'Roethof net een koloniale pooier'

Journalist en opiniemaker Peter Breedveld heeft hard uitgehaald naar de werkwijze van documentairemaker Mildred Roethof. Zij kwam afgelopen week in het nieuws na een felle discussie in De Wereld Draait Door (DWDD) met vier Amsterdamse meisjes die lijdend voorwerp zijn in Roethofs zondag uitgezonden docu 'Rauw en puur'.

In de uitzending wordt de 'losgeslagen levensstijl' van de tienermeiden ten toon gesteld. De vier meisjes waren het duidelijk niet eens met het uiteindelijke resultaat van Roethof. Volgens hen zijn ze onder valse voorwendselen misbruikt door de tv-maakster, en zendt zij alleen de negatieve beelden uit. Roefhof zegt daarentegen juist veel om de meisjes te geven.

Breeveld: "Roethof gaat te werk volgens een vast procedé: ze wint het vertrouwen van een groep jongeren met wat geveinsde belangstelling voor hun rap-ambities, zet de camera erop en laat uiteindelijk alleen de stoere praatjes van de dames en heren in haar docu zien."

"In haar eerdere docu Sex Sells resulteerde dat in een hysterisch pamflet over liefdeloze Breezer-seks in de kelderbox en in de aflevering van haar docuserie Rauw en puur zien de door haar gefilmde jongeren zich eveneens ongenadig te kijk gezet. Blaxploitation op z'n Hollands"
, bekritiseert de opiniemaker.

"Roethof geeft geen ruk om die meisjes, ze exploiteert ze als een koloniale pooier en als ze klaar met ze is, gooit ze ze weg als een uitgeperste citroen", zo vervolgt Breedveld. De journalist roept op tot een beroepsverbod voor Roethof. Breeveld adviseert jongeren dan ook om nooit aan toekomstige documentaires van haar mee te werken.

Lees hier het hele commentaar van Peter Breedveld op Mildred Roethof.


'Documaker Mildred Roethof net een koloniale pooier die meisjes exploiteert'