Aykroyd zoekt hulp voor Ghostbusters III

Dan Aykroyd heeft nieuwe scenaristen aangenomen om het script van Ghostbusters 3 op te poetsen. Hij probeert de derde film over de geestjagers al jaren van de grond te krijgen en heeft al een paar versies van het scenario naar de prullenbak verwezen. "Het moet perfect worden", zegt de 60-jarige acteur tegen de Amerikaanse tv-zender WIVB.

Het lijkt Aykroyd maar niet te lukken een goed script voor zijn geliefde project te schrijven. Bill Murray, die ook in Ghostbusters I en II te zien was als dokter Peter Venkman, wees in juni de laatste versie van Aykroyds scenario af omdat hij het slecht vond. Hij geeft al jaren geen duidelijk antwoord op de vraag of hij wil meewerken aan het derde deel van de filmreeks.

Nu probeert Aykroyd het met nieuwe schrijvers. "Het heeft geen zin om aan dit project te beginnen als het nog niet perfect is," vertelt hij verder. "Dus daar zijn we nu mee bezig." De tv-zender sprak Aykroyd op het wijnfestival Marple Road waar de acteur zijn eigen wodkamerk aan het promoten was.

Ghostbusters II werd lauw ontvangen door critici en Murray. Aykroyd heeft al aangegeven de film ook zonder de eigenzinnige Murray te willen maken, maar of het derde deel ooit verschijnt, blijft de vraag.


Aykroyd zoekt hulp voor Ghostbusters III (Foto: Novum)