Bayern München stelt Ribéry ultimatum

Het Duitse Bayern München lijkt genoeg te hebben van alle onrust rondom sterspeler Franck Ribéry. De club uit Beieren heeft besloten om de Fransman een ultimatum te stellen. Voor 16 juli zal de Fransman uitsluitsel moeten geven over zijn toekomst.

Bayern München zal op deze datum zijn trainingskamp opslaan in Donaueschingen en wil derhalve voor deze datum weten waar het aan toe is. Der Rekordmeister vraagt minimaal 80 miljoen euro voor de 26-jarige Ribéry.

Het Spaanse Real Madrid volgt Ribéry al een tijdje. Met name Zinedine Zidane, voormalig speler van De Koninklijke en tegenwoordig adviseur bij de club, zou de smaakmaker graag naar de Spaanse hoofdstad willen halen. Na Kaká, Cristiano Ronaldo, Raul Albiol en Karim Benzema zou Ribéry de vijfde grote aankoop van Real Madrid moeten worden.

Onlangs liet Ribéry al doorschemeren dat hij een transfer naar Real Madrid wel ziet zitten. "Maar ik moet nu afwachten hoe de onderhandelingen verlopen," was zijn commentaar. De Spaanse media berichten dat Real 64 miljoen euro wil betalen voor Ribéry en bereid is om Arjen Robben of Wesley Sneijder te betrekken in de transfer.