Gasparotto wint in Catalonië

Enrico Gasparotto heeft de tweede etappe in de Ronde van Catalonië op zijn naam geschreven. De renner van Liquigas was de snelste in een massasprint. Perdiguero blijft de leider.

De 23-jarige Italiaan klopte Corioni en Hushovd na een etappe door heuvelachtig Catalonië. Gasparotto is een neoprof, die tot vandaag nog niets won. Wel scoorde hij al veel ereplaatsen.

De organisatoren van de Ronde van Catalonië schotelen de coureurs deze week een zwaar rittenschema voor, met zeer veel bergen. De rit van vandaag kon gezien worden als een voorproefje op het zwaardere werk. De coureurs reden langs de idyllische landschappen in de regio rond Cambrils.

De Alt de la Teixeta was de scherprechter van de dag. De col van de tweede categorie werd tweemaal beklommen. Bij de laatste doorkomst op de col lagen er drie leiders voorop: Poilvet, Lopez en Florencio.

Hun maximale voorsprong bedroeg meer dan zeven minuten. Het peloton leek laat op gang te komen. Phonak (van leider Perdiguero) en T-Mobile Team reden na de afdaling van de Teixeta op kop.

Op twintig kilometer van de meet was het verschil geslonken tot 3.30. Nu ging ook Domina Vacanze zich roeren aan de kop van de meute, hopende op een sprint. Lopez probeerde het nog even zonder zijn metgezellen, maar een massasprint was onvermijdelijk.


Uitslag 2e etappe:
1. Enrico Gasparotto (Ita) 4.48.39
2. Claudio Corioni (Ita) + z.t.
3. Thor Hushovd (Noo) + z.t.
4. Fred Rodriguez (VS) + z.t.
5. Mickael Delage (Fra) + z.t.


Klassement na 2 etappes:
1. Miguel Perdiguero (Spa) 5.10.22
2. Robert Hunter (Aus) + z.t.
3. Floyd Landis (VS) + z.t.
4. Santos Gonzalez (Spa) + z.t.
5. Martin Elmiger (Zwi) + z.t.