Resident Evil: Mercenaries ook voor iOS

Resident Evil: Mercenaries is sinds donderdag beschikbaar voor iPhone 3GS en iPod Touch 3. Het spel was niet eerder aangekondigd voor een release op iOS-apparaten, maar zou alleen op Nintendo 3DS verschijnen en als extraatje in onder andere Resident Evil 5. Net als de 3DS-versie kan er op iPhone online met en tegen elkaar gespeeld worden. Game-uitgever Capcom biedt het spel op dit moment voor 2,39 euro aan.

Resident Evil: Mercenaries en Resident Evil: Mercenaries 3D plaatst spelers in de schoenen van bekende personages uit de serie, waaronder Chris Redfield, Jill Valentine en Albert Wesker. Via draadloze verbindingen kan er gespeeld worden met en tegen andere gamers waarbij zoveel mogelijk zombies neergeschoten moeten worden.

Met Mercenaries brengt Capcom zijn derde Resident Evil-game naar de iOS-apparaten. Resident Evil: Degeneration werd in 2009 uitgegeven, gevolgd door Resident Evil 4: Mobile Edition in december vorig jaar.

Naast de horrorserie heeft de uitgever meerdere populaire games, waaronder het puzzelavontuur Phoenix Wright en de actiegame Devil May Cry, naar de apparaten van Apple gebracht. Het grootste commerciële succes van Capcom is The Smurf's Village. Dit is een gratis game waarvoor spelers tegen betaling game-geld of virtuele objecten kunnen kopen voor in hun eigen Smurfendorp dat ze zelf moeten opbouwen en onderhouden.