FOK! Wat een weer: bewolkt ...

Er is vanmorgen overwegend veel bewolking en aanvankelijk kan het in de noordelijke helft plaatselijk licht (mot)regenen. Vooral in het zuidoosten is de zon ook af en toe te zien. Vanaf de middag klaart het van het zuiden uit langzaam op. De middagtemperatuur ligt tussen 20°C aan zee tot lokaal 24°C in het zuidoosten. De wind is zuidwest en zwak tot matig, in de avond draait de wind naar oost en neemt af naar zwak.

In de nacht naar woensdag zijn er brede opklaringen. Lokaal ontstaan enkele mistbanken. In de loop van de nacht neemt in het zuidwesten de bewolking toe. Het koelt af naar waardes die uiteenlopen van lokaal 9°C tot 14°C aan zee. Er staat een zwakke wind uit richtingen tussen zuidoost en oost.

Woensdagochtend neemt de bewolking van het zuidwesten uit toe en gaat het vooral in het zuidwesten en westen af en toe regenen. Deze regen breidt zich in de middag over de rest van het land uit. In de loop van de avond trekt de regen naar het oosten weg en klaart het in het westen op met nog kans op een bui. De maxima variëren van 18°C aan zee tot lokaal 23°C in het oosten en zuidoosten. De wind is zwak uit uiteenlopende richtingen. In de avond draait de wind van het westen uit naar het noordwesten en neemt dan toe naar zwak tot matig. (Bron: KNMI)

Zonkracht  

Nederland

bazbo zag zaterdag een dreigende lucht in Apeldoorn (Foto: bazbo)
bazbo zag zaterdag een dreigende lucht in Apeldoorn (Foto: bazbo)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!