Vrouwen blijven de pil trouw

Icoon GezondheidDe pil blijft het populairste anticonceptiemiddel voor de Nederlandse vrouw. Dat is dinsdag gebleken uit een onderzoek van TNS NIPO onder 566 Nederlandse vrouwen tussen 16 en 35 jaar. Ruim de helft van vrouwen in die leeftijdsgroep verkiest de pil boven een ander voorbehoedsmiddel.

De onderzoekers noemen het opvallend dat 23 procent van de vrouwen in die groep geen anticonceptiemiddel gebruikt. 66 procent van de ondervraagden gebruikte al de pil toen ze voor de eerste keer seks hadden, in de helft van de gevallen in combinatie met een condoom.

96 procent van de ondervraagden slikt de pil op een vast tijdstip. In de meeste gevallen (73 procent) blijkt dat 's avonds te zijn. Uit de enquête komt naar voren dat vrouwen de voorkeur geven aan een pil met minder hormonen.

Veel vrouwen (60 procent) vinden het handig dat je met de pil 'je menstruatie kunt reguleren'. Vooral vrouwen tussen 21 en 25 jaar slikken om die reden de pil wel eens langer door: meer dan de helft. In Nederland slikt 42 procent van vrouwen in de vruchtbare leeftijd (16 tot en met 45 jaar) de pil.