BMW Sauber presenteert auto

BMW Sauber heeft vanochtend de nieuwe auto gepresenteerd. Met een modeshow werden ook de teamkleuren en -kleding getoond.

Veel wit, met redelijk wat blauw en een klein beetje rood. Zo kan je de kleurenstelling van het nieuwe BMW-team omschrijven. Met flinke sponsoring van Intel, Petronas, Credit Suisse en O2 hoopt BMW een topteam te kunnen neerzetten. Aan de show bij de presentatie zal het in ieder geval niet liggen.

De nieuwe auto is geen volledige vernieuwing, maar bouwt voort op de Sauber C24 van vorig jaar. Met deze auto hoopt BMW Sauber een basis te leggen voor verdere ontwikkelingen. Aangezien de voorbereidingstijd na de opkoop van Sauber slechts kort was, wilde het team de samenwerking tussen het BMW-deel en het Sauber-deel niet overhaasten.

Voor het komende seizoen worden van Nick Heidfeld en Jacques Villeneuve nog geen overwinningen verwacht. Wel wordt verwacht dat de coureurs, samen met testcoureur Robert Kubica, het team steeds dichter naar de top brengen. Vanmiddag begint dat werk al weer met een test op Valencia.


De nieuwe auto van BMW Sauber


De auto met rijders Jacques Villeneuve en Nick Heidfeld