Nick en Simon stoppen

Nou niet te hard juichen. De twee Volendammers stoppen namelijk alleen als coach bij The Voice of Holland.

Na drie seizoenen kandidaten te hebben gecoacht tijdens The Voice hebben de twee vrienden er genoeg van. In goed overleg heeft het duo besloten te stoppen met de coach-taken om zich zo op andere zaken te kunnen richten. "Wij kijken met heel veel plezier terug op de afgelopen drie jaar The Voice Of Holland. Voor ons was het een muzikaal feestje waarbij we kennis hebben gemaakt met nieuwe talenten terwijl we als coaches mochten samenwerken en concurreren met onze collega's uit de muziekwereld."

Nick & Simon wisten met hun kandidaten de afgelopen drie seizoenen de tweede plaats te behalen. Dit gebeurde met respectievelijk Pearl Jozefzoon, Chris Hordijk en Johannes Rypma. Laatst genoemde kon op veel kritiek rekenen vanwege zijn zangkwaliteiten.

Nick en Simon blijven nog wel coach bij de juniorenversie van de talentenjacht, The Voice Kids. Over de aanwezigheid van het duo bij dat programma was nog het een en ander te doen. In Bente's stem, een documentaire over de deelname van een van de kandidates uit het programma, bleek dat het Volendamse duo nauwelijk aanwezig zijn. “Nick en Simon zijn er nooit. Ik had gedacht dat ik ze veel vaker zou zien. Ze zijn er eigenlijk alleen als er een camera is.”, aldus de 11-jarige Bente in de documentaire.

Wie het duo zal opvolgen in The Voice of Holland is nog niet bekend. Afgelopen zondag maakte Guus Meeuwis nog bekend gepolst te zijn voor het eerste seizoen. Dat verzoek wees de Brabander vriendelijk af.