DWHN trekt 871.000 kijkers

De verkiezingsspecial van Dit Was Het Nieuws (DWHN) heeft zaterdagavond 871.000 kijkers getrokken. Dit blijkt uit zondag gepubliceerde cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Het satirische nieuwsprogramma werd voor het eerst op RTL 4 uitgezonden, na een verplicht vertrek bij de TROS.

Hiermee stond DWHN op plaats vijf van de best bekeken programma's van de zaterdagavond. De uitzending versloeg onder andere de verkiezingsspecial van Koefnoen (725.000 kijkers) en de laatste uitzending van X de Leeuw (823.000 kijkers). De kijkcijfers van zaterdag waren over de hele linie lager, door het zwoele ranzige zomerweer.

Critici op FOK! waren over het algemeen goed te spreken over de uitzending van DWHN. Harde grappen over de Telegraaf, de TROS en de strakke tieten van RTL-collega Mariëlle Tweebeeke werden niet geschuwd door presentator Harm Edens en teamcaptains Jan Jaap van der Wal en Raoul Heertje. In het najaar zal DWHN verder gaan met een nieuw seizoen.

Bekijk hier de eerste aflevering van DWHN terug via RTL Gemist. Note: door een bug ontbreken de eerste minuten van de uitzending, terwijl het reclameblok een paar minuten doorloopt (door te spoelen met Silverlight).

Bezoek het forum voor het DWHN-topic.


Eerste RTL-uitzending Dit Was Het Nieuws goed ontvangen