Chirurg liposuctie verloor eerder patiënte

Icoon MedischPlastisch chirurg Edwin van Onselen bij wie vorige week in Utrecht een 21-jarige patiënte na een liposuctiebehandeling overleed, heeft in 2004 ook al een patiënt verloren. Dat heeft het televisieprogramma EénVandaag woensdag gemeld.

Het Slingelandziekenhuis in Doetinchem is recentelijk een intern onderzoek begonnen naar het overlijden van een door  Van Onselen geopereerde patiënte, drie jaar geleden, bevestigde de Inspectie voor de Gezondheidszorg.

Van Onselen, die destijds bij het ziekenhuis werkte, zou dat overlijdensgeval niet hebben gemeld. Van Onselen ontkende in de uitzending de beschuldigingen van het ziekenhuis. De chirurg zegt onmiddellijk de directie in kennis te hebben gesteld.

De zware operatie werd in oktober 2004 verricht. De patiënte overleed kort na de behandeling. De Inspectie liet woensdag weten het interne onderzoek van het ziekenhuis af te wachten.

Sinds vorige week onderzoekt de inspectie de dood van de 21-jarige vrouw die na een ingreep van Van Onselen overleed. Die operatie vond plaats in privékliniek Aestheticare in Utrecht.



Van Onselen (link: Videofragment Eénvandaag)