Duitse gamers protesteren

De discussie over het verbod op gewelddadige games wakkert in Duitsland steeds verder aan. Als antwoord op alle beschuldigingen van de politiek gaan gamers nu de straat op in de steden Berlijn, Keulen en Karlsruhe.

Op 25 juli zullen gamers vanuit heel Duitsland naar de steden toe gaan om te demonstreren. De site aktion-jugendkultur , wat zoveel betekent als "actie-jeugdcultuur", roept zoveel mogelijk gamers op naar de demonstraties te komen. De organisatoren willen dat de stigmatisering van gamers ophoudt en de discussie in een goede dialoog wordt gehouden.

"Terwijl de ministers van de provincies op 5 juni tot de conclusie kwamen dat er een 'ontwikkelings -en verspreidingsverbod' op actie-computerspellen zou komen, waren er in Karlsruhe al honderden mensen aan het demonsteren. Kort daarop werden vredelievende spelers achtergesteld, een van de bekendste LAN-party's van Zuid-Duitsland moest worden afgezegd omdat spellen met een leeftijdsindicatie vanaf 12 of 16 jaar niet gespeeld mochten worden. Wij als vredelievende gamers kunnen niet begrijpen, waarom spellen met een indicatie van 12 of 16 jaar niet door volwassenen (en dan dus ook gamers van leeftijden boven de indicatie) gespeeld mogen worden. Wij zijn voor preventie van de verloedering van de jeugd, maar tegen censuur."

Verder spreekt de site verontwaardiging uit over het feit dat politici de brug naar het volk misbruiken om hun mening te verspreiden. Men wil een goede dialoog ontwikkelen tussen politiek en gamers om zo tot een goede oplossing te komen.


Duitse gamers roepen op tot demonstratie  

Voor meer gamenieuws kijk je natuurlijk op FOK!games.