Uitslag PSV - AZ

PSV is weer een stap dichter bij de landstitel. Tegen AZ werd met maar liefst 5-1 gewonnen.

PSV liet vanaf het begin direct merken dat er voor de Alkmaarders vanavond niks te halen viel. Nadat Bakayoko al over had geschoten en Pavlidis de paal had geraakt was na nog geen tien minuten spelen alsnog raak, Bakayoko scoorde op aangeven van Tillman. Een kwartier later werd de voorsprong verdubbeld. Wederom was het Tillman met de assist en ditmaal scoorde De Jong.

Vlak na rust zorgde diezelfde De Jong voor de 3-0 na een fraaie aanval. Namens AZ deed Pavlidis nog wel wat terug maar de spanning kwam er niet mee terug in de wedstrijd. Daar leek het wel op toen Mijnans scoorde, maar doordat hij buitenspel stond ging de 3-2 niet door. Veerman zorgde daarna voor de 4-1 en vlak voor tijd was het de net ingevallen debutant Uneken die met zijn eerste balcontact de eindstand op 5-1 bepaalde.