Danceportal opent eerste Nederlandse virtuele discotheek

Icoon OpmerkelijkGoed nieuws voor de Nederlandse feestgangers. De website ravenation.nl opent morgenavond om klokslag 22.00 uur de eerste Nederlandse discotheek in de virtuele wereld van Second Life. De discotheek genaamd Hardventure is gelegen in de region 'Plush Elektra' en zal met live dj's en videostreams het uitgaansgevoel zo echt mogelijk nabootsen.

Ook heeft Ravenation meerdere stukken grond gekocht om in de toekomst evenementen tot in de details na te bouwen. Zo kunnen mensen die niet bij het echte evenement aanwezig kunnen zijn, alsnog het gevoel van aanwezigheid krijgen door de virtuele wereld binnen te stappen. De audio en video zal via een stream live vanaf de lokatie van het echte evenement naar de virtuele wereld gestreamd worden. Wellicht kan men dus in 2007 een uitstapje maken naar de virtuele versie Dance Valley of een optreden van Marco Borsato.

Steeds meer bedrijven storten zich in de virtuele wereld van Second Life. Zo kocht TV- Endemol al een heel eiland op om vanaf 1 december 2006 een virtuele versie van Big Brother live uit te zenden. Ook IBM en Nike hebben miljoenen geinvesteerd om meerdere vestigingen in Second Life te kunnen openen.

Met dank aan Woeiii voor de herschreven submit.