Uitslag FC Twente - Fortuna Sittard

FC Twente heeft een belangrijke stap gezet naar de voorrondes van de Champions League. Nadat eerder op de avond AZ met 5-1 werd weggeblazen in Eindhoven, wonnen de Tukkers in eigen huis met 2-0 van Fortuna Sittard en is het verschil nu acht punten op AZ.

Bij rust stond het nog 0-0 tussen FC Twente en Fortuna Sittard, maar stonden de Limburgers wel met tien man op het veld na twee keer geel van Rodrigo Guth. Snel in de tweede helft profiteerde de thuisploeg ervan dat ze met een man meer op het veld stonden en maakte Michel Vlap de openingstreffer.

Fortuna Sittard kon met tien man weinig inbrengen tegen FC Twente en vier minuten voor tijd besliste Ricky van Wolfswinkel de wedstrijd door de 2-0 binnen te koppen uit een voorzet van Carel Eiting. Door de zege is Twente er dichtbij om volgend seizoen voorrondes Champions League te spelen. Het verschil met AZ is nu opgelopen tot acht punten.