Edwin Evers winnaar Gouden RadioRing 2006

Icoon RadioRadio 538-dj Edwin Evers is vrijdag met twee prijzen de grote winnaar geworden van de Gouden RadioRing 2006. Het zijn radioprijzen die de AVRO in het leven heeft geroepen. Evers en zijn team wonnen de ring voor de ochtendshow Evers Staat Op. Ook werd hij door het stemmende publiek uitgeroepen tot radioman van het jaar (Zilveren RadioSter).

Evers en zijn team lieten de programma's Claudia d'r op en Giel! (beiden Radio 3FM/VARA) achter zich. Bij de verkiezing van beste radioman van het jaar versloeg Evers opnieuw 3FM-jock Giel Beelen achter zich. Ook Ruud de Wild (Radio 538) werd door Evers verslagen.

Tot beste radiovrouw van het jaar werd Claudia de Breij verkozen. Zij versloeg Sophie Hilbrand (BNN) en Froukje de Both (Radio 538). De actie van 3FM op de Neude in Utrecht (Serious Request) was in de optiek van de stemmers het beste radio-evenement. Deze liefdadigheidsactie kreeg daarom het Gouden Radio-Oortje. De makers van de Top 2000 (Radio 2) en Evers Staat Op vanuit de huiskamer van Frans Bauer zagen die prijs aan hun neus voorbij gaan.

Vrijdagavond gaat de AVRO verder met het uitdelen van de belangrijkste televisieprijzen van Nederland; de Televizier-ringen. Ook die prijzen worden door het publiek bepaald. Voor de Gouden Televizier-Ring 2006 zijn De Lama's, Dancing with the Stars en Gooische Vrouwen genomineerd.


Evers krijgt de Radioring van Robert ten Brink