Federer in drie sets naar finale Wimbledon

De winnaar van de laatste twee jaar heeft zondag de mogelijkheid om zijn derde Wimbledontitel te behalen. Hij won in de halve finale van de als derde geplaatste Australiër Lleyton Hewitt. De setstanden waren 6-3 6-4 7-6 (4).

Federer begon sterk met een break, maar deze moest hij al snel weer inleveren. Beide spelers toonden matig tennis in de eerste set. Federer kon alsnog een break plaatsen, deze was beslissende voor de setwinst. De tweede set gaat Federer wat beter spelen, hij geen enkel breakpunt weg (in totaal kreeg hij maar één breakpunt tegen in heel de wedstrijd) en kon zelf een break maken in de vijfde game van de set. De Zwitserse nummer één van de wereld won zijn servicegames makkelijk, Hewitt had daar meer moeite mee. Op 5-3 en de Australiër aan service kreeg Federer een setpunt. Dit kon Hewitt nog wegwerken, maar op 5-4 serveerde Federer zelf de set uit en kwam daardoor op een 2-0 voorsprong.

Hewitt komt langzaam wat beter in zijn spel. Het gaat gelijk op en er is in heel de set maar één kans op een break, deze kans was voor Federer. Hij maakte deze break niet, waardoor een tie-break de beslissing over de set moest geven. Daarin was Federer duidelijk de sterkste, Hewitt kreeg geen kansen. Met 7-4 zette de Zwitser de tie-break op zijn naam en plaatste zich daardoor voor de finale van Wimbledon, voor de derde keer op rij. Het was bovendien zijn 35e partij op gras die hij op rij wist te winnen.

De kans dat Federer de finale gaat verliezen is klein als de statistieken erbij worden gepakt. Hij won zijn laatste twintig finales die hij speelde. Zijn tegenstander in de finale komt uit de partij tussen Roddick en Thomas Johansson, is om 16.30 begonnen.