PSP pas eind 2005 in Europa?

Volgens gerespecteerde analisten in Amerika zal de lancering van de PSP worden uitgesteld naar eind 2005 voor Amerika en Europa. De analisten hebben hiervoor een aantal goede redenen. Tijdens de TGS een tijdje terug waren de meeste games nog maar voor 50-60 % klaar. Wanneer de lancering in Japan zoals de planning in december zal plaatsvinden, dan zal Sony maar ongeveer 5 launch-titels hebben. Dit is niet de bedoeling van Sony en om meer titels bij de launch te hebben zou de lancering van de PSP opgeschoven moeten worden. Dit zal echter geen gevolgen hebben voor de lancering in Europa en Amerika.

Wanneer de reden van het lage aantal launch-games hardwarematig is dan zal de launch in Amerika en Europa wel opgeschoven worden naar eind 2005. Volgens Piper Jaffray & Co heeft Sony problemen met te hete transistors en een hele korte batterijduur (ongeveer 90 minuten). Dit alles zal er voor zorgen dat Sony de lancering uit zal stellen om een mislukking te voorkomen.

Sony heeft nog niet gereageerd op deze berichten, maar het bedrijf zal deze week nog een aantal persconferenties geven over de retail van de PSP in Japan. In deze conferenties wordt ingegaan op de PlayStation Portable releases in Japan. Hopelijk komt er dus deze week nog duidelijkheid over de datum van de PSP (en de prijs).