Tong's voetbalverhalen # 148

Voetballers die aan lagerwal raken zijn er in alle soorten en maten. Van George Best tot Paul Gascoinge, en van Paul Merson tot Garrincha. Weinigen zullen echter het aan lager wal palmares van Glenn helder evenaren. Als je bij Ajax, Arsenal en Benfica hebt gespeeld zou je op een gouden kroon moeten zitten.

Glenn helder echter zakte zo diep dat er geen kroon in z'n gebit meer vanaf kon. Zitten deed ie wel. In de bajes. Na het molesteren van zijn ex en haar partner. De latere drummer en percussionist sloeg wel vaker de plank mis. Bij Vitesse al gokverslaafd raakte hij bij Arsenal helemaal in punarie. In Engeland gokland verspeelde-ie zijn voetbalroem en zijn ouwedag pensioen. De viervoudig international vergokte al zijn geld. Bij Ajax moest-ie plaats maken voor Bryan Roy, bij Arsenal voor Marc Overmars. ,

De zelfverklaarde narcist eindigde bij TOP-Oss en in de krochten van het amateurvoetbal. Met zijn kaartgenoot John de Wolf trad ie nog op in een obscuur TV-programma. Zijn biografie verkocht ook niet. Het in zijn bezit aangetroffen geweer had ook geen weerwoord. Hoe een mega talent zichzelf te gronden richt is bij Glenn Helder een leerboek. In november 1995 speelde het Nederlands Elftal een Play Off interland tegen Ierland op Anfield Road. Er stonden elf Ajacieden of internationals met een Ajax verleden op het veld. Eén ervan was Glenn Helder. Gelukkig heeft-ie nooit in het eerste van Ajax gespeeld. Samen met Marc Overmars zou het iets te veel van het goede zijn geweest.

tong80