Nog een man vast na actie hoerenbuurt Eindhoven

Vijf van de zes verdachten die vrijdag bij een actie tegen illegale prostitutie in Eindhoven werden aangehouden zijn inmiddels vrijgelaten. De zesde verdachte, een Oost-Europeaan, wordt dinsdag voorgeleid voor mensenhandel, laat een politiewoordvoerder weten.

Twee verdachten hadden veel geld op zak en zijn na verhoor heengezonden. Zij worden nog wel verdacht van witwassen. Twee Oost-Europeanen werden verdacht van mensenhandel, maar zijn vrijgelaten vanwege gebrek aan bewijs. Daarnaast was er nog een man die pepperspray op zak had. Hij is met een proces-verbaal en zonder spray naar huis gestuurd.

"We waren bij deze actie niet uit op zo veel mogelijk aanhoudingen", benadrukt de woordvoerder. "Het ging er vooral om dat de dames veilig kunnen werken en dat we zo veel mogelijk informatie boven water kregen." Bij de actie is met 44 vrouwen gesproken en administratie in beslag genomen.

Die wordt nog onderzocht. "Vaak zitten er criminele organisaties achter zulke zaken en het vergt wat tijd om die bloot te leggen." De politie sluit meer aanhoudingen niet uit.