Tongs voetbalverhalen en columns WK 2022 topic #6

Wat een leedvermaak. De Belgen en Duitsers naar huis. Ik doe daar niet aan mee. Gemakkelijk scoren heet dat. Iets wat de Belgische spits Lukaku naliet. Die miste nog meer schoten voor open doel dan de Nederlandse azijnpissers van Oranje over "hun" elftal. Wachten met schmieren over de buren tot we zelf van de Amerikanen hebben gewonnen. Dan is nog steeds leedvermaak het minst leuke vermaak.

Laat het vermaken maar aan de Marokkanen over. Die weten na een overwinning nog Nederland af te breken. Die vermaken zich altijd. Bij een overwinning of nederlaag. Maakt niet uit. Die gaan gewoon hun vertrouwde weg. Doen de term KutMarokkaan steeds weer eer aan. Slopen doen ze dus zelfs bij een overwinning. Dinsdag gaan ze van Spanje verliezen. Kijken wat er dan nog rest van de binnensteden in onze grote steden. De sloophamer van de rechters ligt hopelijk klaar. Ik heb er een hard hoofd in. Ik ben tegen stigmatiseren. Maar je ontkomt er niet meer aan.

Toch positief eindigen. Ik geniet van dit WK. Verrassende uitslagen, mooie wedstrijden en veel doelpunten. Ik verheug me op Nederland-Amerika morgen. Geweldig affiche. Ik hoop dat Nederland op zijn Nederlands gaat schitteren tegen een gepassioneerd Amerika. Ik hoop het niet alleen. Ik ga er van uit.

tong80