Buemi ook dit jaar niet in Formule 1

Sébastien Buemi zal ook dit jaar niet te bewonderen zijn in de Formule 1. Volgens de Zwitserse krant Blick gaat het beschikbare stoeltje bij Force India aan zijn neus voorbij. De voorkeur zou gaan naar Jules Bianchi of Adrian Sutil.

Daarmee grijpt Buemi naast één van de nog beschikbare plaatsen op de Formule 1-grid. De Zwitser reed in 2011 zijn laatste Grand Prix namens Scuderia Toro Rosso.  Naast Force India heeft alleen Caterham nog een vacature voor een coureur. De renstral heeft echter genoeg kandidaten die daarnaast ook nog sponsorgeld met zich meebrengen. Daarnaast is het maar de vraag of Buemi interesse heeft om voor een achterhoedeteam te rijden.

De voorkeur van Buemi zou nu uitgaan naar een verlenging van zijn contract als testrijder bij Red Bull Racing. Hij maakte in die rol vele duizenden kilometers in de simulator voor het team. Daarnaast is hij de aangewezen vervangers voor het geval dat Mark Webber of Sebastian Vettel niet aan de start kan verschijnen.

Deze werkzaamheden kan hij combineren met een vervolg in de sportscars bij Toyota, waarbij ook een uitstapje naar de 24 uur van Le Mans hoort. Buemi kan op deze manier zijn wedstrijdniveau op peil houden, mocht hij alsnog in de Formule 1 zijn comeback maken.