AZ legt drie Tilburgers vast

Mosselmaster wist ons vandaag het volgende te melden:
AZ heeft drie spelers van Willem II gecontracteerd voor het volgende seizoen.

Joris Mathijsen, Kew Jaliens en Tarik Sektioui hadden in Tilburg een aflopend contract en konden transfervrij vertrekken naar de Alkmaarder Hout. Het trio tekende een verbintenis tot medio 2008. Martin van Geel, directeur voetbalzaken, is zeer tevreden over de aankopen:

"Dit is een versterking van onze selectie. Met de komst van de drie spelers wordt onze ambitie, een vaste plaats in de subtop en structureel meedoen voor Europees voetbal, vorm gegeven. Wij begeven ons op de transfervrije markt, waar iedereen zich op kan begeven, en hebben goed en snel zaken kunnen doen."

Joris Mathijsen had bij zijn huidige club Willem II al eerder aangegeven niet te willen bijtekenen. De belangstelling voor collega verdediger Jaliens was eveneens bekend, al werd de 25-jarige Rotterdammer ook door andere clubs gevolgd. Vleugelspeler Tarik Sektioui is daarmee de grootste verrassing in de transfer van het drietal.

Met de komst van de twee verdedigers en de vleugelspits heeft AZ het team voor volgend seizoen compleet, zo laat zij weten via de website. Eerder trokken de Alkmaarders middenvelder Denny Landzaat al aan. Verder bepaalde de club enige tijd geleden met welke spelers uit de huidige selectie zij verder wil en wie er afvallen.