FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 7 april 2024

Drugs en wapen aangetroffen in auto, bestuurder aangehouden

Een 37-jarige man uit Vlissingen is zaterdag 6 april 2024 omstreeks 18.00 uur op de Smalle Kade door de politie tijdens een routinecontrole na het aantreffen van drugs en wapens aangehouden.

Agenten besloten zaterdagavond op de Smalle Kade een automobilist te controleren. De 37-jarige bestuurder rook naar alcohol. In de middenconsole stond een geopend blikje bier. De indicatieve alcoholtest bleek echter in orde te zijn. De drugstest was wel positief. Hij testte positief op het gebruik van amfetamine en cocaïne.

De bestuurder gaf aan op het bureau mee te werken aan het afnemen van bloed. Tijdens de vervoersfouillering gaf hij aan dat hij een uitschuifbaar mes en boksbeugel in zijn broekzakken had. Dit zijn verboden wapens. Bij verder onderzoek werd in auto een hoeveelheid harddrugs en een vuurwapen aangetroffen. Hij werd aangehouden en naar een cellencomplex gebracht. Ook in zijn woning zijn druggerelateerde goederen gevonden en in beslag genomen.

Politie beëindigt illegaal krakersfeest; agenten gewond

Na meldingen van geluidsoverlast beëindigde de politie afgelopen nacht een feest in een gekraakte sporthal in Best.

Volgens de politie waren zeker 1000 feestgangers, van zeer uiteenlopende leeftijd en afkomstig uit de wijde omtrek, op het illegale technofeest afgekomen. Na meerdere klachten werd rond 2:00u de ontruiming van de gekraakte hallen op tennispark Batadorp in gang gezet.

In eerste instantie leidde dat tot verzet en werden spullen naar de agenten gegooid. Één van de gasten viel agenten aan met een brandblusser. Twee arrestanten en een agent werden na dit incident met een ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis.

Onder druk van zo'n 30 agenten, ondersteund door een politiehelikopter en een politiehond, werden de bezoekers weggevoerd van het pand. Uiteindelijk raakten in totaal drie agenten gewond.

De politie nam onderdelen van de muziekinstallatie mee. De meeste mensen verlieten de feestlocatie zonder problemen. Rond 4:00u hadden de laatste bezoekers de locatie verlaten.

Vierde wereldtitel F1 is voor Verstappen een zekerheid, volgens Toto Wolff

Toto Wolff, teamleider van Mercedes, kan al met zekerheid zeggen dat Max Verstappen dit jaar voor de vierde keer wereldkampioen wordt in de Formule 1. Het seizoen is nog maar vier raceweekends onderweg maar de Oostenrijker zegt dat Verstappen dit jaar niet te verslaan is. Onze landgenoot heeft dit kalenderjaar drie van de vier Grand Prix' op zijn naam geschreven en staat aan de leiding van het kampioenschap met dertien punten.

Toto Wolff zei na de race van Japan het volgende: "Niemand kan dit jaar Max tegenhouden. Zijn auto is spectaculair goed en hij rijdt spectaculair goed. Dit seizoen gaat het er eigenlijk alleen nog om wie de beste van de rest is. Red Bull ligt ver voor, dan komen de andere teams. Ook Mercedes zal moeten vechten voor die tweede plaats, dat is de realiteit."

Lewis Hamilton maakt in 2025 de overstap naar Ferrari en Wolff ziet in Max de ideale opvolger van de Brit, ook al heeft de Nederlander nog een contract tot 2028 bij zijn huidige team Red Bull Racing.

Het Duitse team presteerde matig in Suzuka. George Russell eindigde als zevende met een achterstand van 46 seconden op Verstappen, Hamilton finishte uiteindelijk als negende. Mercedes staat nu vierde in het constructeurskampioenschap met een grote achterstand op Red Bull Racing. Toch ziet Wolff lichtpuntjes: "Als je alleen maar naar de cijfers kijkt, is dat niet goed. Maar we hebben wel vooruitgang geboekt in de afstellingen van de auto. Er is hoop dat het de komende races beter zal gaan.”

Uitslag FC Volendam - RKC

FC Volendam mag na een 3-2-zege op RKC Waalwijk blijven hopen op handhaving in de eredivisie. Door de zege op RKC is het verschil tussen de nummer Excelsior nu nog maar drie punten. Volgende week spelen beide teams tegen elkaar.

FC Volendam begon weer eens met Robert Mühren, weliswaar door een blessure van eerste spits Vivaldo, en dat pakte goed uit voor de thuisploeg. Halverwege de eerste helft stond Volendam met 2-0 voor dankzij twee doelpunten van de Volendamse spits. Daarnaast was Mühren ook nog dicht bij zijn derde doelpunt van de dag, maar zijn kopbal raakte de lat.

Volendam ging met 2-0 de rust in, maar na een kwartier in de tweede helft was de voorsprong weg. Reuven Niemeijer maakte na tien minuten in de tweede helft de aansluitingstreffer, en drie minuten later maakte Michiel Kramer de 2-2.

Toch zou de winst alsnog naar FC Volendam gaan. Eerst raakte Benaissa Benamar nog de paal, maar niet veel later viel toch de 3-2 voor de thuisploeg dankzij een doelpunt van Darius Johnson. De Volendammers moesten met nog een kwartier te gaan hun voorsprong verdedigen en dit keer slaagde ze daar wel in, al kwam het goed omdat David Min uit een vrije trap de lat raakte.

Uitslag Go Ahead Eagles - Almere City

Almere City heeft voor de zesde keer op rij gelijkgespeeld in de eredivisie. De ploeg van Alex Pastoor speelde in Deventer met 1-1 gelijk tegen Go Ahead Eagles.

Go Ahead Eagles begon sterk in het duel tegen Almere City en kwam ook vroeg op voorsprong door Oliver Edvardsen, die uit een rebound wist raak te schieten. Na de openingsgoal van de thuisploeg herpakte de ploeg van Alex Pastoor zich goed en vrij snel na de 1-0 zou de gelijkmaker vallen voor Almere City. Thomas Robinet kopte raak uit een hoekschop, even daarvoor was de Franse spits ook al gevaarlijk geweest van uit een corner.

Na de gelijkmaker had Almere City gedurende de rest van de wedstrijd de overhand, maar kwam niet meer tot scoren. In de slotfase hoopte Go Ahead Eagles nog op een strafschop nadat Jacob Breum naar de grond ging, maar Bas Nijhuis zag daar niks in. De scheidsrechter werd nog wel naar het beeldscherm geroepen maar bleef bij zijn beslissing en gaf geen penalty.

Van der Poel wint Parijs-Roubaix na een solo van zestig kilometer

Mathieu van der Poel heeft op magistrale wijze zijn tweede Parijs-Roubaix gewonnen. De Nederlandse wereldkampioen versnelde op zestig kilometer van de streep en won met bijna drie minuten voorsprong. Zijn ploeggenoot Jasper Philipsen sprintte naar de tweede plaats, voor Mads Pedersen.

Parijs-Roubaix kende een snelle aanloop en na een half uur reed er een gevaarlijke kopgroep weg met onder meer Kasper Asgreen, Per Strand Hagenes en Rasmus Tiller als belangrijkste namen. De kopgroep die uiteindelijk negen renners groot zou zijn kreeg een maximale voorsprong van 1.40 op het peloton, waar vooral de ploeg van Mathieu van der Poel de achtervolging leidde.

Op de eerste kasseistrook van de dag voerde Alpecin-Deceuninck het tempo aan en kwam het peloton snel aansluiten bij de koplopers. Na de eerste kasseien trok de ploeg van Van der Poel ook nog eens door op de gewone weg en gaf die controle nooit meer weg.

Richting het Bos van Wallers, een van de belangrijkste kasseistroken, was de groep nog maar dertig renners groot en versnelde Van der Poel voor het eerst zelf. Ploeggenoot Jasper Philipsen, Mads Pedersen en Mick van Dijke konden als enigen volgen, maar snel daarna zou alles weer samen komen. Even later kregen Stefan Küng, Nils Politt en Gianni Vermeersch wat ruimte, maar dat werd onschadelijk gemaakt door de ploeg van Pedersen.

Daarna plaatste Van der Poel op zestig kilometer zijn versnelling. Op de kasseienstrook van Orchies kon niemand de wereldkampioen volgen en was de wedstrijd beslist. Van der Poel nam al snel een halve minuut voorsprong en zou die alleen maar uitbouwen en uiteindelijk met bijna drie minuten voorsprong winnen op Philipsen, die het sprintje won voor de tweede plaats, voor Pedersen.

Results powered by FirstCycling.com

Uitslag Feyenoord - Ajax

Feyenoord heeft in de klassieker vanmiddag Ajax zijn grootste nederlaag ooit in de Eredivisie bezorgt. In de Kuip werd het maar liefst 6-0.

Vanaf de aftrap was duidelijk dat het voor Ajax een lastige middag zou worden. feyenoord schoot uit de startblokken en kreeg direct kansen via Gimenez en Minteh, maar deze werden niet benut. Net toen Ajax wat meer in de wedstrijd leek te komen gaf de thuisploeg weer gas en opnieuw regende het kansen. Uiteindelijk was het Paixao die de openingstreffer maakte. Een minuut later was het al 2-0, na balverlies van hato scoorde Minteh. Nog voor rust werd het zelfs 3-0, Gimenez gaf met een omhaal de assist waaruit Hanco met een kopbal scoorde.

Ook in de tweede helft was het eenrichtingsverkeer. Tien minuten na rust profiteerde Minteh van balverlies van Tahirovic en bracht zo de stand op 4-0. De individuele fouten bij Ajax bleven zich ook daarna opstapelen. Nadat Van den Boomen in de fout ging was het Timber die profiteerde en de 5-0 maakte. 

Het was Paixai die daarna de 6-0 scoorde en even leek het ook nog 7-0 te worden, maar het doelpunt van Jahanbanbakhsh werd afgekeurd wegens buitenspel van Ueda. In de 83e minuut was er toch nog een kans voor Ajax, Rijkhoff kon alleen op Wellenreuther aflopen maar de keeper van Feyenoord bracht redding.

De nederlaag van 6-0 is de grootste ooit voor Ajax in de Eredivisie. Het oude record van 9-4 tegen Feijenoord in 1964 is daarmee uit de boeken.

Feyenoord

6 - 0

AFC Ajax

 34' Paixão
 35' Minteh
 45+2' Hancko
 56' Minteh
 62' Timber
 66' Paixão
   
 
 Gele kaart: , Kaplan,Tahirovic, (AFC Ajax)
 
Stadion: De Kuip, Rotterdam
Toeschouwers: ?
Arbiter: Makkelie
 
Opstelling:   Opstelling:
Wellenreuther
Nieuwkoop (López/64)
Beelen
Hancko
Geertruida
Stengs (Lingr/77)
Wieffer
Timber
Minteh (Jahanbakhsh/76)
Gimenez (Ueda/ 77)
Paixão (Ivanusec/84)
  Rulli
Rensch
Kaplan
Hato
Gaaei (Akpom/46)
Tahirovic
Mannsverk
Taylor
Hlynsson (v.d.Boomen/46)
Bergwijn (Rijkhoff/77)
Godts (S.Vos/64)

OM wil krachtig signaal afgeven: straffen voor afvaldumping bij boerenprotest

De officier van justitie begon donderdag zijn requisitoir in de zaak van de wegblokkades en afvaldumpingen in Frieschepalen en Marum met het volgende statement:

“Demonstreren is een grondrecht. Het staat een ieder vrij zijn emoties en ook ongenoegen over het gevoerde beleid te uiten. Er zijn wel grenzen in hoe ver je gaat met demonstreren, grenzen aan de wijze waarop je je ongenoegen uit. Overtreed je dan een grens als andere mensen hinder ondervinden van je acties? Nee, dat hoeft niet altijd het geval te zijn, demonstreren levert vaak hinder op en dat wordt binnen bepaalde grenzen getolereerd. Maar laat ik duidelijk zijn, je overtreedt een grens als je:

  • midden in de nacht – in het pikkedonker – afval waaronder asbest bij op- en afritten stort, zodat het andere verkeer er niet meer langs kan;
  • in de nacht banden, grond of andere goederen op de snelweg achterlaat waardoor andere auto’s erop rijden;
  • goederen waaronder asbest in brand steekt langs of op die snelweg met gevaar voor andere goederen en ook met gevaar voor de gezondheid.

Als je dit soort levensgevaarlijke situaties laat ontstaan, dan wordt dat absoluut niet getolereerd. Dan hebben we het niet meer over demonstreren. Dat is waar het over gaat in de zaken van de verdachten die vandaag terechtstaan. Legaal demonstreren gaat in dit geval over naar het plegen van strafbare feiten waarbij je moedwillig mensen in gevaar brengt. Trieste dieptepunten; gedragingen die bij heel veel mensen alle sympathie voor acties wegneemt.”

Verdachten
Donderdag stonden zes verdachten terecht, die in wisselende samenstelling verantwoordelijk worden geacht voor de wegblokkades en afvaldumpingen in Frieschepalen (A7 rijrichting vanuit Drachten naar Groningen) op 28 juli 2022 en in Marum (bij de oprit A7) op 1 augustus 2022.

Een 32-jarige man uit Augustinusga, een 33-jarige man uit Kornhorn, een 21-jarige man uit Opende en een 29-jarige vrouw uit Oldehove worden verdacht van het dumpen van afval op de afrit en tussenberm van de A7 ter hoogte van Frieschepalen, het opzettelijk versperren van de weg en het stichten van brand.

Bij de dumpingen op de oprit naar de A7 ter hoogte van Marum zijn wat het OM vier verdachten rechtstreeks betrokken. Het gaat hierbij ook om de 33-jarige man uit Kornhorn en de 21-jarige man uit Opeinde, en daarnaast een 22-jarige man uit Gorredijk en een 52-jarige man uit Opende. Zij worden in wisselende samenstelling verdacht van het versperren van de weg, het dumpen van afval en het in brand steken daarvan.

De officier: “Het gaat om forse bedragen en dat zal problemen opleveren voor de verdachten, maar het is meer dan redelijk dat men opdraait voor de kosten.”

Vordering benadeelde partij
Rijkswaterstaat heeft zich als wegbeheerder gevoegd als benadeelde partij en heeft een vordering ingediend. De officier is van mening dat het onredelijk is de belastingbetaler op te laten draaien voor de kosten als het duidelijk is wie verantwoordelijk is voor de schade. De officier: “Het gaat om forse bedragen en dat zal problemen opleveren voor de verdachten, maar het is meer dan redelijk dat men opdraait voor de kosten.” Voor Marum gaat het om een schadebedrag van bijna € 17.000,-- en voor de schade bij Frieschepalen vindt de officier een bedrag van ruim € 18.000 euro toe te wijzen.

Strafmaat
Wat de officier betreft heeft de 33-jarige man uit Kornhorn een actieve rol bij zowel Frieschepalen als Marum. Tegen hem eist de officier acht maanden gevangenisstraf, waarvan 191 dagen voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar + een taakstraf van 200 uur. Diezelfde rol ziet de officier ook voor de 21-jarige verdachte uit Opende. Zijn trekker werd gebruikt bij de activiteiten. Vier maanden jeugddetentie waarvan een deel voorwaardelijk + 160 uur werkstraf vindt de officier passend voor deze verdachte. Volgens het OM heeft de 32-jarige man uit Augustinusga een actieve rol gehad bij het incident bij Frieschepalen en eist vier maanden gevangenisstraf waarvan 105 dagen voorwaardelijk en 140 uur taakstraf. De 22-jarige verdachte uit Gorredijk hoort voor zijn betrokkenheid bij het incident in Marum 107 dagen jeugddetentie (gelijk aan voorarrest) tegen zich eisen plus 40 uur werkstraf voorwaardelijk. Ook al heeft hij geen organiserende rol, hij is volgens de officier wel heel actief geweest. De 52-jarige man uit Opende is alleen betrokken bij het incident in Marum, zijn aandeel is wat het OM betreft het geringst. Tegen hem eist de officier 40 uur taakstraf.

Aangezien de 29-jarige vrouw uit Oldehove maandag nog terecht staat voor haar rol in een ander onderzoek naar (uitlokking) van blokkeren en dumpen van afval op de A7, formuleert de officier vandaag niet haar strafeis.

De rechtbank doet in alle zaken uitspraak op 7 mei 2024.

Israëlische troepen verlaten Chan Yunis

Na maanden van hevige gevechten tegen de terreurorganisatie Hamas heeft Israël de meeste van zijn soldaten teruggetrokken uit de zuidelijke Gazastrook.

De 98e commandodivisie van het Israëlische leger "beëindigde haar inzet in Khan Yunis op 7 april" en verliet de Gazastrook "om te herstellen en zich voor te bereiden op toekomstige operaties", legde een vertegenwoordiger van het leger uit.

Keerpunt in de oorlog - of voorbereiding op het Rafah-offensief?
Er zullen echter troepen in de Gazastrook aanwezig blijven "en de vrijheid van ingrijpen door het Israëlische leger op basis van inlichtingeninformatie behouden", vervolgde het bericht. De terugtrekking omvatte drie brigades, er zal slechts één brigade in de kuststrook blijven, meldde de 'Jerusalem Post'.

Het blijft onduidelijk of de terugtrekking uit Chan Yunis een keerpunt in de oorlog betekent of een nieuwe tussenfase is op weg naar een mogelijke inzet in de stad Rafah aan de grens met Egypte. Israëlische media interpreteerden de terugtrekking echter als het einde van het grote grondoffensief dat op 27 oktober vorig jaar begon. In de toekomst zijn er alleen gerichte, selectieve operaties gepland in Chan Yunis, schreef de nieuwswebsite 'ynet'. Het leger zou de uit Chan Yunis weggetrokken bewoners hebben toegestaan om terug te keren naar hun huizen.

Oorlogsdoelen nog steeds niet bereikt
Als reactie op de zeer bloederige aanval door Hamas op 7 oktober lanceerde Israël een grootscheepse militaire operatie in de Gazastrook, aanvankelijk  in het noorden van het Palestijnse gebied, daarna in de stad Chan Yunis, wat wordt beschouwd als een bolwerk van Hamas. Volgens militaire cijfers heeft Israël sinds het begin van de oorlog ongeveer 32.000 doelwitten aangevallen in de Gazastrook, waaronder meer dan 3.600 locaties van Hamas.

Volgens de laatste cijfers van Hamas, die niet onafhankelijk geverifieerd kunnen worden, zijn er meer dan 33.100 mensen gedood. Volgens Israël zijn de doelen van de oorlog in Gaza de vernietiging van het leiderschap en de militaire capaciteiten van Hamas en de vrijlating van de gijzelaars. De Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft herhaaldelijk een totale overwinning op Hamas beloofd. Deze doelen zijn echter nog niet bereikt.

Ondanks internationale druk plant Israël een militaire operatie in de stad Rafah aan de grens met Egypte, waar meer dan een miljoen vluchtelingen opeengepakt zitten. Israël wil daar de laatste Hamasbataljons vernietigen om te voorkomen dat de terreurorganisatie na de oorlog weer opstaat.

Hamas vecht tegen het Israëlische leger onder andere vanuit een uitgebreid tunnelsysteem van honderden kilometers lang onder de Gazastrook. Tot nu toe is het niet gelukt om de leiding van Hamas - onder leiding van Jihia al-Sinwar - gevangen te nemen, die zich vermoedelijk in tunnels in het zuiden van de Gazastrook bevindt. De veronderstelling is dat Sinwar zich omringd heeft met gijzelaars voor zijn eigen bescherming en dat een operatie tegen hem daarom extreem riskant zou zijn.

Uitslag Vitesse - NEC

Vitesse heeft in de Eredivisie een zure nederlaag geleden tegen NEC. Ondanks dat het lange tijd de bovenliggende partij was verloren de tegen degradatie strijdende Arnhemmers de derby met 0-3.

Vitesse begon sterk aan de wedstrijd en het regende aanvallen. Het was aan keeper Cillessen te danken dat de bezoekers uit Nijmegen niet op achterstand kwamen. Gaandeweg de eerste helft bleef Vitesse de bovenliggende partij maar werd het aantal kansen schaarser, de grootste was nog voor Aaronson nadat Nuytinck in de fout ging.

In de tweede helft had Vitesse ondanks het overwicht moeite om mogelijkheden te creeeren en dat brak de club uiteindelijk op, het was NEC dat na dik een uur spelen op voorsprong kwam via Hoedemakers. Bij de thuisploeg leek het vertrouwen daarna weg maar langzaam kwam het weer beter in de wedstrijd totdat tien minuten voor tijd Hansen de wedstrijd besliste. Nadat de wedstrijd vervolgens nog even stil lag wegens een gegooide fakkel op het veld werd de eindstand door Hansen in de blessuretijd nog op 0-3 bepaald.

Vitesse

0 - 3

N.E.C. Nijmegen

     66' Hoedemakers
 80' Hansen
 90+1' Hansen
 
 Gele kaart: Aaronson,Oroz, (Vitesse), Baas,Sano,Hansen, Arts, (N.E.C. Nijmegen)
 
Stadion: Gelredome, Arnhem
Toeschouwers: ?
Arbiter: Lindhout
 
Opstelling:   Opstelling:
Room
Arcus
Isimat-Mirin
Hendriks
Pinto (Oroz/83)
Aaronson
Tielemans
Meulensteen (Domgjoni/71)
De Regt (Mazilu/83)
Buitink (Visser/ 68)
Kozlowski (Boutrah/71)
  Cillessen
Pereira (Arts/83)
Sandler
Nuytinck (Ross/46)
Baas
González
Hoedemakers
Chery
Sano
Olden Larsen (Hansen/61)
Ogawa (Sow/ 75)

Apple laat Game Emulators toe in de App Store

Apple heeft aangekondigd dat het vanaf nu Emulators voor retrogames gaat toestaan in de App Store.

Emulators zijn altijd wel een controversieel onderwerp binnen de game-industrie geweest. Apple heeft tot nu toe nooit toegestaan dat game-emulators op hun apparaten konden worden gedownload. Daar komt binnenkort verandering in. Applegebruikers kunnen binnenkort officiële applicaties gebruiken op hun apparaat die het emuleren van games mogelijk maken. Apple geeft wel aan dat ze het gebruik in de gaten gaan houden om zo misbruik te kunnen voorkomen. Apple wil de emulators wereldwijd toestaan in de App Store, maar geeft aan niets met piraterij te maken willen hebben en gaat het downloaden van de zogeheten ROM`s dus niet faciliteren. Het mag wel via de emulatie-apps worden gedownload zolang de maker van de app zich aan de wet en regelgeving houdt. Deze beslissing van Apple komt als een verrassing aangezien er pas nog een grote rechtszaak is gewonnen door Nintendo waarbij de Switch Emulator Yuzu moest verdwijnen en de makers van de emulator 2,4 miljoen Dollar aan schadevergoeding moesten betalen. Apple gaat vooralsnog alleen maar de 'retro-emulators' toestaan (NES, SNES, NeoGeo, etc?). Mocht je een gamer zijn of kennen die graag legaal de klassiekers speelt en het ook nog leuk vindtom ouderwetse cartridges te verzamelen dan raad ik aan om een Evercade VS aan te schaffen.

Blokkade A12 zaterdag mislukt, ruim 400 arrestaties waaronder Greta Thunberg

Zaterdagmiddag slaagden klimaatactivisten van Extinction Rebellion er niet in om de Utrechtsebaan in Den Haag te blokkeren. De politie heeft de actievoerders gestopt en ruim 400 mensen gearresteerd, waaronder de bekende activiste Greta Thunberg.

De demonstranten werden tegengehouden voordat ze de snelweg A12 op konden gaan, maar het lukte sommigen wel om het kruispunt bij het Malieveld te blokkeren. Anderen werden door de politie verwezen naar een andere locatie om te demonstreren.

De wegblokkades zorgden voor vertraging voor automobilisten in het centrum van Den Haag. Een verslaggever meldde: "Het verkeer wordt omgeleid, maar het rijdt nog steeds." Er was een file op de A12 richting de stad, vanaf Voorburg tot aan het Malieveld. Rond 17.00 uur werden de laatste demonstranten die nog in het centrum van Den Haag liepen door de politie naar het centraal station gebracht.

Personen die na herhaalde waarschuwingen door de politie niet vrijwillig vertrokken, zijn aangehouden sommigen zelfs meermaals. Ook de Zweedse activist Greta Thunberg is gearresteerd. De betogers zijn door politieagenten in HTM-bussen gezet en afgevoerd. Extinction Rebellion veroordeelt het harde optreden: "We keuren het onevenredige geweld dat de politie tegen onze vreedzame demonstranten gebruikt ten zeerste af. Het gebruik van neusklemmen en bokkenpootjes is onaanvaardbaar." Een politiewoordvoerder reageert op deze beschuldigingen aan de NOS door te zeggen dat er "lichte dwang" is toegepast bij arrestanten die weerstand boden. "Wat wij als politie doen, noemen wij geen neusklem. We duwen tegen de zijkant van de neus om zo het verzet te breken", aldus de woordvoerder.

In totaal zijn er meer dan 400 mensen gearresteerd. Dit werd zaterdagavond door de politie bekendgemaakt. "Twaalf personen zijn gearresteerd tijdens een poging om de A12 in Den Haag te blokkeren, wegens onder andere het negeren van bevelen, opruiing en het niet tonen van identiteitsbewijs. Daarnaast zijn bijna 400 mensen aangehouden voor het overtreden van de Wet openbare manifestaties (Wom)", zo meldde de politie. Inmiddels is iedereen weer op vrije voeten.

CD Project RED maakt grap over AAAA game van Ubisoft en geeft aan een AAAAA game te gaan maken

Een Leidinggevende bij CD Project RED heeft een grap gemaakt over de concurrent Ubisoft en hun 'AAAA game' Skull and Bones.

Een 'AAA-game' is normaal gesproken een groot spel gemaakt door een bekende gevestigde naam in de game-industrie. Ubisoft heeft hun piratenspel Skull and Bones eindeloos een 'AAAA game' genoemd om zo het prijskaartje van 70,- euro te kunnen verklaren. Skull and Bones is enorm vaak uitgesteld en het spel is niet bepaald lovend ontvangen. Tijdens een interview met Karolina Gnaś (de vice directeur investeerdersrelaties) werd de vraag gesteld of CD Project RED hun mening over het alleen maar produceren van 'AAA-games' gaat heroverwegen, Karolina Gnaś grapte hierop: onze games zullen 'AAAAA' zijn. Budgetten in de game-industrie zijn voor grote studios inmiddels bijna onhoudbaar geworden. Dit resulteert dan ook vaak in grote ontslagrondes. CD Project RED geeft aan dat dit momenteel bij hun totaal niet van toepassing is en dat zij aan het werk zijn aan The Witcher 4 en een opvolger van Cyberpunk 2077. Of dit ook daadwerkelijk 'AAAAA games' gaan worden moeten we dus nog maar afwachten.

Gerucht: Gears of War 6 komt er aan

Insiders bij de Xbox showcase in juni hinten op een grote aankondiging. Aangezien Gears of War 5 eindigde met een grote cliffhanger gaan de geruchten dat Microsoft binnenkort Gears of War 6 zal aankondigen.

In juni wordt er een nieuwe Xbox showcase gehouden, Xbox heeft daarbij bevestigd dat er een speciaal evenement geplant staat. Dit gaat hoogstwaarschijnlijk om de aankondiging van Gears of War 6 volgens een aantal insiders. Gears of War 5 was het laatste deel uit de serie, deze is inmiddels 5 jaar geleden uitgekomen. Als de geruchten waar zijn zullen we snel de eerste beelden van Gears of War 6 te zien krijgen. De ontwikkelaar van de Gears of War serie (The Coalition) heeft naar verluidt al een aantal projecten gecanceld om de aandacht op Gears of War 6 te kunnen vestigen. We hopen uiteraard dat deze geruchten allemaal waar zijn en dat het nieuwe spel uit de reeks snel wordt aangekondigd. Tevens zijn er ook geruchten dat de Gears of War Remastered Collection er ook snel aan zit te komen.

F1: Uitslag Grand Prix van Japan

Max Verstappen heeft de Grand Prix van Japan op zijn naam geschreven. De kampioenschapsleider in de Formule 1 won voor zijn Red Bull Racing-teamgenoot Sergio Perez en Carlos Sainz die twee weken geleden in Australië nog de beste was.

Verstappen startte vanaf Suzuka vanaf poleposition en was direct goed weg, met teamgenoot Perez achter zich, gevolgd door Lando Norris. Achterin het veld stuiterden Alexander Albon en Daniel Ricciardo er af. Omdat de bandenstapels gerepareerd moesten worden volgde er een rode vlag. Uit de herhaling van de start bleek dat de RB's van Yuki Tsunoda en Ricciardo slecht weg waren en posities verloren. Bij het oplijnen voor de derde bocht liet Ricciardo links ruimte voor Lance Stroll, maar zag rechts van hem Albon niet, waarna beiden elkaar raakten en in de bandenstapels belandden.

Na een half uur reden de overgebleven coureurs de pits uit voor de herstart waarbij veel coureurs een andere set banden gemonteerd hadden. Opvallend was dat de Mercedescoureurs en een aantal rijders uit het achtervedl voor het harde rubber kozen. Verstappen was opnieuw goed weg, voor Perez en Norris. Verder naar achteren won Charles Leclerc een positie ten koste van Lewis Hamilton, terwijl Mercedes-teamgenoot George Russell achter Tsunoda kwam te liggen.

De coureurs op de zachte banden kregen na enkele ronden al moeite met hun rubber en wisselden naar hard. Ook enkele rijders op medium wisselden vroeg, terwijl bij Mercedes Hamilton zijn positie prijsgaf aan Russell. Vooraan stopte Verstappen na zestien ronden waarbij hij achter Russell terecht kwam op plek drie, maar de Nederlander schoof al snel de Brit voorbij en ging op jacht naar de nog niet gestopte Charles Leclerc. Norris stopte enkele ronden eerder en won een positie ten koste van Perez.

Verstappen pakte na twintig ronden de leiding van Leclerc over en sloeg direct een groot gat met de Monegask. Daarachter verschalkte Perez Norris voor plek drie, waarna Leclerc in de fout ging en zijn plek aan Perez opgaf. Verder naar achteren kwamen vijf coureurs tegelijk binnen met Tsunoda als grote winnaar. De Japanner complimenteerde zijn team hiervoor.

Leclerc stopte pas na 27 ronden waarbij hij pal voor de deur van Russell naar buiten kwam. Norris kwam ook naar binnen en zat achter de Brit die hij een ronde later verschalkte. Dit alles ging om de posities zes, zeven en acht. Omdat de coureurs vooraan ook naar binnen kwamen werd de volgorde flink door elkaar geschud. Verstappen leidde voor Perez, Leclerc, Norris, Russell, Hamilton, Sainz, Oscar Piastri en Tsunoda.

In de voorste groep redden de Mercedessen het niet en moesten een extra stop maken, waardoor ze terugvielen naar de plekken acht en negen. Sainz reed op nieuwere banden het gat met Norris dicht en pakte de vierde positie. Even later passeerde de Spanjaard ook Leclerc voor plek drie. Logan Sargeant stuiterde er in het achterveld af, maar kon na een bezoek aan de grindbak wel verder.

Na 53 ronden pakte Verstappen zijn derde overwinning van 2024 voor Perez en Sainz. Plek vier was voor Leclerc, voor Norris, Alonso, Russell, Piastri, Hamilton en Tsunoda die voor eigen publiek een punt mee naar huis nam.

FOK! Wat een weer: droog, later regen

winterbanner

Goede morgen!

Vanochtend is het op de meeste plaatsen droog. Alleen in het uiterste oosten en zuidoosten kan er aan het begin van de ochtend nog wat regen vallen. Verder zijn er perioden met zon. De wind komt uit het zuidwesten en is boven land matig, aan zee vrij krachtig. In het Waddengebied staat een krachtige wind, windkracht 6.

Vanmiddag is er eerst zon, maar er komt in de loop van de middag meer bewolking. Het blijft nog droog. De maximumtemperaturen lopen uiteen van 16°C aan de noordwestkust tot lokaal 21°C in het zuidoosten. De wind komt uit het zuidwesten en is matig, in het Waddengebied vrij krachtig.

Vanavond is het bewolkt. In het zuidoosten en oosten regent het van tijd tot tijd. In de rest van het land blijft het droog. De wind komt uit het zuidwesten en is boven land matig, in het Waddengebied vrij krachtig.

Komende nacht kan het in het zuidoosten nog licht regenen. Elders blijft het droog. Plaatselijk zou er mist kunnen vormen. De minimumtemperatuur komt uit rond 10°C. Er staat weinig wind boven land. Langs de kust is de wind matig en komt uit het zuiden.

Tot morgen!

                   

De zon deed afgelopen week ook zijn best, net als gister in Nederland (Foto: Professionele-idioot)
De zon deed afgelopen week ook zijn best, net als gister in Nederland (Foto: Professionele-idioot)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Deze is te mailen via weer@fok.nl of up te loaden via ons fotoforum. Vermeld bij de foto waar deze ongeveer is gemaakt.

Meepraten over het weer? Dat kan op ons weerforum waar de atmosfeer op ontploffen staat:
WKN - De atmosfeer staat op ontploffen.
Of uiteraard in de reacties onder het weerbericht.

                                                              

Random Pics van de Dag #1240

Elke dag (nou ja, zoveel mogelijk) een dosis plaatjes en memes. Random.

Grappig, mooi, bizar, interessant of compleet WTF?!?! Alles kun je hier tegenkomen.

En weet je een onderschrift bij een bepaalde foto? Zet het in de comments (die staan op de laatste pagina!)

Doen plaatjes het niet? Schakel dan je adblocker uit. Liever toch bannervrij FOK!ken? Neem een premium account en steun FOK!

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1276
special
Random Pics van de Dag #1275
special
Random Pics van de Dag #1273
special
VrijMiBabes #209 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1272
review
Er zit muziek in Doctor Who, al kan het soms wat eentonig zijn
©FOK.nl e.a.