Bertens begint US Open met prima zege

Tennisster Kiki Bertens staat in de tweede ronde van de US Open. De Nederlandse nummer dertien van de wereld begon uitermate overtuigend tegen de Tsjechische Kristina Plyskova, die het in de tweede set even op de heupen kreeg.

Bertens walste aanvankelijk over het 'mindere Pliskova-zusje' heen: de Nederlandse won de eerste negen games. Pliskova's service begon ineens te lopen en ze brak Bertens zelfs, maar op 6-5 maakte de Nederlandse het op Pliskova's service op het derde matchpoint dan toch af: 6-0, 7-5.

Ook Caroline Wozniacki staat in de volgende ronde. De mondiale nummer twee zegevierde tegen de Australische Samantha Stosur: 6-3, 6-2. Petra Kvitova (5) had aan vijf kwartier genoeg om de Belgische Yanina Wickmayer uit het toernooi te knikkeren: 6-1, 6-4.

Ook Jelena Ostapenko staat in de tweede ronde, hoewel de Duitse Andrea Petkovic flink weerstand bood. Na 2:19 uur zegevierde de Letse nummer tien van de wereld: 6-4, 4-6, 7-5. Naomi Osaka (20) was met 6-3, 6-2 een maatje te groot voor de Duitse Laura Siegemund.

Voor de Amerikaanse Coco Vandeweghe, vorig jaar nog goed voor de halve finales in New York, sneuvelde al in de eerste ronde. De nummer 24 van de plaatsingslisjt was na twee uur niet opgewassen tegen de Belgische Kirsten Flipkens (WTA-57): 6-3, 7-6 (3).