Whitmarsh: "Teveel wedstrijden"

De kalender van dit seizoen telt 19 Grands Prix en sommige teams hebben al aangegeven dat zo´n lang seizoen veel vraagt van de rijders. Deze week heeft de FIA de data voor komend seizoen vrijgegeven en dit zullen 20 races gaan worden.

De werknemers van de Formule 1-teams hebben het dit seizoen al erg zwaar en zijn voor lange tijd van huis. Als de racekalender nog meer uitgebreid gaan worden dan zal dit van de werknemers nog meer vragen om voor langere tijd van huis te zijn. Enkele teams zetten dan ook vraagtekens bij dit aantal en denken niet dat alle 20 data ingevuld zullen gaan worden met een Grand Prix.

"Ik verwacht niet dat het 20 raceweekenden zullen gaan worden. Het grote aantal data dat men heeft ingepland zal waarschijnlijk voor enige flexibiliteit moeten zorgen, aldus Martin Whitmarsh, internationaal managing directeur van McLaren Mercedes.

En het is maar de vraag of de fans van de Formule 1 op zoveel wedstrijden zitten te wachten. "Een nog uitgebreidere kalender dan de huidige zal weer problemen met zich meebrengen. Het is maar de vraag of de fans op zoveel races zitten te wachten en daarnaast zou er ook een soort van compensatie voor de teams moeten zijn. Misschien op het gebied van testen," aldus Nick Fry.