15 minuten gameplay van Devil May Cry 5

Frans Dammers (Daisoku)

Tijdens Gamescom heeft Capcom een gameplay demo en een nieuwe trailer van Devil May Cry 5 getoond. Uit deze nieuwe footage krijgen we een beter beeld van de nieuwe engine die is overgebracht uit Resident Evil 7: Biohazard en de stylish combat waar de serie voor bekend staat.

De demo begint met Nero die zijn weg door een verwoeste stad baant. Onderweg zie je hem tegen verschillende soorten monsters strijden en krijgen we meer van zijn nieuwe Devil Breaker te zien. Tegen het einde zien we hem strijden tegen een van de bazen, Goliath.

In de andere trailer krijgen we meer een overzicht van wat de game allemaal aanbiedt. Daarnaast wordt Dante aan het einde van deze trailer nog even in de spotlight gezet met zijn nieuwe 'wapen'.

Capcom heeft bevestigd dat de game plaatsvindt na de gebeurtenissen van Devil May Cry 2. Sinds de release van het tweede deel in de serie zijn er alleen nog maar prequels en reboots uitgekomen. Gezien dat Devil May Cry 2 op een cliffhanger eindigt, zijn fans blij dat het verhaal van Dante eindelijk een vervolg krijgt.

Devil May Cry 5 komt uit op 8 maart 2019 voor PlayStation 4, Xbox One en PC.