Uitslag PEC Zwolle - Excelsior

PEC Zwolle heeft voor het eerst sinds 4 februari weer een wedstrijd gewonnen in de eredivisie. In Zwolle won de thuisploeg en door de zege lijkt de ploeg van Jhonny Jansen zeker van lijfsbehoud.

PEC Zwolle had de laatste twee maanden niet meer gewonnen in de eredivisie en de ploeg van Jhonny Jansen bleef maar zakken in de stand. Tegen Excelsior wist de thuisploeg eindelijk weer eens te winnen. In de eerste helft kwam Zwolle op voorsprong dankzij Anselmo Mac Nulty, die scoorde vanuit een corner.

Twintig minuten in de tweede helft verdubbelde Odysseus Velanas de score. De Griekse spits schoot hard raak en verdubbelde de score. Excelsior kon daar weinig tegenover brengen, maar na een fout van PEC Zwolle-doelman maakte Lance Duijvestijn de aansluitingstreffer. Maar in de resterende minuten kwam Excelsior niet tot scoren en verloor het opnieuw.

Door de winst van PEC Zwolle lijkt de ploeg wel zeker van lijfsbehoud. Met nog vijf wedstrijden te gaan is het verschil nu elf punten met Excelsior, de nummer zestien.