Wakker Dier voert actie voor welzijn koeien

Stichting Wakker Dier heeft vanochtend bij de hoofdvestiging van melkproducent Campina Melkunie in Woerden geprotesteerd. Met mensgrote melkpakken en menselijke koeien voerde de stichting actie tegen boeren die steeds vaker hun melkkoeien het hele jaar in de stal laten.

Wakker Dier, een stichting die het welzijn van dieren in de bio-industrie wil verbeteren, denkt dat naar schatting 15 tot 20 procent van de koeien niet meer naar buiten gaat. De actievoerders vinden dat de leveranciers, zoals Melkunie, het ministerie van Landbouw en landbouworganisatie LTO te weinig doen om de trend te stoppen. Volgens de stichting is lopen en grazen in de wei gezonder voor koeien.

Het hoofdkantoor van leverancier Campina Melkunie was als actieplek uitgekozen omdat op de verpakking van de zuivelproducten van Melkunie wel koeien in de wei grazen, terwijl de melk ook komt van koeien die binnen staan. De directie kreeg een petitie overhandigd.

De actie bij Campina luidde ook het begin van een e-mailactie in. Op de site Koe in de Wei.nl kunnen bezoekers een protestmail kan versturen naar onder andere Campina Melkunie, het ministerie van Landbouw en LTO.