Zware tijden voor Aad De Mos

Aad de Mos lijkt geen lang lot beschoren als bondscoach van de Verenigde Arabische Emiraten (VAE). Zijn ploeg verloor de een-na-laatste WK kwalificatie wedstrijd afgetekend van Thailand (3-0) en is daardoor uitgeschakeld.

De Mos had goede hoop de Arabieren naar het WK van 2006 in Duitsland te loodsen. In Bangkok verzandde de droom echter. VAE blijft door de nederlaag tegen voormalig nummer laatst Thailand in de tweede kwalificatieronde van de Aziatische zone steken. Een thuisduel tegen poulewinnaar Noord Korea resteert. Het ligt voor de hand dat De Mos nu zal moeten wijken. In de Az Cup boekte VAE eveneens geen resultaat. De Mos heeft een eenjarig contract, dat er bijna op zit.

Enkel in 1990 wist de Verenigde Arabische Emiraten zich eens voor de eindronde te kwalificeren. Toen speelde het in Italie geen rol van betekenis.

De Mos was eerder werkzaam bij KV Mechelen (Bel), Anderlecht (Bel), PSV, Werder Bremen (Dui), Standard Luik, Sporting Gijon (Spa), Urawa Red Diamonds (Jap), wederom KV Mechelen en Al Hilal (Sau). De Mos begon ooit als jeugdtrainer bij Ajax en was daar drie jaar lang assistent-trainer. De Verenigde Arabische Emiraten was zijn eerste nationale ploeg.


1Noord Korea53201111-4
2VAE521275-6
3Thailand520368-9
4Jemen511345-10