Atouba tekent bij Ajax

Ajax lijkt met Thimothée Atouba de eerste aanwinst voor komend seizoen binnen te hebben. Dat schrijft het Algemeen Dagblad. De 27-jarige linksback van Hamburger SV is transfervrij.

De carrière van Atouba heeft een opmerkelijke Jol-tint. De Kameroener, die 37 keer voor zijn land uitkwam, leerde de Ajax-trainer kennen bij Tottenham Hotspur. Toen de oefenmeester naar Hamburg verkaste, ging Atouba met hem mee.

Het afgelopen seizoen stond de 1.91 meter lange verdediger lang buitenspel met een gescheurde achillespees, maar kreeg hij wél een voorstel van die Rothosen om zijn aflopende contract te verlengen. Toenmalig technisch directeur Dietmar Beiersdorfer destijds in Bild: "Hij kon bijtekenen tegen hetzelfde salaris en we wilden graag voor het einde van het jaar duidelijkheid. Omdat hij die niet heeft gegeven, hebben we het voorstel weer van tafel gehaald."

Inmiddels is Atouba weer fit en zoekt hij een nieuwe club. Ajax is sinds het vertrek van Thomas Vermaelen op zoek naar een verdediger met body. Dat zit met de tachtig kilo zware Kameroener wel goed, die in één klap de langste Ajacied kan worden.

Naast Tottenham Hotspur en Hamburger SV speelde Atouba ook voor Neuchâtel Xamax en FC Basel. In totaal was hij in 236 competitieduels actief. Bij Ajax kan hij na Eyong Enoh de tweede Kameroener worden.

Update

Ajax heeft de eerste aankoop van het seizoen binnen. Na het mislukken van het aantrekken van de transfervrije Onyewu heeft de Amsterdamse ploeg nu succes. Thimothée Atouba heeft een contract getekend tot medio 2011 met een optie voor nog eens twee jaar. De transfervrije verdediger gaat per direct aan de slag bij Ajax.