Toyota roept in Nederland 230 auto's terug

Toyota roept in Nederland 230 auto's van het eigen merk en van het merk Lexus terug omdat een onderdeel van de motor mogelijk niet goed is bevestigd. Dat zegt een woordvoerder van de Nederlandse importeur. Wereldwijd behelst de terugroepactie 550.000 auto's.

Het defect kan zich voordoen in een rubberen onderdeel van de krukaspoelie. Door het defect vallen de stuurbekrachtiging en airco uit. Ook kunnen er problemen ontstaan met de dynamo. Het defect gaat gepaard met veel kabaal en brandende waarschuwingslichten op het dashboard van de auto.

De woordvoerder van de Nederlandse importeur benadrukt dat de kans op een defect zeer klein is. In Europa zijn er geen gevallen gemeld. Eigenaren van een Lexus RX-300 en RX-400h of een Toyota Camry, gekocht tussen juni 2004 en juni 2005 kunnen zich melden bij hun dealer voor een controle van het onderdeel.

Toyota heeft de laatste twee jaren veel last van haperende auto's. In totaal werden al veertien miljoen auto's teruggeroepen. Het merk kreeg kritiek over de manier waarop de defecten naar buiten werden gebracht. In de Verenigde Staten lopen hierover rechtzaken. Momenteel probeert het Japanse automerk beter te communiceren met klanten.


Toyota roept in Nederland 230 auto's terug (Foto: Novum)