9-jarig gepest homootje pleegt zelfmoord

Jamel Myles, het 9-jarig zoontje van Leia Pierce uit de Amerikaanse stad Denver, vertelde afgelopen zomer tegen zijn moeder dat hij homo was. Jamel was trots en hij wilde na de zomervakantie dolgraag naar school om het zijn klasgenootjes te vertellen. Helaas liep het op school helemaal niet zoals Jamel gehoopt had.


Nieuwsuitzending over Jamel Myles (Bron: Youtube)

Op de vierde dag van het nieuwe schooljaar pleegde Jamel zelfmoord. "Mijn zoon vertelde mijn oudste dochter dat hij van zijn klasgenootjes zelfmoord moest plegen", aldus Pierce. "Ik ben zo bedroefd dat hij niet naar mij toekwam, maar dit als enige uitweg zag." Het lichaam van Jamel werd thuis gevonden.

Jamel's moeder vertelde dat hij erg angstig was op het moment dat hij zijn moeder over zijn geaardheid vertelde, maar zij hem duidelijk maakte dat ze 'erg veel van hem hield'. Mede dat gaf hem de moed om het op school te vertellen, met dit drama tot gevolg.

Volgens een brief, verspreid onder de ouders van basisscholieren in Denver, zullen extra maatschappelijk werkers worden ingezet voor ieder die dat nodig heeft. Verder wordt verzekerd dat de LBGTIQ+ scholieren waardig naar school kunnen en wordt in de klas extra aandacht aan pesten besteed.