Schumacher : GPDA heeft levens gered

Zevenvoudig wereldkampioen Formule 1 Michael Schumacher denkt dat de Grand Prix Drivers’ Association veel heeft bijgedragen aan de veiligheid van de F1.

De Duitser zegt zefls dat er door het werk van de GPDA levens zijn gered. De GPDA is een soort van vakbond voor de F1-coureurs en komt ondermeer op voor hun rechten op het gebied van veiligheid.

Na het tragische weekend op het circuit van Imola in mei 1994, waar Ayrton Senna en Roland Ratzenberger de dood vonden en Rubens Barrichello een zware crash ternauwernood overleefde, werd de GPDA weer in ere hersteld. Sindsdien wordt er nauw met de FIA samengewerkt om de sport zo veilig mogelijk te maken.

"In mijn ogen is de GPDA van essentieel belang voor de coureurs. Mede door de goede banden met de FIA worden de circuits steeds veiliger. Daarnaast wordt er ook aandacht besteed aan projecten voor op de openbare weg," aldus Schumacher.

"Ik ben blij dat er door de coureurs zowel binnen de GPDA als met de FIA goed wordt samengewerkt. Ons werk is van grote invloed op de circuits over de gehele wereld. Ik denk dan ook dat onze input ernstige verwondingen en misschien zelfs wel fatale crashes heeft voorkomen," aldus de Duitser die in 1999 op Silverstone zijn been brak nadat zijn remmen dienst weigerden.