Tongs voetbalverhalen en columns WK 2022 topic #8

Tegenwoordig is er door de weeks een dagelijks programma. Veronica Inside. Jan Boskamp en Hans Kraaij jr werden als vaste tafelgasten gedumpt. Ze zouden wereldvreemd zijn en de actualiteit niet volgen. Wim Kieft mocht wel blijven. Die snuift het nieuws op al was het poedersuiker. Momenteel is er een dagelijks WK-programma op SBS. De Oranjewinter. Ik had me er op verheugd. Het scoort nog steeds een voldoende bij me, als je het vergelijkt met het oersaaie dagelijkse NOS-programma. Waar Marco van Basten als negatieve zeiksnor de rol van Wim van Hanegem feilloos invult. Van Basten, de slechtste Nederlandse bondscoach na Frank de Boer.

Waar Boskamp en Kraaij jr het veld moesten ruimen wegens ondeskundigheid, en wereldvreemdheid schuiven nu in De Oranjewinter een Amerikadeskundige, een advocaat, een hockeytutje en een ex-wielrenster aan om het WK-voetbal te bespreken. Een gotspe natuurlijk. Roxanne Kneteman heeft niks te melden. Ze vertelde gisteren zonder blikken of blozen, nou ja de blosjes op haar wangen verraadde wel enige onzekerheid, dat ze geen verstand van voetbal heeft. Het hockeytutje, Hélène Hendrix, kan heel erg mooi en goed schaapachtig lachen. De advocaat, Job Knoesten, niet Dick, had de wedstrijd zelfs niet gezien.

Voeg daarbij de steeds extremer, rechtse politieke meningen van Johan Derksen en de irritaties komen bij mij steeds meer opgeborreld boven drijven. Een WK-voetbalprogramma waar Mathieu van der Poel meer aandacht krijgt dan Frankrijk-Polen. Nu is van der Gijp ook nog eens ziek en valt er weinig meer te relativeren.12.000.000 voetbalkenners in Nederland. Zijn daar geen interessante kenners uit te ventileren? Dan maar verheugen op Sinterklaasje vanavond. Een traditionele gast in het programma. Kijken wat Derksen van deze vreemdeling, die verdwaald is zeker, vindt. En ja, ik blijf kijken.

tong80