Cobus Bosscha vervangt Giel Beelen

Vandaag is bekend geworden dat 538-DJ Cobus Bosscha (33) bij de KRO gaat werken. De presentator die nu werkzaam is bij Radio 538 gaat de ontslagen Giel Beelen vervangen.

Vanaf 1 april gaat hij op werkdagen tussen 2 en 4 het programma presenteren. Momenteel worden die uren opgevuld door Gerard Ekdom.
In het nieuwe programma van Cobus Bosscha zal muziek de belangrijkste plaats innemen. Daarnaast zal er dagelijks ook worden ingegaan op de actualiteit en zullen luisteraars de mogelijkheid hebben om interactief bij het programma betrokken te zijn.

In de jaren 80 werkte Bosscha bij verschillende piraten, waaronder Radio Monique, die vanaf een schip op de Noordzee uitzond. Vervolgens is Cobus zes jaar DJ in een discotheek en als animator in het Spaanse Torremolinos geweest. Daarna werkte hij bij Holland FM. Dit station werd later overgenomen door Veronica, waar Cobus de producer van Jeroen van Inkel werd en Edwin Evers ontmoette. Van 1 januari 1998 tot 1 april 2000 was hij samen met Rick Romijn de vaste side-kick van Edwin Evers in het ochtendprogramma van de KRO op Radio 3 FM. Momenteel presenteert hij samen met hem datzelfde "Evers staat op" op Radio 538. Ook heeft hij daar wekelijks het programma "Cobus & Co".

(met dank aan de tip van R@b)