Sacha Baron Cohen niet welkom bij Oscars

Het bestuur van de Academy of Motion picture Arts & Sciences heeft het toegangsbewijs van Sacha Baron Cohen voor de Oscaruitreiking ingetrokken. Dit naar aanleiding van de plannen van Cohen om als promotiestunt in zijn kostuum van zijn nieuwe film The Dictator te verschijnen op de Academy Awards.

Het bijzondere eraan is dat Sacha Baron Cohen een Academy-lid is, én één van de sterren van de genomineerde film Hugo. ''Als ons verzekerd kan worden dat er niets bijzonders zal gebeuren met de aanwezigheid van Cohen, dan kan hij toch komen. Wij hebben echter een garantie nodig dat er niets zal gebeuren.'' aldus een bron van de Academy tegen Deadline.

Het doel van Cohen is echter al bereikt, aangezien er de laatste tijd veel nieuws was rondom de eventuele promotiestunt van Cohen. Het zal dus niet opvallend zijn als Cohen alsnog de Oscars zal bijwonen, maar dan netjes zoals gebruikelijk in pak.

Eerder was er ook al een stunt van Cohen te zien rondom zijn film Brüno, waar hij bij de MTV Awards 2009 bovenop de rapper Eminem werd gehangen.

The Dictator Sacha Baron Cohen
Sacha Baron Cohen in zijn nog te verschijnen film The Dictator