FC Twente heeft een belangrijke stap gezet naar de voorrondes van de Champions League. Nadat eerder op de avond AZ met 5-1 werd weggeblazen in Eindhoven, wonnen de Tukkers in eigen huis met 2-0 van Fortuna Sittard en is het verschil nu acht punten op AZ.
Bij rust stond het nog 0-0 tussen FC Twente en Fortuna Sittard, maar stonden de Limburgers wel met tien man op het veld na twee keer geel van Rodrigo Guth. Snel in de tweede helft profiteerde de thuisploeg ervan dat ze met een man meer op het veld stonden en maakte Michel Vlap de openingstreffer.
Fortuna Sittard kon met tien man weinig inbrengen tegen FC Twente en vier minuten voor tijd besliste Ricky van Wolfswinkel de wedstrijd door de 2-0 binnen te koppen uit een voorzet van Carel Eiting. Door de zege is Twente er dichtbij om volgend seizoen voorrondes Champions League te spelen. Het verschil met AZ is nu opgelopen tot acht punten.
PEC Zwolle heeft voor het eerst sinds 4 februari weer een wedstrijd gewonnen in de eredivisie. In Zwolle won de thuisploeg en door de zege lijkt de ploeg van Jhonny Jansen zeker van lijfsbehoud.
PEC Zwolle had de laatste twee maanden niet meer gewonnen in de eredivisie en de ploeg van Jhonny Jansen bleef maar zakken in de stand. Tegen Excelsior wist de thuisploeg eindelijk weer eens te winnen. In de eerste helft kwam Zwolle op voorsprong dankzij Anselmo Mac Nulty, die scoorde vanuit een corner.
Twintig minuten in de tweede helft verdubbelde Odysseus Velanas de score. De Griekse spits schoot hard raak en verdubbelde de score. Excelsior kon daar weinig tegenover brengen, maar na een fout van PEC Zwolle-doelman maakte Lance Duijvestijn de aansluitingstreffer. Maar in de resterende minuten kwam Excelsior niet tot scoren en verloor het opnieuw.
Door de winst van PEC Zwolle lijkt de ploeg wel zeker van lijfsbehoud. Met nog vijf wedstrijden te gaan is het verschil nu elf punten met Excelsior, de nummer zestien.
PSV is weer een stap dichter bij de landstitel. Tegen AZ werd met maar liefst 5-1 gewonnen.
PSV liet vanaf het begin direct merken dat er voor de Alkmaarders vanavond niks te halen viel. Nadat Bakayoko al over had geschoten en Pavlidis de paal had geraakt was na nog geen tien minuten spelen alsnog raak, Bakayoko scoorde op aangeven van Tillman. Een kwartier later werd de voorsprong verdubbeld. Wederom was het Tillman met de assist en ditmaal scoorde De Jong.
Vlak na rust zorgde diezelfde De Jong voor de 3-0 na een fraaie aanval. Namens AZ deed Pavlidis nog wel wat terug maar de spanning kwam er niet mee terug in de wedstrijd. Daar leek het wel op toen Mijnans scoorde, maar doordat hij buitenspel stond ging de 3-2 niet door. Veerman zorgde daarna voor de 4-1 en vlak voor tijd was het de net ingevallen debutant Uneken die met zijn eerste balcontact de eindstand op 5-1 bepaalde.
PSV
|
5 - 1
|
AZ
|
9' Bakayoko 23' De Jong 53' De Jong 80' Veerman 90+1' Uneken |
|
58' Pavlidis |
|
Gele kaart: Teze,Boscagli, (PSV), Belic,Mijnans, (AZ) |
|
Stadion: Philips Stadion, Eindhoven Toeschouwers: 34.700 Arbiter: Higler |
|
Opstelling: |
|
Opstelling: |
Benitez Teze (v.Aanholt/88) Schouten Boscagli (Obispo/88) Dest Mauro Júnior (Babadi/82) Til (Ramalho/ 72) Veerman Bakayoko De Jong (Uneken/ 88) Tillman |
|
Ryan Sugawara (Kasius/79) Goes Bazoer (Dekker/71) Moller Wolfe Mijnans (Sadiq/79) Belic (Dantas/79) D.de Wit Clasie v.Bommel (Poku/68) Pavlidis |
De vierde editie van de kasseienklassieker Parijs-Roubaix voor vrouwen is gewonnen door Lotte Kopecky. De Belgische wereldkampioene was in een sprint met vijf de snelste, voor Elisa Balsamo en Pfeiffer Georgi. Marianne Vos kwam als vierde over de streep.
De vierde editie van Parijs-Roubaix voor vrouwen wilde niet echt loskomen. Tot aan de eerste kasseistrook bleef het peloton samen, waarna Lotte Kopecky op zeventig kilometer voor het eerst versnelde, maar dat leverde niet direct het gewenste resultaat op. Niet veel later waagde de wereldkampioen weer een poging en dit keer met meer schade. Alleen Marianne Vos, Pfeiffer Georgi en Christina Schweinberger konden mee met de Belgische.
Ondanks dat met Kopecky en Vos de twee grote favorieten mee waren was er geen samenwerking en werd de groep weer groter dankzij Ellen van Dijk, die het gat dichtreed voor haar ploeggenote Elisa Balsamo. Daarna bleef de koers lang gesloten en pas richting de kasseien van de Camphin-en-Pévèle gebeurde er weer iets. Van Dijk had samen met Amber Kraak een kleine voorsprong, waarna Vos samen met Kopecky, Balsamo en Georgi zou aansluiten. Op de laatste lastige kasseistrook hadden Balsamo en Georgi het moeilijk, maar zouden later weer aansluiten.
Ondanks dat de samenwerking in de kopgroep niet goed was zou niemand vanuit de achtergrond meer terugkomen op de kopgroep en gingen we sprinten met zes vrouwen voor de winst in Parijs-Roubaix. Georgi zette de sprint aan, maar werd snel voorbij gereden door Vos, maar vanuit achteren kwam Kopecky snel opzetten en won met overtuiging Parijs-Roubaix, voor Balsamo.
Results powered by FirstCycling.com
Juan Aysuo heeft de 63ste editie van de Ronde van het Baskenland gewonnen. Op de slotdag was hij samen met zijn landgenoot Carlos Rodriguez bergop de sterkste. Rodriguez won de de etappe en Aysuo won het eindklassement voor zijn generatiegenoot.
De laatste etappe was maar 137 kilometer lang, maar met zes beklimmingen, waarvan drie klimmen van de derde categorie, was het wel de zwaarste rit in de Ronde van het Baskenland. Op de eerste beklimming van de eerste categorie reed er een kopgroep van maar liefst 22 renners.
De kopgroep nam ruim drie minuten voorsprong, waar in het peloton vooral Lidl-Trek reed voor klassementsleider Mattias Skjelmose. In de kopgroep zat niet direct een gevaarlijke renner voor het klassement, maar wel genoeg renners die een rol konden spelen voor hun kopman. Halverwege de rit ging Marc Soler in de tegenaanval. Op de Krabelin, de lastige klim van de dag, reed de Catalaanse renner weg en door de hulp van zijn ploeggenoten zou Soler de sprong maken naar de kopgroep, al duurde dat wel veertig kilometer.
Op de voorlaatste klim spatte de kopgroep uit elkaar op de Izua, de laatste klim van de eerste categorie. Oscar Onley bleek daar de sterkste te zijn en op de top had hij een kleine voorsprong. In het peloton gebeurde daar ook genoeg. Klassementsleider Skjelmose opende de aanval, maar werd gecounterd door Juan Aysuo. De Spanjaard reed in één ruk naar zijn ploeggenoot Soler toe. De twee Spanjaarden van UAE Emirates probeerden Skjelmose op achterstand te zetten, maar in de afdaling wist de Deense klassementsleider toch terug te komen samen met Carlos Rodriguez.
In aanloop naar de laatste klim van de dag werd Onley ingerekend, waarna Ayuso de aanval opende. Alleen Rodriguez kon zijn landgenoot volgen, terwijl Skjelmose moest afhaken. De beide Spanjaarden reden weg en zouden gaan uitmaken wie de slotetappe mocht pakken. Rodriguez kreeg de ritzege van zijn landgenoot en door de bonificatieseconden reed de Spanjaard van Ineos naar de tweede plaats in het algemeen klassement. Ayuso werd tweede in de rit, maar de eindzege was wel voor de Spanjaard van UAE Emirates.
Results powered by FirstCycling.com
Het vierde deel in de oorspronkelijke Ghostbusters-filmserie zoekt het evenwicht tussen vasthouden aan het verleden en vooruit kijken naar hoe de serie interessant kan blijven met nieuwe personages. Frozen Empire slaagt daar eigenlijk redelijk in, met een verhaal waarin plaats is voor vers bloed en oude rotten in het vak, maar had wel wat meer de originaliteit mogen opzoeken.
Een selectie uit het nieuwe streamingaanbod op Netflix, HBO Max, Apple TV+, SkyShowtime, Disney+ en Prime Video in april.
Goede morgen!
Vanochtend zijn er perioden met zon en is het droog. De wind komt uit het zuidoosten en is matig, aan de kust en op het IJsselmeer later vrij krachtig.
Vanmiddag is er veel zon. De maximumtemperatuur ligt tussen 19°C in het Waddengebied en 26°C plaatselijk in het zuidoosten. De wind komt uit het zuiden en is matig, aan de kust en op het IJsselmeer eerst vrij krachtig.
Vanavond neemt van het westen uit de bewolking toe. Het blijft nog vrijwel overal droog. De wind komt uit zuidelijke richtingen en is meest matig.
Komende nacht trekt er een zone met regen van west naar oost over het land, mogelijk met onweer. De minimumtemperatuur ligt rond 12 graden. De wind komt uit het zuidwesten en is boven land matig, aan zee vrij krachtig tot krachtig, windkracht 5 tot 6.
Tot morgen!
Deze wolk dreef over Zwinderen (Foto: Oppiedoppie)
Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Deze is te mailen via weer@fok.nl of up te loaden via ons fotoforum. Vermeld bij de foto waar deze ongeveer is gemaakt.
Meepraten over het weer? Dat kan op ons weerforum waar de atmosfeer op ontploffen staat:
WKN - De atmosfeer staat op ontploffen.
Of uiteraard in de reacties onder het weerbericht.
Max Verstappen heeft de poleposition voor de Grand Prix van Japan gepakt. De kampioenschapsleider in de Formule 1 kwam op het circuit van Suzuka tot een tijd van 1.28,197 waarmee hij een fractie sneller was dan Red Bull-teamgenoot Sergio Perez en Lando Norris met de McLaren.
Vooraf beloofde de kwalificatie spannend te worden en dat werd het al in het eerste deel. De competitie was hevig, wat in de laatste minuten resulteerde in veel verbeteringen en vijf teams die al een auto kwijt raakten. Na het vallen van de vlag was het verrassend dat Lance Stroll uit kon stappen. Hij werd vergezeld door Pierre Gasly, Kevin Magnussen, Logan Sargeant en Guanyu Zhou.
In Q2 bleek dat het voor de meeste coureurs nog veel sneller kon dan in het eerste gedeelte waardoor het alleen om plek tien spannend zou worden. Er werd veel stuivertje gewisseld waarbij Yuki Tsunoda net aan de goede kant van de streep belandde. RB-teamgenoot Daniel Ricciardo kwam een fractie tekort, net als Nico Hülkenberg, Valtteri Bottas, Alexander Albon en Esteban Ocon.
Verstappen zette in het laatste deel met een tijd van 1.28,240 meteen de toon, gevolgd door Norris en Perez. In de tweede run bleek dat het nog een fractie harder kon met een 1.28,197 terwijl Perez doorschoof naar plek twee, vlak achter zijn teamgenoot. Norris moest met de derde positie genoegen nemen, voor Carlos Sainz, Fernando Alonso, Oscar Piastri, Lewis Hamilton, de tegenvallende Charles Leclerc, George Russell en Yuki Tsunoda.
De laatste vrije training in Japan is afgelopen en Max Verstappen klokte de snelste tijd. De Red Bull Racing-coureur wist met een 1:29.563 teamgenoot Sergio Perez voor te blijven. De Mexicaan was bijna drie tienden langzamer dan de Nederlander. Mercedes-coureur George Russell sloot de top-3 af.
Volledige uitslag derde vrije training:
|
coureur |
Team |
Tijd |
Verschil |
Ronden |
1 |
Max Verstappen |
Red Bull Racing |
1:29.563 |
|
23 |
2 |
Sergio Perez |
Red Bull Racing |
1:29.832 |
+0.269s |
25 |
3 |
George Russell |
Mercedes |
1:29.918 |
+0.355s |
24 |
4 |
Lewis Hamilton |
Mercedes |
1:30.037 |
+0.474s |
21 |
5 |
Fernando Alonso |
Aston Martin |
1:30.082 |
+0.519s |
24 |
6 |
Lando Norris |
McLaren |
1:30.137 |
+0.574s |
14 |
7 |
Carlos Sainz |
Ferrari |
1:30.171 |
+0.608s |
27 |
8 |
Oscar Piastri |
McLaren |
1:30.226 |
+0.663s |
19 |
9 |
Yuki Tsunoda |
RB Honda |
1:30.341 |
+0.778s |
21 |
10 |
Charles Leclerc |
Ferrari |
1:30.383 |
+0.820s |
25 |
11 |
Alexander Albon |
Williams |
1:30.533 |
+0.970s |
23 |
12 |
Valtteri Bottas |
Kick Sauber |
1:30.546 |
+0.983s |
26 |
13 |
Daniel Ricciardo |
RB Honda |
1:30.682 |
+1.119s |
24 |
14 |
Esteban Ocon |
Alpine |
1:31.022 |
+1.459s |
18 |
15 |
Zhou Guanyu |
Kick Sauber |
1:31.067 |
+1.504s |
16 |
16 |
Nico Hulkenberg |
Haas |
1:31.139 |
+1.576s |
21 |
17 |
Pierre Gasly |
Alpine |
1:31.141 |
+1.578s |
19 |
18 |
Lance Stroll |
Aston Martin |
1:31.342 |
+1.779s |
23 |
19 |
Logan Sargeant |
Williams |
1:31.452 |
+1.889s |
20 |
20 |
Kevin Magnussen |
Haas |
1:31.462 |
+1.899s |
22 |
De 57-jarige Jamel L. die vorig jaar een medewerkster dood stak in een Haagse Albert Heijn supermarkt, is niet volledig ontoerekeningsvatbaar. Dat standpunt nam het Openbaar Ministerie vandaag in tijdens de rechtszaak. "Hoe onbegrijpelijk we zijn motief misschien ook vinden, dat sluit niet uit dat hij planmatig te werk ging," zei de officier van justitie.
Volgens het Openbaar Ministerie is er geen twijfel dat verdachte degene was die op 20 juni vorig jaar een medewerkster dood stak in een supermarkt aan de Turfmarkt in Den Haag. Verdachte heeft bekend en op camerabeelden uit de supermarkt is te zien hoe hij het 36-jarige slachtoffer meerdere keren heeft gestoken.
Het ging daarom op zitting vooral om de vraag in hoeverre de moord hem valt aan te rekenen. Deskundigen hebben onderzoek gedaan naar zijn geestestoestand en geconcludeerd dat verdachte ten minste sterk verminderd toerekeningsvatbaar is. Er is onder meer sprake van ernstige, terugkerende psychosen, waarbij grootheids- en paranoïde waandenken voorop staan. Dat betekent echter niet dat hij geen enkele keuzevrijheid had, beargumenteerde de officier van justitie. "Verdachte liep al langer met zijn boosheid rond, maar heeft zich altijd kunnen inhouden."
Wraakgevoelens
Verdachte was op 10 juni vrij gekomen uit de gevangenis, nadat hij door de rechtbank was vrijgesproken voor diefstal in een supermarkt. Vanaf dat moment wilde verdachte wraak nemen op de supermarktketen, omdat het volgens hem hun schuld was dat hij vast had gezeten. "Ik was boos," vertelt hij daarover. "Toen ik uit de gevangenis kwam heb ik gezworen [...] als wraak ga ik een Hollandse vrouw of man doodmaken, zo snel mogelijk, als ik de kans krijg."
Maar tussen 10 en 20 juni is verdachte in meerdere supermarkten geweest en heeft daar geen geweld gepleegd. "Hij heeft zijn woede eerder onder controle kunnen houden," concludeerde de officier van justitie, "waaruit blijkt dat er dus enige keuzevrijheid was."
Anderen voorbij gelopen
Ook het handelen van verdachte in de supermarkt wijst volgens het Openbaar Ministerie op doelbewuste keuzes van verdachte. "Hij wilde zijn wraak zo effectief mogelijk uiten. Het moest een witte medewerker zijn, zodat hij niet alleen de supermarkt zou raken maar ook een breder statement tegen discriminatie kon maken. Hij is vervolgens welbewust ander personeel van de supermarkt gepasseerd en heeft zijn oog toen laten vallen op het uiteindelijke slachtoffer."
"Hoe onbegrijpelijk of onlogisch wij het wraakmotief van verdachte misschien ook vinden, dat sluit niet uit dat hij planmatig te werk ging," concludeerde de officier van justitie. "Hij heeft weloverwogen een doel bepaald, is aan diverse medewerkers voorbij gelopen, tot hij iemand vond die voldeed aan de eisen die hij aan zijn doel stelde."
Achteraf benadrukt verdachte dat hij spijt heeft, maar vooral omdat het slachtoffer een Roemeense vrouw bleek te zijn. Daarover zei hij: "Toen ik erachter kwam dat die vrouw geen Hollander was, had ik meer spijt. Maar als het een Hollander was, had ik geen spijt gehad. Dan was ik de gelukkigste man van de wereld!"
Grote impact
De officier van justitie benadrukte op zitting de enorme impact die de moord heeft gehad. Om te beginnen op de nabestaanden van het slachtoffer, die het verlies de rest van hun leven met zich mee moeten dragen. Maar ook voor collega's van het slachtoffer en klanten van de supermarkt geldt dat zij dit nooit zullen vergeten. En de moord raakte de samenleving als geheel. Dat wordt onderschreven door de grote aandacht voor de zaak en de stille tocht die zo veel mensen trok.
Uit de rapportages werd duidelijk dat de maatregel tbs met dwangverpleging noodzakelijk wordt geacht om de maatschappij te beschermen tegen verdachte. Daarnaast zou een langdurige gevangenisstraf volgens het Openbaar Ministerie op zijn plaats zijn, omdat de moord verdachte deels wel kan worden aangerekend en hij daarnaast een strafblad heeft dat bol staat van de geweldsmisdrijven.
Het Openbaar Ministerie eiste 10 jaar gevangenisstraf en tbs met dwangverpleging. Over twee weken doet de rechtbank uitspraak.
Lionel Messi heeft de krachten gebundeld met Join the Planet om de klimaatverandering te helpen bestrijden. De Argentijnse stervoetballer vertelde dat hij samenwerkt met de milieustichting "om voor onze planeet te zorgen".
Messi wil zijn positieve invloed uitbreiden tot buiten het voetbalveld door van duizenden tonnen plastic afval om er een sculptuur van zijn historische linkerschoen van te maken. De materialen voor de schoen zijn afkomstig van kustgebieden uit Patagonië, Indonesië, China, Thailand, India en Ghana en bevat gerecycled nylon plastic van afgedankte visnetten, gerecycled polypropyleen plastic afkomstig van afgedankte touwen en flessendoppen, en gerecycled glasvezel.
Het eerste initiatief van de stichting omvat het schoonmaken van de Paraná-rivier in Rosario, Argentinië.
Messi zei dat hij door een 16-jarige activist werd geïnspireerd om zich bij het initiatief aan te sluiten.
“Met inspanning en gemeenschapsgevoel kunnen we voor de planeet zorgen”, zei hij in een verklaring aan Euronews.
Join The Planet is een organisatie die afgedankte materialen hergebruikt in waardevolle producten. Van de opbrengst kunnen wereldwijd initiatieven worden gefinancierd die natuurlijke ecosystemen kunnen beschermen en regenereren door samen te werken met lokale gemeenschappen. Door samen te werken met beroemde mensen wil men wereldwijde participatie stimuleren.
Het lijkt al een eeuwigheid geleden dat beroemdheden zoals Queen-zanger Freddie Mercury, acteur Rock Hudson en tenniskampioen Arthur Ashe (en Liberace, René Klijn, Rudolf Noerejev, Isaac Asimov, en Keith Haring...) overleden aan AIDS.
En dankzij virusremmers is HIV, het virus dat AIDS veroorzaakt tegenwoordig ook bijna nooit meer een doodvonnis. Is AIDS dus voorbij? En HIV? Nee - elk jaar lopen alleen al in Nederland een paar honderd mensen het virus op. Wereldwijd komen er jaarlijks zelfs twee miljoen nieuwe patiënten bij. En buiten Nederland is HIV bijna altijd nog wél een doodvonnis: door gebrek aan goede zorg én door discriminatie van patiënten eist AIDS jaarlijks ongeveer een miljoen mensenlevens. Wetenschappers blijven daarom zoeken naar een medicijn waarmee men echt van HIV zou kunnen genezen. Dat is er nog niet, vertelt internist-infectioloog en HIV/AIDS-expert Casper Rokx (Erasmus MC) in deze video.
Zelf een steentje bijdragen aan het bestrijden van HIV en AIDS? Kijk op https://awarehiv.com/
0:00 Hoe zit het met AIDS in Nederand?
0:38 Wat kun je doen om geen HIV op te lopen?
1:25 Hoe gaat het wereldwijd met HIV/AIDS?
1:53 Waarom is HIV/AIDS de wereld nog niet uit?
2:17 Hoe werken HIV-remmers?
3:08 Hoeveel kost HIV-medicatie?
3:47 Hoe kunnen we HIV genezen?
Vakbond FNV is verheugd over een wetsvoorstel dat bedrijven en organisaties verplicht stelt een gedragscode te maken over hoe je met elkaar omgaat op de werkvloer. In deze gedragscode staan ook de consequenties beschreven van grensoverschrijdend gedrag, zoals waarschuwingen, schorsingen en ontslag. De wettelijke verankering van een gedragscode moet werknemers bovendien een sterkere positie geven bij juridische procedures.
Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) werkt aan een wijziging in de Arbeidsomstandighedenwet voor alle bedrijven en organisaties. Dat doet het ministerie samen met de Stichting van de Arbeid, waarin werkgevers- en werknemersorganisaties waaronder de FNV, zitten, en Mariëtte Hamer, de regeringscommissaris seksueel grensoverschrijdend gedrag en seksueel geweld. Werkgevers zijn volgens de Arbeidsomstandighedenwet verplicht om beleid te hebben om psychosociale arbeidsbelasting, zoals seksuele intimidatie, te voorkomen en te beperken. Werkgevers moeten risico’s inventariseren en een plan maken waarin staat hoe het bedrijf de risico’s zoveel mogelijk beperkt. Op dit moment heeft ongeveer de helft van alle bedrijven zo’n inventarisatie. Dat vindt het ministerie van SZW onacceptabel. Meer hierover bij Skipr.
De rechtbank veroordeelt een 28-jarige man uit Lent tot een gevangenisstraf van 24 maanden, waarvan 8 voorwaardelijk. Daarbij krijgt de man een rijontzegging van 4 jaar. Hij veroorzaakte op de snelweg A325 in Elst een verkeersongeval waarbij 3 personen zijn overleden en 1 slachtoffer zwaargewond raakte. De rechtbank verwijt de man roekeloos rijgedrag. De man reed aanzienlijk te hard, terwijl hij veelvuldig bezig was met zijn telefoon.
Het ongeval vond plaats in november 2021 op de snelweg A325 bij Elst. De man raakte in de 49 seconden voor het ongeluk in ieder geval 55 keer zijn telefoonscherm aan. Verder verstuurde hij in die tijd 3 WhatsApp-berichten. De man reed aanzienlijk te hard, 89 kilometer per uur, terwijl door matrixborden een maximumsnelheid van 70 kilometer per uur werd aangegeven. Tijdens het ontstaan van een file botste de man achter op de auto van de slachtoffers.
Roekeloos rijgedrag
Volgens de rechtbank is het ongeval hiermee de schuld van de man. Hij gedroeg zich roekeloos in het verkeer. Roekeloosheid is de zwaarste vorm van schuld. Hij schond opzettelijk de verkeersregels in ernstige mate. Daarbij is de man over zijn telefoongebruik niet open geweest.
Door het ongeval overleden 3 personen (76 jaar, 75 jaar en 9 jaar oud) en raakte 1 slachtoffer (8 jaar) zwaargewond. De nabestaanden en het slachtoffer ondervinden hiervan levenslang de gevolgen.
Strafoplegging
De rechtbank neemt het de man zeer kwalijk dat hij door zijn gevaarlijke verkeersgedrag anderen zoveel pijn, angst en schade toebracht. Met zijn handelen bracht hij - in meer algemene zin - de verkeersveiligheid ernstig in gevaar. Voor de man, andere verkeersdeelnemers en de samenleving als geheel moet duidelijk zijn dat dergelijk risicovol gedrag in het verkeer onaanvaardbaar is.
De rechtbank legt de man een celstraf op van 24 maanden, waarvan 8 maanden voorwaardelijk, met een proeftijd van 3 jaar. Daarnaast krijgt de man een rijontzegging van 4 jaar.
Schadevergoeding
Tot slot moet de man ook de gevraagde immateriële schadevergoeding (affectieschade) betalen. Het gaat hierbij om een bedrag van 7.500 euro aan de moeder van het 9-jarige slachtoffer, 2.500 euro aan de vader van het 9-jarige slachtoffer en 17.500 euro aan de broer van het 9-jarige slachtoffer.
Elke dag (nou ja, zoveel mogelijk) een dosis plaatjes en memes. Random.
Grappig, mooi, bizar, interessant of compleet WTF?!?! Alles kun je hier tegenkomen.
En weet je een onderschrift bij een bepaalde foto? Zet het in de comments (die staan op de laatste pagina!)
Doen plaatjes het niet? Schakel dan je adblocker uit. Liever toch bannervrij FOK!ken? Neem een premium account en steun FOK!