Lionel Messi sluit zich aan bij de strijd tegen de klimaatverandering

Lionel Messi heeft de krachten gebundeld met Join the Planet om de klimaatverandering te helpen bestrijden. De Argentijnse stervoetballer vertelde dat hij samenwerkt met de milieustichting "om voor onze planeet te zorgen".

Messi wil zijn positieve invloed uitbreiden tot buiten het voetbalveld door van duizenden tonnen plastic afval om er een sculptuur van zijn historische linkerschoen van te maken. De materialen voor de schoen zijn afkomstig van kustgebieden uit Patagonië, Indonesië, China, Thailand, India en Ghana en bevat gerecycled nylon plastic van afgedankte visnetten, gerecycled polypropyleen plastic afkomstig van afgedankte touwen en flessendoppen, en gerecycled glasvezel.

Het eerste initiatief van de stichting omvat het schoonmaken van de Paraná-rivier in Rosario, Argentinië.

Messi zei dat hij door een 16-jarige activist werd geïnspireerd om zich bij het initiatief aan te sluiten.

“Met inspanning en gemeenschapsgevoel kunnen we voor de planeet zorgen”, zei hij in een verklaring aan Euronews. 

Join The Planet is een organisatie die afgedankte materialen hergebruikt in waardevolle producten. Van de opbrengst kunnen wereldwijd initiatieven worden gefinancierd die natuurlijke ecosystemen kunnen beschermen en regenereren door samen te werken met lokale gemeenschappen. Door samen te werken met beroemde mensen wil men wereldwijde participatie stimuleren.