Kopecky wint voor het eerst Parijs-Roubaix, Vos mist het podium

De vierde editie van de kasseienklassieker Parijs-Roubaix voor vrouwen is gewonnen door Lotte Kopecky. De Belgische wereldkampioene was in een sprint met vijf de snelste, voor Elisa Balsamo en Pfeiffer Georgi. Marianne Vos kwam als vierde over de streep.

De vierde editie van Parijs-Roubaix voor vrouwen wilde niet echt loskomen. Tot aan de eerste kasseistrook bleef het peloton samen, waarna Lotte Kopecky op zeventig kilometer voor het eerst versnelde, maar dat leverde niet direct het gewenste resultaat op. Niet veel later waagde de wereldkampioen weer een poging en dit keer met meer schade. Alleen Marianne Vos, Pfeiffer Georgi en Christina Schweinberger konden mee met de Belgische.

Ondanks dat met Kopecky en Vos de twee grote favorieten mee waren was er geen samenwerking en werd de groep weer groter dankzij Ellen van Dijk, die het gat dichtreed voor haar ploeggenote Elisa Balsamo. Daarna bleef de koers lang gesloten en pas richting de kasseien van de Camphin-en-Pévèle gebeurde er weer iets. Van Dijk had samen met Amber Kraak een kleine voorsprong, waarna Vos samen met Kopecky, Balsamo en Georgi zou aansluiten. Op de laatste lastige kasseistrook hadden Balsamo en Georgi het moeilijk, maar zouden later weer aansluiten.

Ondanks dat de samenwerking in de kopgroep niet goed was zou niemand vanuit de achtergrond meer terugkomen op de kopgroep en gingen we sprinten met zes vrouwen voor de winst in Parijs-Roubaix. Georgi zette de sprint aan, maar werd snel voorbij gereden door Vos, maar vanuit achteren kwam Kopecky snel opzetten en won met overtuiging Parijs-Roubaix, voor Balsamo.

Results powered by FirstCycling.com