N.E.C. Nijmegen neemt afstand van uitspraken Fernandez

N.E.C. Nijmegen neemt afstand van de uitspraken van Guyon Fernandez. De aanvaller van Feyenoord kreeg een schorsing van zes wedstrijden, omdat hij verdediger Rens van Eijden van de Nijmegenaren afgelopen weekend twee keer in het gezicht sloeg.

"Rens heeft in dat overleg nogmaals aangegeven, dat hij zonder een woord met Fernandez te hebben gewisseld, twee keer in zijn gezicht geslagen is. Speler, trainer en directie van N.E.C. nemen dan ook afstand van de beschuldiging van Fernandez," liet de Nijmeegse formatie in een bericht op de officiële website weten.

Fernandez gaf eerder deze week namelijk aan dat Van Eijden hem discrimineerde. In een reactie daarop koos de aanvaller van Feyenoord ervoor om de speler van N.E.C. Nijmegen een paar dreunen te verkopen. De arbiter van dienst ontging het voorval, maar de speler kreeg op basis van tv-beelden alsnog een forse schorsing aan zijn broek.

Het voorval gebeurde afgelopen weekend tijdens het treffen tussen de twee ploegen. N.E.C. Nijmegen trok uiteindelijk aan het langste eind door een doelpunt van Nicky van der Velden, die een paar meter buitenspel stond.