FOK!Filmtip van de dag: Un Prophète/The Blind Side

Elke dag zijn er wel meerdere films op de televisie te zien. Maar welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films en bij gebrek daar aan een dvd-tip. Valt er vanavond nog wat te zien? Je leest het op FOK!

Vandaag in de FOK!Filtip het uitstekende Franse gevangenisdrama Un Prophète. De film gaat over de 19-jarige Algerijnse Malik El Djebena (Tahar Rahim) die veroordeeld wordt tot zes jaar cel. Eenmaal in de gevangenis probeert hij het respect te winnen van de Corsicaanse bendeleider om zodoende hoger op te komen. Wat volgt is een spannende, rauwe rit van tweeënhalf uur die zich niet alleen binnen de gevangenismuren afspeelt. Een groot voordeel is dat deze prachtfilm niet op een commerciële zender wordt uitgezonden, liefhebbers kunnen vanavond om 22:10 uur terecht op de Vlaamse zender Canvas die de film zonder reclameblokken uitzendt. Dus heb je zin in een keiharde misdaadfilm stem dan af op de Belg.

SBS6 vertoont vanavond om 20:30 uur de film The Blind Side. Deze film is gebaseerd op het leven van de toen dakloze NFL-speler Michael Oher (vertolkt door Quinton Aaron) die werd opgenomen door de Tuohy familie en zodoende de mogelijkheden had om zijn talenten als American Footbal speler te ontwikkelen. Sandra Bullock kreeg een Oscar voor haar rol als de vrouw des huizes, Leigh Anne Tuohy. Een ontroerend drama dat je gezien moet hebben.

Naast Un Prophète wordt er nog een misdaaddrama uitgezonden. RTL7 zendt om 22:00 uur de film Eastern Promises uit. De film, geregisseerd door David Cronenberg, speelt zich af in Londen en gaat over een Russische tiener die sterft bij de geboorte van haar kind.  De tiener laat aanwijzingen achter dat het kind is voortgekomen uit een verkrachting door een gewelddadige Russische maffia familie. De verloskundige besluit op onderzoek uit te gaan. Ook is vanavond The Butterfly Effect te zien om 20:30 op Net 5, deze film gaat over Evan (Ashton Kutcher) die de gave heeft om, door simpelweg een bladzijde uit zijn dagboek te lezen, terug in de tijd te reizen. Zodoende is het voor hem mogelijk zijn lot en die van zijn naasten te veranderen.