Ryan Seacrest voorbereid op Generaal Aladeen

Ryan Seacrest was voorbereid op een ongelukje op de rode loper van de Oscaruitreiking zondagnacht. De presentator had extra kleding meegenomen, zei hij op de televisiezender E! Seacrest kreeg van Sasha Baron Cohen, verkleed als zijn filmpersonage Generaal Aladeen, een lading nep-as van de overleden Noord-Koreaanse leider Kim Jong-Il over zijn pak gestort.

"Dit was allemaal vooropgezet spel", vertelt de 37-jarige reporter die zich achter zijn oren ging krabben toen bleek dat Baron Cohen expliciet had gevraagd door hem te worden geïnterviewd.

"Terwijl we aan het praten waren, voelde ik gewoon dat er iets stond te gebeuren", aldus de presentator. "Maar ik had twee jasjes bij me. Ik was goed voorbereid op de rode loper." Seacrest kon wel lachen om de stunt. "Van mijn moeder moet ik altijd twee jasjes meenemen naar een rode loper," liet hij weten via Twitter. "Nu weet ik waarom."

De Britse komiek kondigde vorige week aan als zijn personage in de komedie The Dictator naar de Oscaruitreiking te gaan. Hij werd in eerste instantie geweigerd door de Academy, maar kreeg later alsnog zijn twee kaartjes. De acteur betrad de rode loper met een urn onder zijn arm met daarop de beeltenis van wijlen Kim Jon- Il. Naast hem liepen twee sexy geklede, vrouwelijke 'soldaten'.