Duel Rayo Vallecano uitgesteld om onveilig stadion

Rayo Vallecano kan aanstaande zaterdag niet in actie komen tegen Athletic Club. Het stadion van de promovendus is niet veilig genoeg.

De gemeente Madrid, dat eigenaar is van het stadion, heeft dat naar buiten gebracht. In het Campo de Fútbol de Vallecas mag pas weer worden gevoetbald als er de nodige verbeteringen zijn toegepast. Het besluit is genomen naar aanleiding van de eerste thuiswedstrijd van Rayo Vallecano van dit seizoen, op 19 augustus tegen Sevilla.

Sevilla won het duel met 1-4 en terwijl de Andalusische fans hun doelpunten vierden, zou de tribune waarop ze stonden hebben bewogen. Bovendien viel een vierjarig jongetje door een hek dat tijdens een recente renovatie niet was afgemaakt. Er moeten daarom grondige verbeteringen worden aangebracht.

Hoelang dat gaat duren, is echter nog onduidelijk. Volgens AS kan Rayo Vallecano op z'n vroegst pas in oktober weer in het stadion voetballen en in de tussentijd staan vier thuiswedstrijden van de ploeg op het programma. De club uit Madrid moet nu zonder publiek gaan spelen, een ander onderkomen in de regio vinden waar plek is voor 13.000 seizoenkaarthouders of de thuisduels laten omzetten in uitwedstrijden.