G.I. Joe-acteur voelt zich dwerg tussen actiehelden

"Die gasten bij G.I. Joe 2: Retaliation zijn niet normaal." Dat zegt acteur Joseph Mazzello, die in de nog niet verschenen actiefilm de rol van computerdeskundige Mouse speelt, tegen Novum Nieuws. "Ik ben met mijn 1,75 m geen kleine jongen, maar tussen mannen als Dwayne Johnson en Channing Tatum voel ik me soms net een schoolknaapje."

"In de oorspronkelijke verhaallijn is Mouse een enorme vent, zijn naam is dus een soort knipoog. Dat hebben ze nu aangepast, waardoor 'Mouse' me wat meer op het lijf is geschreven", lacht Mazzello, bekend geworden door de Jurrasic Park-films. "En Mouse is niet alleen een computernerd, maar ook een dodelijke sluipschutter met op afstand bestuurbare kogels."

G.I. Joe 2: Retaliation, gebaseerd op het speelgoedsoldaatje G.I. Joe, gaat over keiharde elitetroepen die de wereld beschermen tegen 'het kwaad'. Naast Johnson en Tatum bevolken ijzervreters als Bruce Willis en Ray Stevenson de filmset, evenals vechtsportexpert Ray Park.

De 28-jarige Mazzello werd in 1993 als 9-jarige jochie beroemd met Jurassic Park en kwam vier jaar later terug in het vervolg The Lost World: Jurassic Park. Hij was vorig jaar te zien in de tv-serie Pacific, over de Tweede Wereldoorlog in Azië, en in de Facebook-film The Social Network.

De acteur mag nog niets loslaten over de plot van G.I. Joe, maar laat wel weten dat de film veel serieuzer is dan het eerste deel. "Ik heb nog met de regisseur, Jon M. Chu, op school gezeten. Wij snappen elkaar. We willen niet, zoals in de eerste film gebeurde, met een vreemd groen goedje de Eiffeltoren laten verdwijnen. Deze film wordt veel realistischer."

De Blu-ray verzamelbox van de drie Jurassic Park-films ligt vanaf deze week in de winkels. De opnames voor G.I. Joe 2: Retaliation zijn nog in volle gang, de film verschijnt volgend jaar zomer in de bioscoop.


G.I. Joe-acteur voelt zich dwerg tussen actiehelden (Foto: Novum)