Fernandez accepteert schikkingsvoorstel

Feyenoord-aanvaller Guyon Fernandez heeft van zich afgebeten nadat hem een schorsing van zes wedstrijden boven het hoofd hangt.

De aanvaller van Feyenoord sloeg tijdens de wedstrijd Feyenoord - N.E.C. zijn directe tegenstander Rens van Eijden tot tweemaal in het gezicht. Volgens de Feyenoorder werd hij daarvoor racistisch bejegend door de N.E.C.-verdediger.

Het incident ontging scheidsrechter Tom van Sichem, maar de aanklager van de KNVB besloot om een schikking van zes wedstrijden voor te stellen. Fernandez wil zijn actie niet goed praten, maar hoopt met zijn verweer uit te leggen waarom hij zich misdroeg.

Feyenoord en Fernandez hebben tot woensdag 11:00 om te reageren op het voorstel. De verwachting is dat de spits en de club in beroep gaan tegen de straf van zes duels.

Update 10.59 uur

Feyenoorder Guyon Fernandez is voor zes wedstrijden geschorst. De aanvaller ging woensdag akkoord met een schikkingsvoorstel van de aanklager betaald voetbal. Fernandez sloeg zaterdag in het duel met N.E.C.-verdediger Rens van Eijden. Dat was de scheidsrechters ontgaan, maar op basis van tv-beelden opende de aanklager een onderzoek.

Fernandez laat woensdag in het AD weten dat Van Eijden hem racistisch had bejegend. "Er is iets geroepen en dat heeft mij echt geraakt. Het had te maken met mijn afkomst en huidskleur", zegt de spits in de krant. "Dat gebeurt wel vaker op het veld, maar dit keer kon ik mij niet inhouden."

Fernandez zegt de uitspraken van Van Eijden geen excuus vormen voor zijn gdrag. Ook technisch directeur Martin van Geel van Feyenoord vindt dat. "Wij gaan akkoord met de straf omdat wij ondanks alles vinden dat Guyon niet mag slaan." Van Geel laat wel weten een 'dubbel gevoel' te hebben. De Rotterdamse club denkt nog na over een officiële klacht tegen Van Eijden.