Real Madrid maakt slechte beurt

Real Madrid heeft een oefenwedstrijd tegen Tokyo Verdy kansloos verloren. De Koninklijke ging met 3-0 af tegen de Japanse club. Bovendien was Beckham weer eens betrokken bij een incident.

Real Madrid maakte een vermoeide indruk en dat is niet zo gek: het duel tegen Verdy was al het vierde duel dat de nummer twee van Spanje afwerkte op zijn wereldtournee. Toch zal elk excuus tekortschieten voor een nederlaag tegen een middelmatige Japanse ploeg, dat in Toda (onder meer ex-ADO Den Haag) zijn sterspeler heeft. Al na 53 minuten stond de 3-0 eindstand op het bord, dankzij treffers van Kobayashi, Washington en Yamada.

Beckham kwam weer eens in opspraak. De Engelsman verklaarde dat hij werd bespuwd door Toda: ”Hij spuugde mij in het gezicht. Dat is vreselijk, in het normale leven, maar zeker ook in het voetbal. Sommige ploeggenoten van mij zagen het en vonden het allerminst leuk.” In de rust ging Beckham verhaal halen bij Toda en ontstond er een kleine aanvaring. De Japanner ontkent elke beschuldiging: ”Ik kreeg een trap van hem waarna ik hem uitschold. Daarbij kwam wat speeksel vrij, maar ik heb hem niet geraakt.”