FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 19 maart 2013

'Banken Cyprus misschien nooit meer open'

Volgens de Duitse minister van financiën Wolfgang Schäuble is het onzeker of de banken in Cyprus ooit weer open kunnen gaan. De banken zijn sinds zaterdag gesloten om een bankenrun te voorkomen, terwijl het land onderhandelingen voerde over een reddingsplan voor zijn economie.

Schäuble zei dinsdag dat twee van de grote Cypriotische banken alleen nog maar overeind worden gehouden door noodkredieten van de Europese Centrale Bank, waaraan de voorwaarde is verbonden dat alle partijen het eens worden over een reddingspakket. "Iemand moet dit aan de Cyprioten uitleggen", zei Schäuble op de ZDF-televisie.

Het parlement van Cyprus stemde dinsdag tegen een reddingspakket voor de Cypriotische banken dat voorzag in een heffing op spaartegoeden.

Bertens in tweede ronde na opgave Tatishvili

Kiki Bertens heeft bij het prestigieuze tennistoernooi van Miami de tweede ronde bereikt. De nummer 42 van de wereld zag haar Georgische tegenstandster Anna Tatishvili aan het begin van de tweede set geblesseerd opgeven. Bertens had de eerste zeven games toen al naar zich toegetrokken: 6-0 en 1-0.

Bertens staat in de volgende ronde voor een loodzware opgave. Na Li, de nummer vijf van de wereld, is dan haar tegenstandster. De Chinese hoeft in de eerste ronde door een bye nog niet in actie te komen.

Dijsselbloem noemt besluit Cyprus teleurstellend

Minister van Financiën en voorzitter van de Eurogroep Jeroen Dijsselbloem (PvdA) noemt het afwijzen van het steunpakket door het Cypriotische parlement 'teleurstellend'. Dat zei hij dinsdagavond. Hij is niet van plan iets van het pakket te wijzigen. "De bal ligt bij Cyprus."

"Tegelijk is duidelijk hoe we vanuit de Eurogroep een aanbod hebben gedaan aan Cyprus", zei Dijsselbloem. "Dat aanbod staat nog steeds en ook de voorwaarden die gelden, gelden nog steeds."

Het parlement van Cyprus wees dinsdag de voorgestelde vermogensheffing op spaartegoeden af. Nul leden stemden voor, 36 stemden tegen, negentien onthielden zich en één was afwezig. De heffing maakt deel uit van een plan om in aanmerking te komen voor financiële steun van Europa. Cyprus zal nu met een alternatief moeten komen om de ineenstorting van zijn banken en een bankroet te voorkomen.

'NAVO klaar voor ingrijpen Syrië'

De NAVO bereidt zich voor op een mogelijk militair ingrijpen in Syrië. Dat zei de Amerikaanse NAVO-commandant in Europa, James Stavridis, dinsdag tegen een Amerikaanse Senaatscommissie.

De admiraal zei dat de Amerikaanse troepen klaar staan als de VN-Veiligheidsraad en de andere NAVO-lidstaten een beroep op hen doen. De Verenigde Staten kijken naar een "verscheidenheid aan mogelijke operaties". Een van de mogelijkheden is het geven van steun aan de rebellen op een manier die de impasse doorbreekt, liet Stavridis weten.

Verder zijn er binnen de NAVO discussies over een no-fly-zone, het geven van 'dodelijke' steun aan de opstandelingen en het instellen van wapenembargo's, zei hij.

Verkouden Chavanel niet in Dwars door Vlaanderen

Sylvain Chavanel doet woensdag niet mee aan de semiklassieker Dwars door Vlaanderen. De Fransman van Omega Pharma-Quick-Step, leider in de stand van de UCI World Tour, heeft door de winterse omstandigheden tijdens Milaan-San Remo afgelopen weekeinde een verkoudheid opgelopen.

"Chavanel zal uit voorzorg niet aan de start staan", zegt ploegleider Wilfried Peeters. "Hij moet vrijdag weer klaar zijn voor de E3 Prijs Harelbeke." Chavanel was zaterdag in de Primavera verantwoordelijk voor de beslissende vlucht, maar eindigde in de sprint net naast het podium.

Door de afwezigheid van Chavanel komt er extra druk op de schouders van Niki Terpstra terecht. De Nederlander schreef de koers, die de start vormt van de Vlaamse wielerweek, vorig jaar op zijn naam. Hij krijgt woensdag bij Omega Pharma onder meer gezelschap van Gert Steegmans en Stijn Vandenbergh. Tom Boonen doet niet mee.

Aanvoerder Everton als trainer mee naar jeugd-EK

Phil Neville is komende zomer als trainer actief op het EK voor spelers onder 21 jaar in Israël. De 36-jarige aanvoerder van Everton, momenteel bezig aan zijn trainerscursus, is toegevoegd aan de staf van hoofdcoach Stuart Pearce. Dat maakte de Engelse voetbalbond FA dinsdag bekend.

Neville lijkt in de voetsporen te treden van zijn twee jaar oudere broer Gary. De voormalig verdediger, die zijn hele carrière uitkwam voor Manchester United, is sinds het EK een van de assistenten van Roy Hodgson bij de Engelse nationale ploeg.

Engeland is op het jeugd-EK, dat van 5 tot en met 18 juni wordt gespeeld, ingedeeld in een poule met Israël, Italië en Noorwegen. De andere groep bestaat uit Nederland, Rusland, Spanje en Duitsland.

Malala voor het eerst naar school in Engeland

Het Pakistaanse schoolmeisje Malala Yousafzai is dinsdag voor het eerst naar school geweest in het Engelse Birmingham. Het 15-jarige meisje werd in oktober in een Pakistaanse schoolbus in haar hoofd geschoten door de Taliban. In Pakistan was ze bekend omdat ze zich inzette voor de rechten van meisjes.

De jonge activiste overleefde de aanslag ternauwernood. Ze onderging operaties in een ziekenhuis in Birmingham en herstelde grotendeels. "De belangrijkste dag van mijn leven", beschreef Malala haar eerste schooldag op de Edgbaston High School.

"Hier heb ik van gedroomd, dat alle kinderen de mogelijkheid moeten hebben om naar school te gaan, omdat dit hun basisrecht is", zei Malala. Het Pakistaanse meisje wil zelf graag meer over recht en politiek leren.

Malala voor het eerst naar school in Engeland
Malala voor het eerst naar school in Engeland (Foto: ANP)

'Naaktfoto actrice Shiri Appleby uitgelekt'

Op internet verspreidt een expliciete naaktfoto van een vermeende celebrity zich als een lopend vuurtje. Op het kiekje zou niemand minder dan Shiri Appleby te zien zijn.

De 34-jarige actrice, die onder andere schitterde in ziekenhuisserie 'ER' en 'Roswell' laat in de badkamer echt alles zien. Tietjes, punani, the whole package.

Op gossipsite Egotastic.com is men nog niet geheel overtuigd van de authenciteit van het kiekje. Al krijgt deze naaktfoto het voordeel van de twijfel.

Is het Shiri of niet? Kijk hier en oordeel zelf! (NSFW, uiteraard...)

'Extra bezuinigingen niet nodig'

De extra bezuinigingen van 4,3 miljard euro die het kabinet eerder deze maand aankondigde, zijn niet nodig. Dat stelt de leider van een delegatie van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) Subir Lall die Nederland bezocht dinsdag.

Lall noemt het van belang dat Nederland aan de Europese begrotingsafspraken voldoet, maar is het niet erg als Nederland er 'een of twee jaar' langer over doet om het tekort terug te dringen tot onder de drie procent.

Volgens Lall zijn de extra bezuinigingen in 2014 dan ook niet nodig. Hij stelt daarbij echter wel dat het slechts om een klein pakket gaat en dat de negatieve gevolgen voor de economie dus niet groot zullen zijn.

De delegatie van het IMF bracht een bezoek van twee weken aan Nederland en presenteerde dinsdag haar conclusies. Het IMF is positief over de maatregelen die Nederland neemt om de problemen op de huizenmarkt aan te pakken.

'Geen aanwijzingen inzet chemische wapens Syrië'

De Verenigde Staten hebben geen aanwijzingen dat de opstandelingen in Syrië chemische wapens hebben gebruikt, zoals het bewind van president Bashar Assad beweert.

Woordvoerder Jay Carney van het Witte Huis liet weten dat de VS beweringen over het gebruik van chemische wapens door alle partijen in Syrië zorgvuldig natrekken. Maar hij toonde zich sceptisch over beweringen van het regime.

Een Amerikaanse regeringsfunctionaris zegt dat de Organisatie voor het Verbieden van Chemische Wapens (OPCW) evenmin over onafhankelijke informatie beschikt dat chemische wapens zijn gebruikt.

De opstandelingen spreken de beschuldiging van het Syrische regime tegen en geven regeringsstrijdkrachten de schuld van een raketaanval dinsdag op het dorp Khan al-Assad in het noorden van Syrië. Rusland daarentegen onderschrijft de aantijging van de Syrische regering. Het noemt het gebruik van een niet nader gespecificeerd chemisch strijdmiddel door de opstandelingen 'uitermate gevaarlijk'.

Schaker Carlsen aan kop in kandidatentoernooi

Schaker Magnus Carlsen is bij het kandidatentoernooi in Londen na de vierde speelronde op gelijke hoogte gekomen met koploper Levon Aronian uit Armenië. De Noor won met wit van van de Rus Alexander Grisjoek.

Carlsen had 37 zetten nog voor zijn overwinning. Aronian slaagde er niet in te winnan van de Rus Peter Svidler. Na de 31e zet werd tot remise besloten. De winnaar van het toernooi mag in november in een tweekamp tegen wereldkampioen Viswanathan Anand strijden om de wereldtitel.

Vrouw rukt vrouw oog uit

Een vrouw uit Austin is zaterdag in de boeien geslagen wegens een grof staaltje mishandeling. De Texaanse heeft het oog van  een andere vrouw uit dier oogkas gerukt.

Talicia Morrison kreeg het het afgelopen weekend aan de stok met het slachtoffer toen de 20-jarige ineens het oog van haar rivale pakte en 'haar vingers naar binnen groef'. Hierna viel het oog uit de oogkas, aldus het arrestatierapport.

Het slachtoffer is naar het ziekenhuis vervoerd en aldaar zwaar verdoofd. Vervolgens hebben artsen het kijkorgaan weer in de oogkas van de vrouw geduwd. Het is onbekend hoe het met de kijker is.

boeBrengt het menselijk oog ernstige schade toe! (foto: Austin Police Dpt.)

Sjors Fröhlich kan weer praten

Sjors Fröhlich is vrijwel genezen van een zeldzame aandoening aan zijn stembanden. Een chirurg uit het VUMC behandelde hem succesvol met een nieuwe methode. "Ik zit weer op 95 procent van de stem zoals ik die had", vertelt Fröhlich aan Villamedia.

"Het klonk heel gek", vertelt de 45-jarige Fröhlich, die in 2008 stopte met presenteren in verband met zijn stemproblemen. "Mensen die je kennen begrijpen dat wel, maar als je iemand aan de telefoon hebt denken ze een geestelijk gehandicapte aan de lijn te hebben. Heel vervelend."

Toch is Fröhlich niet van plan om weer te gaan presenteren. "Ik heb altijd gestreefd echt top te zijn in alles wat ik doe voor de radio. Ik hoor die vijf procent kwaliteitsverlies zelf en ik wil dan niet op de radio."

Fröhlich is inmiddels bezig met andere plannen bij BNR Radio, waar hij sinds kort hoofdredacteur is. "Ik ben aan het kijken naar de mogelijkheden voor visual radio, er bestaan voorbeelden in het buitenland waar dit tot kunst is verheven."

Driemaal levenslang voor scholierenmoord VS

Een 18-jarige Amerikaanse jongen die vorig jaar drie scholieren doodschoot in Ohio is dinsdag tot driemaal levenslang veroordeeld. T.J. Lane vloekte en maakte obscene gebaren toen het vonnis werd uitgesproken.

De 18-jarige Lane bekende vorige maand al schuld. Volgens de autoriteiten heeft hij wel toegegeven zijn medescholieren te hebben doodgeschoten, maar weet hij niet waarom hij het deed. Hoewel er aanwijzingen zijn dat de jongen gebukt gaat onder hallucinaties en een psychose besloot een jeugdrechter vorig jaar toch dat Lane toerekeningsvatbaar is en als volwassene kon worden berecht.

Toen de rechter de strafmaat uitsprak maakte Lane al grijnzend de knopen van zijn overhemd los om zijn t-shirt te tonen, waar 'killer' op stond. Toen hij zijn schoolgenoten doodschoot had hij eenzelfde T-shirt aan, aldus de openbare aanklagers. Ook vloekte Lane en maakte hij obscene gebaren richting de tribune waar de nabestaanden van de slachtoffers zaten.

Proef met zorgkostenfonds voor eerwraakslachtoffers

Eerwraakslachtoffers en anderen die ernstig worden bedreigd moeten hun zorgkosten betaald krijgen uit een speciaal fonds. Zo kunnen zij anoniem blijven en lopen ze geen risico te worden getraceerd door kwaadwillenden. Dit jaar gaat een proef van start met zo'n fonds, schrijft minister van Volksgezondheid Edith Schippers (VVD) dinsdag aan de Tweede Kamer.

Eerwraakslachtoffers, slachtoffers van loverboys, maar ook bedreigde politici kunnen worden gevonden wanneer bijvoorbeeld familieleden bij medewerkers van zorgverzekeraars gegevens over het slachtoffer ontfutselen. Ook wanneer deze bedreigde personen specifiek geregistreerd staan met een 'geheimhoudingsvinkje' wordt deze informatie nog gelekt, schrijft Schippers.

Zorginstellingen en justitie maakten eerder melding bij Schippers van de factureringsproblemen van ernstig bedreigden. Sommige instellingen factureren helemaal niet omdat ze geen risico willen lopen dat gegevens worden gelekt.

In overleg met het College voor Zorgverzekeraars (CVZ), Zorgverzekeraars Nederland, justitie en de Nationale Politie heeft de minister besloten een speciaal anoniem fonds op te richten. Mensen die door het OM als 'ernstig bedreigd' worden gezien krijgen een speciaal registratienummer. De zorgaanbieder stuurt de factuur van de verleende zorg vervolgens niet naar de zorgverzekeraar, maar naar de Nationale Politie. Die dient per halfjaar de totaalrekening van al deze mensen in bij het CVZ en onderling vindt dan de betaling plaats.

De pilot loopt een jaar en eindigt eind 2013. Als na evaluatie de nieuwe werkwijze geslaagd blijkt, wordt die omgezet in een wet. Om te zorgen dat zo'n wet in 2014 in kan gaan, is de voorbereiding nu al in gang gezet, aldus Schippers.


Proef met zorgkostenfonds voor eerwraakslachtoffers (Foto: Novum)

Molotovgooier op vrije voeten

De man die in juni vorig jaar agenten met molotovcocktails bekogelde komt dinsdag op vrije voeten. De rechtbank in Roermond heeft zijn voorarrest opgeheven, meldt een verslaggever van De Telegraaf. Justitie heeft in januari acht jaar cel tegen hem geëist.

Een langlopend conflict tussen de man en een naast zijn woning gelegen woonwagenkamp liep in juni uit de hand. De man had een hek voor zijn huis gezet om zich volgens eigen zeggen te beschermen tegen de terreur van de kampbewoners. De gemeente Leudal, waar Haelen onder valt, vond het hek illegaal en uiteindelijk werd in juni een politiemacht ingeschakeld om het te verwijderen.

De man verzette zich door plastic flessen met brandende benzine naar agenten te gooien en dreigde op zijn dak met pijl en boog. De man vluchtte na zijn verzet, maar werd uiteindelijk aangehouden. De rechtbank bepaalde die maand dat justitie meer gegevens aan het dossier moet toevoegen voordat uitspraak kan worden gedaan.

De uitspraak wordt op 2 april verwacht.

Onrust bij technische staf FC Groningen

FC Groningen is ontevreden over het functioneren van technisch manager Henk Veldmate. De clubleiding verwijt hem een falend aankoopbeleid. Meerdere bronnen rondom FC Groningen bevestigen dat Veldmate een andere functie binnen de club is aangeboden, omdat hij niet naar wensen functioneert als technisch manager.

De nieuwe functie zou hem minder verantwoordelijkheden geven. Het zou gaan om de functie van Hoofd Scouting, Algemeen directeur Hans Nijland op de vraag of FC Groningen voor 100 procent tevreden is over het functioneren van Henk Veldmate over het aankoopbeleid: "Wij zijn zeer kritisch naar elkaar en natuurlijk zijn wij teleurgesteld in enkele spelers die niet hebben gebracht wat wij van te voren hadden gehoopt, zoals Magnasco en Kostic, maar het is te kort door de bocht om alleen naar de scouting te wijzen. Onder leiding van Henk Veldmate zijn er in het verleden prima spelers gehaald. Verder heeft Henk een goed voetbalverstand en veel contacten."

Veldmate, die een tijdje uit de roulatie was, zegt verrast te zijn door de geruchten: "Ik ben op de weg terug. Ik ben nog niet honderd procent fit, maar ik ben technisch manager en dat blijf ik ook".

Consulent doet duizenden valse belastingaangiften

Een 63-jarige belastingconsulent uit Enschede heeft vermoedelijk duizenden valse aangiften van inkomstenbelasting ingediend voor anderen. In een onderzoek naar de belastingfraude deed opsporingsdienst FIOD dinsdag doorzoekingen in kantoren in Duitsland en Nederland en in de woning van de man.

De FIOD vermoedt dat de man onterecht aftrekposten als ziektekosten en giften in de belastingaangiften in aftrek bracht. Na een civiele procedure deed de man begin 2012 de toezegging niet meer als belastingconsulent aan de slag te gaan, maar waarschijnlijk hield hij zich daar niet aan, meldt een woordvoerder van de FIOD. Om te voorkomen dat de man nu voor 1 april opnieuw valse aangiften indient, zijn de doorzoekingen gedaan.

Welk bedrag de man met de fraude opstreek is niet bekend, meldt de zegsvrouw. Omdat ieder belastingplichtige zelf verantwoordelijk is voor de aangifte, wordt het bedrag dat eerder te veel uitbetaald is van de 'klanten' van de man teruggevorderd. De man is niet aangehouden omdat dat niet nodig werd geacht.

Bij de doorzoekingen is administratie in beslag genomen. In samenwerking met de Belastingdienst is verder beslag gelegd op Duitse en Nederlandse bankrekeningen, contant geld en een auto. De FIOD en het OM doen verder onderzoek naar de zaak.

Mocro-imago speelt Yes-R parten

Yes-R geeft toe dat hij soms last heeft van zijn oude imago. De 26-jarige rapper, die bekend werd als het neefje van Ali B, wil graag de overstap maken naar dancemuziek en voelt zich soms belemmerd.

"Ik ben er heel trots op, het heeft me gemaakt tot wie ik ben", vertelt Yes-R in Nieuwe Revu over het begin van zijn carrière. Zo wordt hij vaak geassocieerd met het nummer Leipe Mocro Flavor uit 2005, dat hij maakte met zijn beroemde neef. "Soms merk ik dat het me ook in de weg zit."

Yes-R hoopt dat dj's zich niet tegen laten houden door zijn verleden. "Ik heb wel zoiets: coole dj's, als jullie dat een nadeel vinden, dan niet, toch? Ik zal nooit slijmen bij iemand om een samenwerking. En wie zegt me dat het zonder hen onmogelijk is?"

De rapper ziet zichzelf als een 'rasentertainer'. "Ik heb in alle clubs van Nederland bewezen dat ik een feestje kan bouwen, dus hoezo zou dat niet in het buitenland kunnen?", aldus Yes-R. "Dat is universeel namelijk, dus we gaan dit flikken, hoe dan ook."

Eerste maandelijkse Tales of Xillia-update

Namco Bandai Europe gaat vanaf vandaag maandelijks een update plaatsen over de personages van hun aankomende RPG Tales of Xillia. Elke maand komen er twee aan bod en ze trappen af met Milla en Jude (Jyde in de Duitse versie van de game).

Jude en Milla zijn samen de hoofdpersonen in de game. In de twee onderstaande video's kun je hun gevechtsstijl bekijken. 

Ook heeft Namco wat screenshots vrijgegeven van de game:

 

 

Tales of Xillia verschijnt in de zomer in de Europese winkels en is exclusief voor PlayStation 3.

Bastion-makers onthullen futuristische game

Supergiant Games heeft zijn volgende game onthuld. In Transistor speel je met een jonge vrouw genaamd Red. De game heeft een futuristische setting en hanteert net als Bastion een isometisch perspectief. De trailer toont echter ook een paar 2D-levels.

Transistor komt volgens Supergiant Games pas ergens in 2014 uit. Er zijn geen release-platformen aangekondigd.

“In Transistor, players assume the role of a young woman who gains control of a powerful weapon after a mysterious group of assailants nearly kills her with it. Now she must fight from street to street against forces that will stop at nothing to recover the weapon. During the course of the adventure, players will piece together the Transistor’s mysteries as they pursue its former owners.”


Shovel Knight ook naar Wii U en 3DS

De retro-platformer Shovel Knight komt ook naar Wii U en 3DS als het project genoeg geld opbrengt via Kickstarter. Dat hebben de makers vandaag bekendgemaakt op de productpagina op hun Kickstarterblog. 

Shovel Knight is een paar dagen geleden aangekondigd en vertelt het verhaal van een stoere ridder die met een schep zijn vijanden te lijf gaat. Zowel het uiterlijk als de gameplay zijn gebaseerd op retro 8-bit-games zoals we die kennen uit de klassieke Nintendo-tijd.

Yacht Club Games, de developers, hebben aangegeven dat ze vinden dat een dergelijke game op een Nintendo-platform thuishoort en daarom zijn Wii U en 3DS als eerste extra consoles aangekondigd. Eerder was de game pc-only. Mogelijk wordt de game nog naar voor consoles uitgebracht. Overigens valt of staat het hele project natuurlijk bij de opbrengst via Kickstarter, als het doel van 75.000 dollar niet gehaald wordt komt de game helemaal niet.

Wil je de pc-versie, dan kun je doneren vanaf 10 dollar, wil je de 3DS- of Wii U-versie, dan is een donatie van minimaal 15 dollar nodig aangezien het ontwikkelen voor die platformen extra kosten met zich meebrengt zoals dev-kits en licentierechten.

'Alien gefilmd bij ISS'

Op internet circuleert sinds enkele dagen een bijzondere opname van het ISS. Op de beelden zou namelijk een buitenaards wezen te zien zijn, die komt buurten bij het ruimtestation.

Op internet wordt dan ook druk gespeculeerd over dit fenomeen. Zelfs aluhoedjessite Niburu kon zijn ogen niet geloven. Hen is echter wel iets opmerkelijks opgevallen. De beelden zijn namelijk afkomstig van de livestream van het ISS. Zodra de alien werd ontdekt, ging daar het beeld op zwart.

Of de alien ook op Aarde even een bakkie komt doen, is nog niet bekend. We hopen in elk geval dat hij de winter meeneemt op de terugreis en ons de lente komt brengen.

De alu hoedjes kunnen weer op!

Mourinho vertrouwt stemprocedure Ballon d'Or niet

José Mourinho was begin dit jaar niet aanwezig bij het gala van de FIFA Ballon d'Or omdat hij de stemprocedure niet vertrouwt. De Portugees vermoedt dat de prijs voor beste coach met opzet aan zijn neus voorbij is gegaan. Dat heeft de trainer van Real Madrid dinsdag verteld in een interview op de Portugese televisie.

Mourinho begon nattigheid te voelen in aanloop naar het gala, dat op 7 januari in Zürich plaatsvond. "Twee of drie mensen belden me op en zeiden dat ze op me hadden gestemd, maar dat hun stem uiteindelijk naar een ander was gegaan. Toen heb ik besloten om weg te blijven." Volgens de officiële lezing bleef Mourinho weg omdat hij het te druk zou hebben.

De Spaanse bondscoach Vicente del Bosque ging uiteindelijk met de prijs voor beste trainer aan de haal. Mourinho eindigde als tweede. De stemmen werden uitgebracht door de bondscoaches en aanvoerders van de nationale ploegen en een select groepje sportjournalisten. Lionel Messi kreeg in Zürich de Ballon d'Or voor beste speler. De FIFA ontkent dat met de stemmen is gesjoemeld. Na afloop werd op de site van de wereldvoetbalbond gepubliceerd wie een stem had uitgebracht op welke kandidaat.

Vrouw scheidt van man met minipiemel

Zhou is een niet-benijdenswaardig man. Nu heeft de arme drommel al achteraan gestaan toen onze lieve heer de familiewapens uitdeelde, nu gaat zijn vrouw nog van hem scheiden ook. Zhang kan er niet langer mee leven dat haar Taiwanese echtgenoot haar nooit eens goed weet te vullen.

De 52-jarige vrouw is al vier jaar getrouwd met de 55-jarige Zhou, maar ze is er nu wel klaar mee. Ook zij wil wel eens snoeihard worden genomen, iets wat ze tijdens haar huwelijk nooit heeft zien gebeuren. "Hij heeft een kinderpiemeltje", klaagt zij. "Zijn paarsgepunt lansje is slechts vijf centimeter lang. Tijdens ons huwelijk hebben we nooit seks gehad."

Het stel leerde elkaar in 2008 kennen waarna ze vijf maanden later in het huwelijksbootje stapten. Pas tijdens de huwelijksnacht ontdekte ze het kleine lid van haar echtgenoot. De volgende dag ging het stel al uit elkaar, maar pas nu heeft Zhou de scheidingspapieren ingediend.

FOK!filmtips van de dag: Aliens

Elke dag worden er meerdere films op televisie uitgezonden. Welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films en bij gebrek daaraan een dvd-tip. Valt er vanavond nog wat te kijken? Je leest het op FOK!

Wetenschapper Bruce Banner, vertolkt door Edward Norton, zoekt onopvallend de aarde af naar een middel dat voor genezing kan zorgen van zijn alter ego, de meest furieuze oerkrachtmens op deze aardbol: de Hulk. Maar de oorlogszuchtige lieden die zijn krachten maar al te graag willen misbruiken, laten hem niet met rust. Zelf wil Bruce niets liever dan terugkeren naar zijn enige grote liefde, Betty Ross, gespeeld door Liv Tyler. Bij zijn terugkeer naar de beschaafde wereld wordt de briljante geleerde meedogenloos achtervolgd door een nachtmerrie van een beest, één bonk adrenaline en agressie met krachten die niet onderdoen voor die van de Hulk. Banner moet een beroep doen op de held die in hem sluimert om New York te redden van totale vernietiging. The Incredible Hulk om 20.30 uur op RTL7.

In 2001 kwam de veelzijdige regisseur Steven Soderbergh met een succesvolle remake van Ocean's Eleven, die bol stond van de grote namen zoals George Clooney, Brad Pitt, Matt Damon, Andy Garcia en Julia Roberts. De bioscoophit leidde in 2004 tot het mindere vervolg Ocean's Twelve, waarvoor opnames onder meer plaatsvonden in Amsterdam. In het tweede vervolg - simpelweg getiteld Ocean’s Thirteen - zijn de mannen van Danny Ocean weer terug in Las Vegas en voegt niemand minder dan Al Pacino zich toe aan de sterrencast. Om 20.30 uur op Veronica.

Een vervolgfilm maken is altijd een lastige opgave, maar met Aliens leverde regisseur James Cameron één van de beste sequels ooit af. Alien uit 1979 was een beklemmende science-fiction horrorfilm rondom één gevaarlijk monster. Voor deel twee voegde Cameron er een hele kolonie monsters aan toe en stuurde er een groep tot de tanden bewapende mariniers op af. Na Aliens zou Camerons carrière nog groter worden met Terminator 2, Titanic en uiteraard Avatar.

57 jaar na haar ontsnapping aan een buitenaards wezen, wordt Ellen Ripley in haar 'hyperslaap' gered door een team. Als ze hoort dat de transmissies vanaf de inmiddels bewoonde alienplaneet opeens stoppen, krijgt Ripley de kans om met een aantal mariniers naar de kolonie af te reizen en de aanwezigheid van de aliens daar te onderzoeken. Ze besluit mee te gaan en zich nogmaals in de nachtmerrie te storten om er zo voor eens en altijd mee af te rekenen. Om 22.50 uur op RTL7.

Op televisie zijn vanavond ook te zien It’s a Boy Girl Thing, The Firm, Bait en The Year of Living Dangerously.

Reclame-inkomsten radio omlaag

De reclame-inkomsten van radiostations zijn afgelopen jaar gedaald. Radiozenders zagen de nettobestedingen aan reclame met 6,5 procent teruglopen tot 218 miljoen euro. Dat blijkt uit cijfers van het Radio Advies Bureau (RAB), die dinsdag bekend zijn geworden.

Vooral in het tweede en derde kwartaal liet de crisis grote invloed zien op de bestedingen van grote adverteerders, stelt het RAB. Met name zakelijke dienstverleners en leveranciers van voedings- en genotmiddelen lieten het afweten. Hun bestedingen aan reclamespotjes en sponsoring liepen vorig jaar met respectievelijk 20,8 en 29,6 procent terug.

Aan reclame voor bijvoorbeeld automerken werd afgelopen jaar wel fors meer uitgegeven. De transportbranche schroefde de radio-bestedingen afgelopen jaar met 23 procent op.

Ook radioreclame voor de medische branche is erg in opkomst, blijkt uit de cijfers van RAB. De bestedingen van deze bedrijfstak namen met maar liefst 185 procent toe.

Monster Hunter 3 Ultimate-trailer is superhip

Capcom heeft Nintendo's voorbeeld in marketing gevolgd en een trailer gemaakt met jonge en hippe mensen die samen ongelofelijk veel lol hebben. "We hebben het monster verslagen. Boks!"Monster Hunter 3 Ultimate komt deze week uit in Europa.

Capcom heeft, gelukkig, daarnaast een tweede video gemaakt waarin ze thuiswinkelen op de korrel nemen. Bekijk beide video's hieronder.

PVV: flyeren i.p.v. debatteren

De gehele PVV-fractie is woensdag in Almere in het kader van de 'verzetstoer' waarmee de partij van Geert Wilders het land doorgaat. Tussen 13.00 uur en 14.00 uur wordt geflyerd in de buurt van de Grote Markt. Zaterdag startte de PVV het verzet, zoals de partij het zelf noemt, in Spijkenisse.

Doordat de voltallige fractie aanwezig is in Almere is de PVV afwezig bij een groot aantal Kamerdebatten. In Den Haag wordt onder meer gedebatteerd over Amarantis, het arbeidsmarktbeleid, de F-16, orgaandonatie en de BES-eilanden. Wilders had al aangekondigd dat de tournee prioriteit heeft boven het Kamerwerk.

Wilders wil met de verzetstoer protesteren tegen de plannen van het kabinet. Op 6 april bezoekt de PVV Roermond en twee weken later Volendam. Deze data vallen op zaterdagen.

Metro: Last Light toont wrede wereld

Metro: Last Light wordt net als zijn voorganger een sombere game. De nieuwe onderstaande trailer toont nazi-achtige praktijken. Er rest weinig hoop voor de mensheid in deze game. Uiteraard is de hoofdpersoon, zoals in de trailer wordt gehint, de laatste hoop.

Metro: Last Light heeft de transitie van THQ naar Deep Silver overleefd en komt op 17 mei uit voor PlayStation 3, Xbox 360 en pc.

City vreest speeltijd Kompany bij Belgen

Vincent Kompany kwam de laatste weken niet in actie voor Manchester City, maar kan misschien zijn rentree maken voor de Rode Duivels. City vreest dat hij te vroeg wordt ingezet.

Belgie kan een mooie stap zetten richting plaatsting voor het WK 2014. Komende vrijdag en dinsdag staan ontmoetingen met Macedonië op het programma. Aanvoerder Kompany is opgenomen in de selectie, maar nog wel een twijfelgeval bij onze Zuiderburen.

Of hij in actie komt maakt bondscoach Marc Wilmots pas op de wedstrijddag bekend. De staf heeft toegezegd alleen gebruik te maken van de sterke verdediger als hij volledig is hersteld en topfit is verklaard. Nacer Chadli kan sowieso rekenen op speelminuten. Hij maakte zondag als invaller zijn rentree tegen FC Groningen en is wedstrijdfit.

Dinsdag trainden Eden Hazard, Jan Vertonghen, Moussa Dembélé en Steven Defour uit voorzorg apart. Het viertal is volgens de keuzeheer gewoon fit genoeg.

België, dat samen met Kroatië na vier duels aan kop gaat in kwalificatiegroep A, speelt vrijdag het uitduel in Skopje. Dinsdag komen de Macedoniërs naar Brussel.

PSY ontziet arabieren in titel single

PSY wil arabieren niet voor het hoofd stoten en geeft zijn mogelijk nieuwe single daarom een andere naam. De Zuid-Koreaanse rapper, die een wereldhit scoorde met Gangnam Style, was van plan het nummer Assarabia te noemen.

De rapper vreest echter dat arabieren niet blij zijn met die titel. Assarabia is Zuid-Koreaanse straattaal om opwinding uit te drukken. Hoewel het niet verwijst naar etniciteit of een lichaamsdeel, vreest PSY dat het nummer verkeerd wordt geïnterpreteerd in de arabische wereld.

"Ik vond dat mijn boodschap niet duidelijk werd overgebracht, dus ik ga het verduidelijken", schreef PSY over Assarabia op een Zuid-Koreaans social medium. "De titel gaat veranderen en de tekst wordt ook aangepast."

Assarabia maakt volgens PSY grote kans om de opvolger van Gangnam Style te worden. "Het is een van de twee kandidaten. Zodra knopen worden doorgehakt, deel ik meer hints en teasers."

Volgende maand is in ieder geval duidelijk welk nummer PSY heeft gekozen. Op 13 april geeft hij een groot concert in Zuid-Korea . De rapper kondigde eerder aan dan zijn nieuwe single te lanceren.

McManaman niet geschorst voor 'horrortackle'

Callum McManaman wordt niet geschorst voor zijn 'horrortackle' op Massadio Haidaira, aangezien de charge tijdens de wedstrijd al is beoordeeld door scheidsrechter Mark Haisey.  De FA heeft in officiele verklaring laten weten dat de Wigan Athletic speler niet hoeft te vrezen voor een schorsing. McManaman kwam met gestrekt been in op Haidara tijdens de thuiswedstrijd met Newcastle United van afgelopen zaterdag. De scheidrechter floot voor een overtreding, maar gaf geen kaart.

Een kaart was echter zeker wel op zijn plaats geweest. Haidara moest het veld per brancard verlaten. Newcastle reageert dan ook teleurgesteld op het nieuws. De beperking in regelgeving om McManaman nu alsnog te straffen moet spoedig veranderen, meldt de club op haar officiële website.

Haidaia is nog in afwachting van de scanresultaten, maar de verwachting is een langdurig herstel. Newcastle verloor de wedstrijd met 2-1 en wellicht had het gebruik kunnen maken van de man-meer-situatie als de scheidsrechter McManaman van het veld had gestuurd.

Twee DRS zones tijdens de Grand Prix van Maleisië

De FIA heeft besloten dat aankomend weekend, tijdens de Grand prix van Maleisië  er weer twee DRS zones zijn. Op het Sepang circuit kunnen de achtervleugels op het lange rechte stuk, voor de laatste bocht open en het rechte stuk van start en finish.
 

In tegenstelling tot de vorige Grand Prix in Melbourne zijn er op Sepang wel twee detectie punten. De eerste detectie punt vindt plaats tussen bocht 12 en 13, waarna de vleugel open mag voorbij bocht 14. Om de tweede DRS zone te gebruiken moet de coureur binnen een seconde in bocht 15 van zijn voorganger zitten.

De afgelopen twee seizoen was er maar één DRS zone op Sepang, namelijk het rechte stuk bij start en finish.

De FIA heeft tevens bekend gemaakt dat Derek Warwick plaats neemt in de wedstrijdleiding. Het is voor 58-jarige Brit de derde keer dat hij plaats neemt in de wedstrijdleiding, vorig jaar deed hij dat in Duitsland, Japan en Abu Dhabi.
Warwick wordt bijgestaand door Nish Shetty, die ook in het FIA International Court of Appeal zit en Paul Gutjahr, president van de Zwitserse autosportbond.

Altijd watt

Met de Wattcher wil ik mijn huwelijk redden. Ik kan met cijfers onderbouwen dat haar laksheid met energie ons tientallen, misschien wel honderden euro's per jaar kost. Ik denk dat ik het ga omrekenen naar laarzen. Daar is iedere vrouw gevoelig voor. 'Lieverd, gewoon iedere dag dat knopje uitzetten is twee gratis paar laarzen per jaar'. Ik ben geniaal.

Nalatenschap Willem Wilmink naar museum

Het Letterkundig Museum in Den Haag heeft tien jaar na de dood van Willem Wilmink diens literaire nalatenschap in bezit gekregen. De weduwe van de schrijver heeft de teksten, foto's en persoonlijke documenten aan het museum geschonken, zegt directeur Aad Meinderts dinsdag.

"Na tien jaar komt het moment waarop je afstand kunt doen van de papieren", zegt Meinderts. "Bovendien is het plan ontstaan om een biografie te schrijven", weet hij te vertellen. Literair recensent Elsbeth Etty is aangewezen als biograaf.

In het archief van Wilmink bevinden zich reisdagboeken, foto's, prijzen en gedichten. Ook bevinden zich in de nalatenschap brieven van onder anderen Herman Finkers, Annie M.G. Schmidt, Herman van Veen en Henny Vrienten. Deze vormen een belangrijke bron voor de biografie van Etty.

Het museum organiseert ter gelegenheid van de aanwinst een kleine tentoonstelling over Wilmink. Daarin zijn verschillende documenten uit de nalatenschap te zien.

Tbs'er steekt er op los

Een 51-jarige man uit Vught die in februari werd aangehouden voor een steekpartij in Eindhoven, was een tbs'er die met onbegeleid verlof was. Dat heeft het Openbaar Ministerie in Den Bosch dinsdag bekendgemaakt.

De verdachte kreeg in 2001 naast zes jaar cel ook tbs met dwangverpleging opgelegd voor de moord op zijn vriendin. Begin 2011 werd de dwangverpleging voorwaardelijk beëindigd. Sindsdien woonde de verdachte op een forensisch psychiatrische afdeling en mocht hij met toestemming van die instelling met onbegeleid verlof.

De man moet eind mei in de rechtbank van Den Bosch verschijnen. Recent werd zijn hechtenis vanwege de steekpartij met negentig dagen verlengd.

De man wordt ervan verdacht op 23 februari een 31-jarige man in een woning in Eindhoven te hebben neergestoken. Het slachtoffer raakte zwaargewond en de man uit Vught kon worden aangehouden in de woning. Volgens buurtbewoners zouden de twee collega's van elkaar zijn, meldde Omroep Brabant destijds.

Moskeeën maken herrie

Minstens twaalf moskeeën roepen dagelijks op tot gebed. Dat meldt het televisieprogramma De Vijfde Dag dinsdag op basis van eigen onderzoek. Onlangs ontstond ophef toen een moskee in Deventer aankondigde de islamitische gebedsoproep te laten horen. Dit leidde tot protest van buurtgenoten, die hier niet van gediend zijn.

De Vijfde Dag belde 141 moskeeën en constateerde dat twaalf van hen dagelijks, sommige zelfs twee keer per dag, oproepen tot gebed. Deze staan in Apeldoorn, Breda, Delft, Eindhoven, Etten-Leur, Haaksbergen, Heerenveen, Roosendaal, Tiel, Tilburg, Utrecht en Oss. Sommige doen dit al tientallen jaren.

Moskeeën in Amsterdam, Beverwijk, Boxtel, Dordrecht en Roermond hebben plannen om ook de oproep tot gebed door de buurt te laten klinken. Nog eens 42 van de ondervraagde moskeeën hebben wel de wens om dit te doen, maar vrezen dat omwonenden of de gemeente dit niet zien zitten.

Nederland telt ongeveer 450 moskeeën. In principe hebben zij het recht om vanaf een gebouw een gebedsoproep te doen. Wel zijn er vanzelfsprekend beperkingen qua volume.


Zeker twaalf moskeeën doen gebedsoproep (Foto: Novum)

Meisje van 9 loopt knetterstoned door Voorschoten

Een meisje van 9 jaar oud werd dinsdag zwaar versuft aangetroffen in het centrum van Voorschoten. Agenten vertrouwden het niet en namen haar mee naar een ziekenhuis, waar bleek dat ze cannabis in haar bloed had. De politie heeft geen aanwijzingen dat het gaat om een misdrijf.

Het meisje voelde zich 's ochtends op school al niet lekker. Zonder iets aan haar leerkracht te melden verliet ze de school. Haar afgesloten fiets meeslepend, liep ze dolend door Voorschoten, tot dienders haar aantroffen.

Het meisje kan volgens de politie niet vertellen hoe ze de cannabis binnen heeft gekregen. De politie probeert uit te vinden hoe het meisje zo stoned is geworden.

Loting WK voetbal op 6 december

De loting van de groepfase voor het wereldkampioenschap voetbal volgend jaar in Brazilië zal vrijdag 6 december om 17.00 uur Nederlandse tijd plaats hebben. De loting zal worden verricht in Costa do Sauipe. Dat deelde secretaris-generaal van de Wereldvoetbalbond FIFA Jérôme Valcke vandaag mee.

Valcke meldde ook ook aan dat de loting voor de kwalificaties voor het WK van 2018 in Rusland in juli 2015 in Sint-Petersburg zal plaatsvinden. Komend weekend kan Japan zich als eerste land kwalificeren voor het WK als ze winnen van Jordanië.

Aanklager wil Mertens twee duels schorsen

PSV moet het mogelijk twee wedstrijden stellen zonder Dries Mertens. De aanvaller van PSV kreeg van de aanklager betaald voetbal van de KNVB een schikkingsvoorstel van drie duels, waarvan één voorwaardelijk. Hij zou in de wedstrijd van zaterdag tegen RKC Waalwijk bewust zijn arm tegen het hoofd van Rodney Sneijder hebben geplant.

De actie was scheidsrechter Jan Wegereef ontgaan, maar naar aanleiding van verklaringen en de televisiebeelden besloot de aanklager alsnog actie te ondernemen. Mertens en PSV hebben tot woensdag 12.00 de tijd om op het schikkingsvoorstel te reageren.

Joods protest tegen Erdogan

De jongerenafdeling van het Centrum Informatie en Documentatie Israël gaat donderdag op het Binnenhof protesteren tegen het 'warme welkom' dat de Turkse premier Recep Tayyip Erdogan ten deel valt in Nederland.

De jongeren verenigd in het CiJO zijn ontstemd over de 'bizarre en verwerpelijke' uitspraken die Erdogan heeft gedaan. Zo heeft de Turkse premier opgeroepen om zionisme te bestempelen als misdaad tegen te menselijkheid. Minister van Buitenlandse Zaken Frans Timmermans (PvdA) nam hier eerder al afstand van.

Ook het feit dat Erdogan weigert de Armeense genocide te erkennen zit de jongeren dwars, evenals de 'bezetting' van Noord-Cyprus door Turkije en de onderdrukking van Koerden. Ook hekelen zij de recente ophef in Turkije over Yunus en zijn lesbische pleegmoeders.

De CIDI-jongeren zijn niet tegen warme handelsbetrekkingen met Turkije, maar wel tegen een warm welkom voor de Turkse premier. Erdogan gaat donderdag op audiëntie bij koningin Beatrix en wordt door premier Mark Rutte (VVD) ontvangen in het Catshuis.

"Een Turkse premier die verantwoordelijk is voor twee bezettingen, de inperking van de persvrijheid en grove schendingen van de mensenrechten heeft Nederland niet de les te lezen!", stelt de jongerenafdeling.

Vanwege de ophef rond Yunus zou donderdag mogelijk ook een demonstratie plaatsvinden bij de Islamitische Universiteit van Rotterdam. Of die doorgaat is onduidelijk, nu het bezoek van Erdogan aan de universiteit geen doorgang vindt.

[Darts] Lewis breekt met manager

Tweevoudig wereldkampioen darts Adrian Lewis heeft zijn samenwerking met zijn manager beëindigd. Keith Deller, zelf wereldkampioen in 1983, was sinds 2010 de vaste begeleider van Jackpot.

"Na 36 zeer succesvolle maanden zijn we op vriendschappelijke voet uit elkaar gegaan." Zo liet Lewis op de site van de PDC weten. "Ik wil ook zeker benadrukken dat deze scheiding geen invloed heeft op mijn commitment jegens de sport, het is gewoon tijd om verder te gaan. Hopelijk kan ik de vorm die ik had tijdens het Wereldkampioenschap doorzetten in de rest van 2013."

Deller bevestigde de woorden van zijn pupil: "Het was een groot plezier om 3 jaar samen te werken met Adrian. Twee wereldtitels in 3 jaar is een sprookje dat uit is gekomen. Ik wens Adrian alle succes voor de toekomst en ik zal verder gaan met het begeleiden van andere spelers."


Meersman wint weer in Catalonië

Gianni Meersman heeft dinsdag ook de tweede etappe in de Ronde van Catalonië op zijn naam geschreven. De Belg van Omega Pharma-Quick-Step was na 160 kilometer van Girona naar Banyoles de sterkste in de sprint. Hij bleef de Italiaan Daniele Ratto (Liquigas) en de Australiër Brett Lancaster (Orica-Greenedge) voor.

Het peloton werd in de laatste tien kilometers aangevoerd door Blanco Pro Cycling. De Duitser Robert Wagner die het werk van de Nederlandse ploeg moest afmaken, kwam echter te vroeg op kop. Hij finishte uiteindelijk als zesde. Maurits Lammertink van Vacansoleil werd zevende.

Meersman was maandag al de sterkste in de openingsrit. Door zijn overwinning pakt hij opnieuw tien bonificatieseconden en verstevigt hij zijn leidende positie in het klassement. Alejandro Valverde volgt op zestien tellen. Robert Gesink staat vierde op twintig seconden.

'Spaargeld blijft veilig'

De eurolanden zijn niet van plan om ook in andere landen dan Cyprus een heffing op spaartegoeden in te voeren. Dat heeft Eurogroepvoorzitter en minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem (PvdA) dinsdag gezegd in de Tweede Kamer.

"Het zal niet gebeuren in andere landen", zei Dijsselbloem in het wekelijkse vragenuur. De situatie in Cyprus is volgens Dijsselbloem uniek. Een heffing op spaargeld was onvermijdelijk, stelde Dijsselbloem.

Eigenaren massagesalon opgepakt voor uitbuiting

Drie eigenaren van een Chinese massagesalon in Amsterdam zijn dinsdag aangehouden op verdenking van arbeidsuitbuiting en valsheid in geschrifte. De Inspectie SZW pakte het trio op in Purmerend en in de omgeving van Roermond, laat het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid weten.

Het drietal zou werkneemsters van de salon dwingen om zeer lange werkdagen te maken. De masseuses werden bovendien onderbetaald. Verder zijn vermoedelijk gegevens vervalst om verblijfs- en werkvergunningen te kunnen aanvragen voor de Chinese werkneemsters.

De inspectie en de vreemdelingenpolitie hielden tegelijkertijd een controle bij de massagesalon in Amsterdam. Ook de woningen van de verdachten zijn doorzocht. Een auto en enkele duizenden euro's zijn in beslag genomen.

Vangrails worden niet versterkt

Melanie Schultz van Haegen (VVD) is niet van plan om de vangrails te versterken, om zo zwaardere vrachtauto's tegen te kunnen houden. Dat schrijft de minister van Infrastructuur en Milieu dinsdag in antwoord op Kamervragen van Ton Elias (VVD).

Die wilde weten of de vangrails wel sterk genoeg zijn nadat onlangs op de A1 bij Hoevelaken een vrachtwagen door de vangrail in de middenberm heen was gereden.

Schultz schrijft dat 'in een enkel geval' door de vangrails kan worden heengereden. En dat ligt niet zozeer aan het type voertuig als wel aan de 'soms zeer ongunstige omstandigheden' waarbij de vangrail wordt geraakt. De vangrails in Nederland voldoen aan de Europese normen en zijn getest met personenauto's en een autobus van dertien ton.

De bewindsvrouw is niet van plan om deze norm aan te scherpen. Ze wijst erop dat zware vrachtauto's 'relatief weinig' zijn betrokken bij bermongevallen. "Uit het oogpunt van acceptabele risico's en kosteneffectiviteit vind ik het verantwoord om voor autosnelwegen te volstaan met de in Nederland nu geldende prestatieklasse voor vangrails."

Kamp wil betere zuinigheidstest auto

De manier waarop de zuinigheid van auto's wordt getest schiet tekort. Er moet snel een betere test komen, zei minister van Economische Zaken Henk Kamp (VVD) dinsdag tijdens het wekelijkse vragenuurtje.

De bewindsman reageerde op een rapport waarin staat hoe fabrikanten de zuinigheidstests van auto's manipuleren. Fabrikanten halen onder meer de spiegels van de testauto, koppelen de dynamo los en rijden op supergladde wegen om de testresultaten op te poetsen, zo schreef de Volkskrant zaterdag.

Niet alleen de automobilist, maar ook de belastingbetaler wordt hiermee 'belazerd', concludeerde Paulus Jansen (SP), die Kamp dinsdag ter verantwoording riep. De belastingkorting die de staat geeft op zuinige auto's blijkt namelijk gebaseerd op 'gebakken lucht'.

Kamp is het met hem eens dat de huidige testprocedure niet deugt. "Ik denk dat het nodig is om snel met een betere te komen." In EU-verband wordt al gewerkt aan een nieuwe test, zei de bewindsman. Nederland is daarbij een van de voortrekkers. Kamp wil de nieuwe procedure met spoed afronden. Binnen zes weken denkt hij de Kamer te kunnen informeren over wanneer de nieuwe test kan worden ingevoerd.

Deadly Premonition eind april op PS3

Het actiespel Deadly Premonition: The Director's Cut is vanaf 26 april verkrijgbaar voor PlayStation 3. Dat heeft uitgever Rising Star Games dinsdag bekendgemaakt. Het spel is opgepoetst en bevat meer missies dan het in 2010 uitgegeven origineel voor Xbox 360.

Deadly Premonition werd door recensenten met gemengde gevoelens ontvangen. Waar sommigen het spel de grond in boorden vanwege de stroeve besturing en matige stemacteurs, prezen anderen deze aspecten juist omdat het 'camp' zou zijn. Waar gameweblog Destructoid een tien gaf, deelde entertainmentwebsite IGN een twee uit.

De game speelt zich af in het Amerikaanse plaatsje Greenville, dat is opgeschrikt door een serie moorden. Het is aan FBI-agent Francis York Morgan om de zaak op te lossen.

Katie Holmes staat open voor meer kinderen

Katie Holmes zegt geen nee tegen een tweede kind. "Ik sta ervoor open", vertelt de 34-jarige actrice, die vorig jaar scheidde van Tom Cruise, in een interview met het Amerikaanse blad Allure.

Voorlopig is Holmes echter nog niet bezig met een broertje of zusje voor de 6-jarige Suri. Ze heeft nog geen nieuwe vriend.

De actrice wil zich op haar carrière storten. Geruchten dat ze advocat wil worden, spreekt ze niet tegen. "Mijn broer en vader zijn advocaten, we zien wel. Ik hou van de praktische manier waarop advocaten denken."

Holmes hoopt dat 2013 een rustiger jaar wordt dan 2012, en niet alleen voor zichzelf. "Ik hoop dat dit jaar vredelievender is, voor een hele hoop mensen in de wereld. Als we terugkijken naar 2012 waren er veel tragedies, de superstorm Sandy, de schietpartij in Connecticut. Ik hoop dat dit een goed jaar voor iedereen wordt."

Man vast voor fatale steekpartij Drunen

Een 34-jarige man uit Drunen is dinsdagochtend opgepakt voor de fatale steekpartij maandagavond in de Noord-Brabantse plaats. Bij de steekpartij kwam een 24-jarige man uit Drunen om het leven.

De steekpartij vond maandag rond 21.00 uur plaats in de woning van het slachtoffer in de Van Marnixstraat. De verdachte werd rond 04.00 uur aangehouden in Breda. Het slachtoffer en de verdachte kenden elkaar, meldt de politie. Rechercheurs onderzoeken wat de aanleiding van de steekpartij is.

Kroegen vrijuit na overtreding rookverbod

Twee kroegen in Groningen en Breda die het rookverbod hebben overtreden, hoeven daarvoor geen boete van twaalfhonderd euro te betalen. Dat heeft het gerechtshof in Arnhem dinsdag bepaald. Omdat de bepalingen van het rookverbod inmiddels gewijzigd zijn, zijn de cafés niet strafbaar, zo oordeelde het hof.

Het hof in Arnhem verklaarde bewezen dat het Bredase café Victoria en het Groningse café De Kachel in 2008 'in strijd met het destijds geldende rookverbod handelden' door roken in hun café toe te staan. Het hof bepaalde echter dat dit niet strafbaar is omdat de wet inmiddels weer is aangepast. Cafés kleiner dan zeventig vierkante meter of cafés zonder personeel hoeven zich niet aan het rookverbod te houden. Om die reden werden de eigenaren van De Kachel en Victoria vrijgesproken van verdere rechtsvervolging.

Aan de uitspraak ging een lange rechtsgang vooraf. De rechtbank in Groningen veroordeelde De Kachel in 2009 tot een boete van twaalfhonderd euro en een maand voorwaardelijke sluiting. Café Victoria werd vrijgesproken. Daarop volgde hoger beroep.

Nadat het de gerechtshoven in Leeuwarden en Den Bosch beide cafés vrijspraken van de boete omdat de wet onduidelijk zou zijn, bepaalde de Hoge Raad dat hier opnieuw over moest worden geoordeeld.

Het hof in Arnhem bepaalde vervolgens in 2010 dat het rookverbod in stand moest blijven en de eigenaren twaalfhonderd euro moesten betalen. Daarop gingen beide eigenaren in cassatie en kwam het hof in dit tweede beroep tot ontslag van rechtsvervolging.

Océ schrapt driehonderd banen in Venlo

Bij Océ Technologies in Venlo verdwijnen naar verwachting driehonderd banen. Dat bevestigt een woordvoerder dinsdag na berichtgeving vanuit FNV Bondgenoten. De arbeidsplaatsen verdwijnen vanwege de slechte economische omstandigheden waar de printerleverancier mee te kampen heeft.

Tweehonderd vaste medewerkers en honderd oproepkrachten raken waarschijnlijk hun baan kwijt bij het bedrijf, dat enkele jaren geleden werd overgenomen door Canon. "Océ levert voornamelijk aan een markt waar het nou niet direct crescendo mee gaat", zegt FNV-bestuurder Ron van Baden. "Het bedrijf draait niet goed en de resultaten blijven achter bij de verwachtingen."

De adviesaanvraag voor de ontslagen ligt momenteel bij de ondernemingsraad. "Océ heeft de ondernemingsraad vier maanden de tijd gegeven om nut en noodzaak tegen elkaar af te wegen", zegt Van Baden. "Het bedrijf wil het liefst voor de zomervakantie kunnen aankondigen wie weg moet."

Tussen aankondiging en ontslag zit vervolgens nog minimaal vier maanden, aldus de vakbondsman. Hoe het sociaal plan er precies uit gaat zien, durft hij nog niet te zeggen. "Vooral voor de groep oproepkrachten moeten we nog afstemmen met Océ."

Emmense autokrasser langer vast

De Drent die heeft bekend honderden auto's te hebben bekrast in zijn woonplaats Emmen blijft voorlopig vastzitten. De rechter-commissaris heeft zijn voorarrest dinsdag met veertien dagen verlengd.

De 59-jarige man werd zaterdagnacht op heterdaad betrapt. Tijdens het verhoor gaf hij toe al een jaar bezig te zijn geweest met de bekrassingen. De Drent zei zijn frustratie over privéproblemen erdoor kwijt te kunnen, meldde de politie maandag al.

De politie onderzoekt bijna zevenhonderd aangiftes van bekrassingen in Emmen. De schade zou zijn opgelopen tot een miljoen euro.

Piloten gestoord door Nederlandstalige muziek

Twee etherpiraten uit Steenwijk zijn afgelopen week uit de lucht gehaald omdat ze de communicatie tussen piloten verstoorden. Piloten boven België en Duitsland die met de luchtverkeersleiding wilden praten hoorden in plaats van hun collega's Nederlandstalige muziek en ruis. Dat meldt Agentschap Telecom, dat de piratenzender platlegde.

Het agentschap had klachten gekregen van de Belgische luchtvaartautoriteiten en Groningen Airport Eelde. Daarbij ging het om vliegtuigen die naar Brussel vlogen. Via een meetnet en peilauto's konden inspecteurs van het agentschap de specifieke plek waarvandaan de piraten uitzonden achterhalen.

Het aangetroffen tweetal bleek los van elkaar het luchtverkeer te verstoren. Een van de etherpiraten was minderjarig en kreeg daarom alleen een waarschuwing. De tweede piraat bleek al vaker met het agentschap in aanraking te zijn geweest vanwege het illegaal gebruik van FM-frequenties. De man heeft zijn apparatuur vrijwillig afgestaan en krijgt daarnaast een sanctie van het agentschap.

ADO laat Leeuwin en Horváth vertrekken

ADO Den Haag neemt komende zomer afscheid van Ramon Leeuwin, Gábor Horváth en Stanley Elbers. De aflopende contracten van de drie spelers worden niet verlengd, meldt de club dinsdag. Verdedigers Leeuwin en Horváth kwamen slechts drie keer in actie dit seizoen. Middenvelder Elbers mocht zes keer invallen.

Ook Paul Mulders, Adil Tihouna en Tom Broekhuizen moeten op zoek naar een nieuwe werkgever. De verhuurde spelers Ahmed Ammi, Aleksandar Radosavljevic, Kevin Tano en Wouter de Vogel hebben eveneens geen toekomst in Den Haag.

Joss Stone had geen idee van moordcomplot

Joss Stone had geen idee dat er een plan bestond om haar te vermoorden. Twee mannen die ervan worden verdacht de zangeres te willen ontvoeren en vermoorden, staan sinds deze week voor de rechter.

Stone had nooit eerder bedreigingen ontvangen, vertelde ze dinsdag volgens de Britse zender BBC tijdens de rechtszaak. "De politie kwam langs om te vertellen dat iemand me wilde vermoorden. Maar verder was het een mooie dag."

De 25-jarige Britse vertelde dat ze sinds de arrestatie van de mannen haar deur op slot doet en het alarm aanzet. Daarvoor was ze daar nooit mee bezig. "Ik woon al lang in Devon en niemand doet echt zijn deur op slot", vertelde Stone.

Junior Bradshaw en Kevin Liverpool werden in 2011 aangehouden in de omgeving van Stones huis in het Britse graafschap Devon. Ze zouden onder meer een zwaard, mes en een hamer bij zich hebben gehad. Op het moment van de arrestatie was Stone, bekend van nummers als You Had Me en Super Duper Love, niet thuis. De verdachten ontkennen schuldig te zijn.

'Te weinig begeleiding arbeidsgehandicapten'

Gemeenten en uitkeringsinstantie UWV doen te weinig om werkzoekenden met een arbeidshandicap aan werk te helpen. Ze steken vooral energie in mensen die makkelijker aan een baan te helpen zijn. Dat staat in een rapport van de Inspectie SZW, een onderdeel van het ministerie van Sociale Zaken. Staatssecretaris Jetta Klijnsma heeft het dinsdag naar de Tweede Kamer gestuurd.

Volgens het rapport is voor begeleiding van arbeidsgehandicapten een actievere benadering van werkgevers nodig dan bij andere werkzoekenden. Werkgevers denken namelijk dat mensen met een arbeidsbeperking sneller verstek laten gaan. Daarom is het belangrijk dat gemeenten en UWV de werkgevers goed voorlichten over deze groep. Ze kunnen dan wijzen op de financiële mogelijkheden die er zijn voor bedrijven die een arbeidsgehandicapte in dienst nemen.

Schippers pal achter poepkankertest

De test die vanaf september gebruikt gaat worden in het bevolkingsonderzoek naar darmkanker is van goede kwaliteit. Dat heeft minister van Volksgezondheid Edith Schippers (VVD) dinsdag gezegd tijdens het wekelijkse vragenuur in de Tweede Kamer. Als de test niet zou deugen, was er nooit voor gekozen, zei Schippers.

De bewindsvrouw wees erop dat kwaliteit een 'knock-outcriterium' was bij de aanbesteding van de test. Testen van inferieure kwaliteit hebben daarom überhaupt niet meegedaan, zei de minister. De ongerustheid is volgens haar ontstaan, omdat tijdens een proef met een andere test is gewerkt

De bewindsvrouw reageerde op kritiek van hoogleraren maag-, darm- en leverziekten dat de test de 'Fyra onder de poeptesten' zou zijn. Het gevaar bestaat dat de gekozen, goedkope test minder gevoelig reageert, zei een wetenschapper maandag in de Volkskrant. Daardoor zouden veel dure vervolgonderzoeken nodig zijn of blijft een hoger aantal tumoren onopgemerkt. "Is goedkoop toch duurkoop?", vroeg Kamerlid Arno Rutte (VVD).

Schippers probeerde de zorgen weg te nemen. Mocht blijken dat de test tegen alle verwachtingen in toch onvoldoende presteert, dan grijpt zij meteen in. "Op ieder moment dat blijkt dat de kwaliteit toch tegenvalt kunnen we direct ingrijpen."

Videoverzameling The Sweeney schiet binnen

Afgelopen week kregen wij een complete verzameling van video's ter promotie van de film The Sweeney. Hoewel de film sinds afgelopen donderdag in de bioscoopzalen draait willen we jullie deze videoreeks niet onthouden.

The Sweeney is een crime-thriller dat is gebaseerd op een Engelse politieserie. Detective Jack Regan (Ray Winstone) is de leider van een elite team, 'The Sweeney', met nogal extreme opsporingsmethoden. Als een standaard overval uitloopt op een kille executie, is niets meer wat het lijkt. Het onderzoek en de terugkeer van een oude vijand vormen een dodelijke bedreiging voor Regan en zijn team.

In de film spelen onder meer Ben Drew (rapper in Plan B), Damian Lewis (Homeland), Steven Mackintosh (Underworld: The Rise of the Lycans), Allen Leech (Downton Abbey) en Hayley Atwell (Captain America: The First Avenger).

De film draait vanaf nu in de bioscoop.

Shoot-out #1

Shoot-out #2:

Auto-achtervolging:

Crime scene:

In de bar:

Restaurant:

Checking the bank:

A Word:

Kantoorachtervolging:

Interview: Ray Winstone:

Interview: Damian Lewis:

Andy Schleck: "Verhaal over dronkenschap is belachelijk"

Andy Schleck heeft kort gereageerd op het verhaal van Pierre-Yves Le Borgn, die man die hem dronken had aangetroffen op het vliegveld van München. Schleck noemt het verhaal van de Franse politicus "belachelijk".

Le Borgn maakte het voorval publiekelijk door het te delen op Facebook. Schleck ontkent het incident niet, maar wil er verder niets over kwijt. "Ik ben het hele voorval al vergeten en wil het er ook niet meer over hebben", aldus Schleck in de Luxemburger Wort.

Na een zware periode die achter hem ligt, wil de winnaar van de Tour de France van 2010 nu vooruit kijken. "Ik hoopte dit seizoen een betere start te hebben. Fysiek ben ik in orde, maar mentaal heb ik het zwaar gehad. Maar ik ben optimistisch en werk hard. Ik geloof dat ik op mijn oude niveau terug kan komen. Mijn doelen blijven Luik-Bastenaken-Luik en natuurlijk de Tour de France."

Romme stopt als coach Italiaanse schaatsers

Gianni Romme stopt als bondscoach van de Italiaanse schaatsers. Dat heeft zijn management dinsdag bekendgemaakt. Hij zal de Italianen komend weekeinde tijdens het WK afstanden al niet meer coachen. Het contract van de voormalige wereld en olympisch kampioen liep nog tot de Spelen in Sochi van 2014.

"Ik heb de afgelopen jaren met veel plezier in Italië gewerkt en geleerd, maar ben bovenal tot de conclusie gekomen dat mijn opvattingen over het bedrijven van topsport niet altijd matchen met het gedachtegoed binnen het Italiaanse schaatsen", licht de 40-jarige Romme in een verklaring toe.

"Ik mis over het algemeen de 'drive' waarin ik mezelf in atleten als Anni Friesinger en Enrico Fabris herken. Het deed me de laatste maanden vaak twijfelen over mijn commitment." Het dienstverband van Romme is in gezamenlijk overleg beëindigd.

De Brabander wil zich de komende periode vooral richten op personal training. Een terugkeer op het ijs sluit hij niet uit.


Romme stopt als coach Italiaanse schaatsers (Foto: Novum)

Abidal speelt eerste match na levertransplantatie

Barcelona-speler Eric Abidal heeft voor het eerst in ruim een jaar een wedstrijd gespeeld. De 33-jarige verdediger deed mee in een oefenduel van het tweede elftal tegen het Franse Istres. Na 65 minuten werd hij gewisseld. Abidal kreeg vorig jaar een nieuwe lever.

De 61-voudig Frans international kwam eind februari vorig jaar voor het laatst in actie. Twee maanden later onderging hij een levertransplantatie, nadat in 2011 al een levertumor was verwijderd. Hij kreeg vorige maand groen licht van de artsen om weer wedstrijden te spelen.

Het is niet precies duidelijk wanneer Abidal aansluit bij de eerste selectie. De medische staf verwacht wel dat dit op korte termijn mogelijk is.


Abidal speelt eerste match na levertransplantatie (Foto: Novum)

Asscher gaat Erdogan 'geruststellen'

Lodewijk Asscher (PvdA) gaat ervan uit dat de Turkse premier Tayyip Erdogan na het gesprek met premier Mark Rutte (VVD) 'volstrekt gerustgesteld' is over de Nederlandse pleegzorg. Dat zei de vicepremier dinsdag tijdens het wekelijkse vragenuur in de Tweede Kamer.

Asscher werd aan de tand gevoeld door de PVV naar aanleiding van de ophef rondom de 9-jarige Yunus en zijn lesbische pleegmoeders. Sietse Fritsma (PVV) hekelde de bemoeienis vanuit Turkije en hij riep het kabinet op om het bezoek van Erdogan dat voor donderdag gepland staat, af te zeggen. "Dat is het enige juiste signaal dat het kabinet kan geven."

De vicepremier herhaalde dat de Turkse bemoeienis ongepast is. Bij de plaatsing in pleeggezinnen wordt niet gekeken naar de seksuele geaardheid of religieuze overtuiging van de pleegouders. "Yunus verdient het gewoon door liefdevolle ouders verder te worden opgevoed. Dat moeten we vooral zo laten."

Asscher is niet van plan om het bezoek af te zeggen. "Integendeel. Juist na het gesprek zal de premier van Turkije volstrekt gerustgesteld zijn over de zorgvuldige manier waarop in Nederland wordt omgegaan met de pleegzorg." Tegelijkertijd moet er ook ruimte zijn voor Turken om te demonstreren tegen het beleid rondom de pleegzorg. Dat recht hebben zij, aldus Asscher.

Vinnie Jones speelt gepensioneerde huurmoordenaar

Vinnie Jones heeft de hoofdrol in de actiethriller A Killer's List. Hij speelt een gepensioneerde huurmoordenaar die weer in actie moet komen als zijn zoontje wordt ontvoerd. Dat schrijft de Amerikaanse film- en tv-site Deadline. Zijn personage ontvangt een doos met vijf vingers van zijn zoontje, een mobiele telefoon en de namen van vijf ex-collega's die hij moet elimineren.

Phil Avalon treedt op als producent en gaat de thriller ook regisseren. Zijn enige titel van naam is Summer City uit 1977 met Mel Gibson.

Jones is vooral bekend van hardere films als Snatch, Gone in Sixty Seconds en Smokin' Aces 2. In 2008 maakte hij met Midnight Meat Train zijn debuut in het horrorgenre. Jones is echter ook bereid zichzelf soms flink op de hak te nemen. Zo was hij te zien in een aflevering van de Britse comedyserie Extras en sprak hij de stem in van Rommel in de animatiefilm Garfield: A Tale of Two Kitties.


Vinnie Jones speelt gepensioneerde huurmoordenaar (Foto: Novum)

Hugh Jackman speelt hoofdrol in mysteriedrama

Hugh Jackman gaat de hoofdrol spelen in de verfilming van de mysterieroman Six Years van Harlan Coben. Dat schrijft het Amerikaanse entertainmenttijdschrift The Hollywood Reporter. Het boek komt deze week uit.

De Australische acteur speelt in de film Jake Fisher. Hij is vastberaden zijn oude vlam, die zes jaar eerder trouwde met een andere man, voor zich te winnen. Als hij ontdekt dat haar man is overleden, gaat hij naar de begrafenis waar hij ontdekt dat de weduwe niet zijn oude liefde is.

De 44-jarige Jackman gooide vorig jaar hoge ogen met zijn vertolking van Jean Valjean in het muzikale drama Les Misérables. De acteur werd voor die rol genomineerd voor een Oscar en won een Golden Globe.

De productie van Six Years is nog in een pril stadium. Filmmaatschappij Paramount heeft nog geen regisseur of scenarist aangesteld.

Hugh Jackman dankt Wolverine-rol aan Russell Crowe (Foto: Novum)

Producent overweegt procedure om Kijkwijzer

Dave Schram wil juridische stappen ondernemen tegen het Nederlands Instituut voor de Classificatie van Audiovisuele Media (Nicam), de club achter de Kijkwijzer. De filmproducent vindt het belachelijk dat het leeftijdsadvies voor zijn film De Groeten van Mike! is bijgesteld van geschikt voor alle leeftijden naar geschikt voor 6 jaar en ouder.

De film ging in december in première. Volgens Schram is het leeftijdsadvies aangepast nadat het Nicam een paar klachten had gekregen over een stoeipartij. "Er zijn 240 duizend bezoekers naar de film geweest en met twee klagers kom je dus op een percentage van 0,000034 dat klaagt", zegt Schram tegen de NOS. "Ik vind dat het Nicam iets meer van deze tijd moet zijn."

Schram heeft de stoeiscène op Youtube gezet. De Groeten van Mike! verschijnt op 16 april op dvd. Het Nicam wil nog niet reageren op de aantijgingen van Schram.

De bewuste scéne en de enorme verschillen tussen de AL en de MG6-versie.

Tom Cruise hoopt op rol in Guy Ritchie-film

Tom Cruise heeft oren naar de hoofdrol in de film The Man from U.N.C.L.E. De onderhandelingen met de Hollywoodster zijn in een pril stadium, schrijft de Amerikaanse film- en tv-site Deadline. De thriller wordt geregisseerd door Guy Ritchie en gaat over een Russische geheim agent die moet samenwerken met een Amerikaanse spion.

De film is gebaseerd op een tv-serie uit de jaren zestig. De bedoeling is dat The Man from U.N.C.L.E. een filmreeks wordt. Als de 50-jarige Cruise de rol op zich neemt, zou het de derde filmreeks kunnen worden waaraan hij is verbonden. De filmster is al de hoofdrolspeler van de actiefilms Mission: Impossible en gaat waarschijnlijk zijn rol als Jack Reacher ook weer oppakken.

Filmmaatschappij Warner Bros is al jaren bezig de film van de grond te krijgen. In 2011 was Steven Soderbergh nog als regisseur aan het project verbonden met George Clooney als hoofdrolspeler. Clooney haakte echter af, waarna de regisseur aanklopte bij Bradley Cooper, die het ook niet zag zitten. Toen Channing Tatum ook paste voor de rol, zag Soderbergh ook af van het project.


Tom Cruise hoopt op rol in Guy Ritchie-film (Foto: Novum)

Van der Sloot weer terug naar 'veilige' cel

Joran van der Sloot, tegen wie volgens zijn advocaat een moordcomplot is beraamd, gaat terug naar zijn oude cel. De Peruaanse gevangenisautoriteit heeft aan het ministerie van Buitenlandse Zaken laten weten dat het daar veilig is. Zaterdag werd bekend dat Van der Sloot was overgeplaatst.

Advocaat Máximo Altez liet toen weten dat hij uit de Piedras Gordas-gevangenis, waar de Nederlander vastzit, had vernomen dat medegedetineerden waren betaald om Van der Sloot om te brengen. De raadsman heeft maandag de Nederlandse ambassade in Lima hierover ingelicht.

Na contact tussen de ambassade en de Peruaanse gevangenisautoriteit INPE werd meegedeeld dat de veiligheid van Van der Sloot nu beter gewaarborgd kan worden in de cel waar hij aanvankelijk zat. Het is onduidelijk waardoor het gevaar is geweken.

Volgens het ministerie vindt de overplaatsing mogelijk dinsdag plaats of is deze maandag al in gang gezet. Het ministerie stelt de bedreiging serieus te nemen en zegt toe de veiligheidssituatie van Van der Sloot 'goed in de gaten' te zullen houden. Altez zal naar aanleiding van de dreiging een aanklacht indienen.

De 25-jarige Arnhemmer zit in de zwaarbeveiligde gevangenis een celstraf van 28 jaar uit voor de moord op de 21-jarige Stephany Flores in mei 2010. Van der Sloot vindt dat hij geen eerlijke rechtsgang heeft gehad. Volgens zijn advocaat dient het hoger beroep over een kleine drie maanden.

Man beraamde bloedbad op universiteit Orlando

De man wiens lichaam maandag werd gevonden op de campus van de Universiteit van Central Florida in Orlando was van plan een bloedbad aan te richten. Dat hebben de autoriteiten dinsdag gezegd.

De 30-jarige student James Oliver Seevakumaran, die zichzelf uiteindelijk door het hoofd schoot, had een automatisch geweer, een pistool en een rugtas met vier zelfgemaakte bommen. Hij had het brandalarm af laten gaan om studenten op de campus naar buiten te drijven, zodat hij ze gemakkelijker op de korrel kon nemen.

Volgens de politie werden Seevakumarans plannen gedwarsboomd doordat de campuspolitie snel reageerde op het brandalarm en doordat zijn kamergenoot de politie had gebeld. De kamergenoot had zich verschanst in zijn badkamer nadat Seevakumaran een wapen op hem had gericht. De politie was binnen drie minuten ter plaatse. "We denken dat hij door de snelle reactie van de politie niet meer in staat was snel na te denken en zijn plannen aan te passen", aldus de politie.

Rechercheurs hebben aantekeningen gevonden van Seevakumarans plannen. De student had een tijdlijn gemaakt en precies uitgestippeld waar hij en wanneer hij het bloedbad zou aanrichten. De politie heeft niets gezegd over een mogelijk motief. Een woordvoerder van de universiteit zei wel dat de universiteit op het punt stond Seevakumaran weg te sturen omdat hij zich niet had ingeschreven voor het nieuwe semester.


Man beraamde bloedbad op universiteit Orlando (Foto: Novum)

25 mille voor gouden tip over aanslag Waalre

Justitie looft een beloning van 25 duizend euro uit voor de tip die leidt tot de oplossing van de aanslag op het gemeentehuis in Waalre. Het Openbaar Ministerie hoopt daarmee mensen die meer weten, maar nog geen contact hebben opgenomen met de politie over de streep te trekken.

Bij de aanslag in juli werden twee auto's tegen het gemeentehuis gezet en in brand gestoken. Het monumentale pand vatte vlam en een groot deel van het gebouw ging in vlammen op.

Voor de aanslag werden eerder dit jaar twee mannen aangehouden, maar die werden niet veel later weer op vrije voeten gesteld. Aan de zaak werken nog altijd veertig rechercheurs, laat de politie dinsdag weten.


25 mille voor gouden tip over aanslag Waalre (Foto: Novum)

Erdogan niet naar islamitische universiteit

De Turkse premier Recep Tayyip Erdogan brengt donderdag geen bezoek aan de Islamitische Universiteit in Rotterdam. Dat heeft de Turkse ambassade dinsdag meegedeeld, meldt algemeen secretaris van de universiteit Ahmet Dundar. Een reden voor de annulering is niet gegeven.

De secretaris noemt het bericht teleurstellend, omdat de universiteit al druk bezig was met voorbereidingswerkzaamheden voor Erdogans komst, onder meer in verband met beveiliging.

Het bezoek stond al een tijd gepland, maar na de ophef rondom de 9 -jarige Yunus en zijn lesbische pleegmoeders werd het bezoek twijfelachtig. De universiteit liet maandag nog weten erop te rekenen dat de Turkse premier de instelling gewoon zou bezoeken.

Nederland maant Japan en Sea Shepherd tot kalmte

Na een botsing tussen een walvisvaarder en schepen van Sea Shepherd heeft Nederland beide partijen opgeroepen verdere escalatie te voorkomen. Dat schrijft minister van Buitenlandse Zaken Frans Timmermans (PvdA) dinsdag in een Kamerbrief. De Partij voor de Dieren had Timmermans gevraagd opheldering te eisen van de Japanse ambassadeur omdat de schepen van Sea Shepherd onder Nederlandse vlag varen.

Eind vorige maand is met Australië overlegd over de aanvaringen die in Australische wateren hebben plaatsgevonden. Vanwege de uitgestrektheid van het gebied zijn de risico's volgens Timmermans groot als de aanvaringen verder uit de hand lopen. Daarom hebben Australië en Nederland de partijen opgeroepen stappen te nemen om de veiligheid te waarborgen. Het is volgens de minister nog niet nodig geweest hulp en bijstand aan Australië te vragen.

In februari verspreidde Sea Shepherd beelden waarop is te zien dat een Japanse walvisvaarder op een schip van de organisatie botst. Het schip van Sea Shepherd had zich opgesteld tussen het harpoenschip en een tankschip.

Oprichter van Sea Shepherd Paul Watson stelde dat de Japanners twee boten van zijn organisatie hadden geramd en ook nog per ongeluk het eigen tankschip raakten. Het Japanse bureau voor visserij zei echter dat boten van Sea Shepherd een schip dat aan het tanken was vier keer ramden.

Een Amerikaanse federale rechtbank betitelde de activiteiten van Sea Shepherd vorige maand nog als piraterij. Eerder was juist gevonnist dat geen sprake was van piraterij, omdat de acties niet gewelddadig zouden zijn, niet waren gericht op het vergaren van rijkdom en zich niet op mensen richten. Sea Shepherd is in beroep gegaan.


Nederland maant Japan en Sea Shepherd tot kalmte (Foto: Novum)

Weer kippenbedrijf geruimd om vogelgriep

Een biologisch pluimveebedrijf in Zeewolde wordt geruimd omdat vogelgriep is vastgesteld. Dat meldt het ministerie van Economische Zaken dinsdag. Eerder deze maand werd al een kippenbedrijf in het Gelderse Lochem geruimd vanwege het virus.

Net als in Lochem gaat het ook bij het bedrijf in Flevoland om de milde variant van het virus. Omdat dat kan muteren tot de zeer besmettelijke en voor kippen dodelijke variant, worden bedrijven altijd geruimd als het virus wordt aangetroffen. Het bedrijf in Zeewolde telt 24 duizend legkippen. In Lochem waren het er 85 duizend.

Vanaf dinsdagmiddag geldt in een zone van een kilometer rond het bedrijf een vervoersverbod voor pluimvee, eieren, pluimveemest en gebruikt strooisel. Binnen het gebied liggen geen andere pluimveebedrijven.

Snelheidsduivel op motor praktisch ongedeerd na val

Op de A2 bij Utrecht is maandagmiddag een 34-jarige motorrijder met hoge snelheid onderuitgegaan. Hoewel hij geen motorkleding droeg liep hij alleen wat schaafwonden op. De motor lag wel geheel in puin. De Utrechter had geen motorrijbewijs, laat de politie weten.

Een motoragent zag de snelheidsduivel met hoge snelheid de snelweg oprijden. Hij pakte meteen de meest linker rijstrook en reed weg. Bij de ingang van de tunnel bij Leidsche Rijn werd het drukker en reed de man de hele tunnel via de vluchtstrook verder. Hij haalde snelheden tot 220 kilometer per uur.

Bij knooppunt Oudenrijn botste hij in een bocht tegen de vangrail en gleed honderd meter over het asfalt. Het verkeer kon tijdig remmen en de motorrijder kwam er met schaafwonden vanaf. Na onderzoek in een ziekenhuis kon hij naar huis, met diverse bekeuringen op zak.

De goorheid van tweedehands schoenen

De vlooienmarkt blijft een bijzonder fenomeen. Het is al bijzonder genoeg dat er overal in Nederland tweedehands markten zijn, waarvan de openbare markt op Koninginnedag wel de bekendste en vrolijkste van allemaal. Maar er zijn ook mensen die van ver komen om steeds weer hun oude troep uit te stallen. En troep, dat is het. Grote beurshallen vol met uitgestalde waren zijn net als een grote Indiase vuilnisbelt waar de straatkindertjes tussen zwerven. Alleen de stank ontbreekt.

Deus Ex komt naar Wii U

Het actiespel Deus Ex: Human Revolution wordt in mei uitgegeven voor Wii U. De Wii U-GamePad wordt hierbij gebruikt als bedieningspaneel voor de speciale krachten van hoofdpersoon Adam Jensen. Daarnaast gaat het spel extra missies bevatten ten opzichte van het origineel uit 2011. Dat blijkt uit een beschrijving op de Amerikaanse winkelwebsite Amazon.

Uitgever Square Enix heeft het spel voor Wii U nog niet bevestigd. Deus Ex: Human Revolution verscheen in augustus 2011 voor Xbox 360, PlayStation 3 en pc.


Deus Ex komt naar Wii U (Foto: Novum)

Lens: "PSV door de media onder druk gezet"

Dries Mertens moet vrezen voor een schorsing nu de aanklager betaald voetbal zijn elleboogstoot in het gezicht van Rodney Sneijder gaat onderzoeken. De kans is groot dat Mertens alsnog geschorst gaat worden voor zijn actie in het duel met RKC Waalwijk. Jeremain Lens werd eerder dit seizoen al voor drie wedstrijden geschorst na het 'tunnelincident' met Joris Mathijsen na afloop van de wedstrijd tegen Feyenoord.

De Oranje-international heeft het idee dat PSV wordt gezocht. "Ze zoeken nu van alles in Eindhoven", zegt Lens tegen het Algemeen Dagblad. "Als wij bij PSV nu een scheet op het veld laten, krijgen we al een schikkingsvoorstel."

"Hoe dat komt? PSV wordt door de media verder onder druk gezet, waarschijnlijk omdat de club al een paar jaar geen kampioen meer is geworden. Het is aan ons om daar goed mee om te gaan", aldus Lens.

Politie vindt negen ton in wieg

De politie heeft zaterdag ruim negen ton aan contant geld aangetroffen in een reiswieg en babyledikant in een woning in Amsterdam. Vier personen zijn aangehouden, meldt de politie dinsdag.

De politie kwam het geld op het spoor toen twee mannen, een 36-jarige Amsterdammer en een 29-jarige zonder vaste woon- of verblijfplaats, zaterdag grote bedragen wisselden bij een wisselkantoor. Bij beide mannen trof de politie duizenden euro's contant geld aan. Daarop werd het tweetal aangehouden op verdenking van witwassen. In de auto van de verdachten werden vervolgens enkele tienduizenden Amerikaanse dollars aangetroffen.

De ruim negen ton verstopt in de wieg en ledikant werd vervolgens aangetroffen in de woning van een van de verdachten in de Amsterdamse wijk Slotervaart. Twee vrouwen van 28 en 60 jaar die daar aanwezig waren werden eveneens aangehouden. Het viertal is vastgezet en verhoord en wordt deze week voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die bepaalt of ze langer vast blijven zitten. Het geld is in beslag genomen.

Van der Vaart traint mee bij Oranje

Rafael van der Vaart heeft dinsdag meegetraind met het Nederlands elftal. De 30-jarige middenvelder had de afgelopen dagen last van maag- en darmklachten. Bondscoach Louis van Gaal kon al zijn 23 spelers verwelkomen op het trainingsveld in Katwijk. Ook debutant Tonny Vilhena was van de partij.

Van der Vaart moest afgelopen weekeinde de wedstrijd van zijn club Hamburger SV tegen FC Augsburg aan zich voorbij laten gaan. Hij verwacht echter fit te zijn voor de WK-kwalificatieduels van Oranje tegen Estland van vrijdag en Roemenië (26 maart). Beide interlands worden in Amsterdam gespeeld.

Nederland is na vier kwalificatieduels nog ongeslagen. De formatie van Van Gaal heeft een voorsprong van drie punten op Hongarije en Roemenië.

Frankfurt-doelman Trapp breekt hand

Eintracht Frankfurt lijkt het seizoen te moeten afmaken zonder doelman Kevin Trapp. De 22-jarige sluitpost heeft tijdens een training van Jong Duitsland zijn hand gebroken. Dat meldt de club dinsdag op zijn website. Trapp miste dit seizoen nog geen duel.

Frankfurt staat na 26 speelronden verrassend vierde in de Bundesliga, maar wacht al wel zes wedstrijden op een zege. De vierde plek geeft recht op deelname aan de play-offs voor de Champions League.


Frankfurt-doelman Trapp breekt hand (Foto: Novum)

Maastricht wil weer buitenlandse blowers

Maastricht wil dat buitenlanders weer wiet kunnen kopen in de coffeeshops zodra die vanuit het centrum zijn verplaatst naar de grenzen van de stad. Dat blijkt uit een motie die een meerderheid in de gemeenteraad van Maastricht dinsdagavond indient tijdens de raadsvergadering.

PvdA, GroenLinks, D66, SP, PVM en Stadsbelangen Maastricht willen dat de gemeente tegen die tijd niet gaat controleren op buitenlanders in de coffeeshops. Het toegangsverbod voor buitenlanders zorgt volgens de zes partijen voor veel drugsoverlast in wijken.

Maastricht wil al langer coffeeshops verplaatsen, met name om de toestroom van buitenlanders naar het stadscentrum te voorkomen.

Maastricht wil weer buitenlandse blowers
Maastricht wil weer buitenlandse blowers (Foto: ANP)

Toeriste aan verkrachting ontkomen in India

Een Britse toeriste in India heeft aan een verkrachting weten te ontkomen door van het balkon van haar hotelkamer te springen. De vrouw moest de sprong bekopen met een gebroken been. Dit heeft de Indiase politie bekendgemaakt.

Het incident voltrok zich dinsdagochtend in het toeristenoord Agra. De vrouw vluchtte naar het balkon nadat een man haar kamer was binnengedrongen en haar belaagde, aldus de politie.

Vorige week vrijdag werd een Zwitserse toeriste in India het slachtoffer van een groepsverkrachting. In die zaak zijn inmiddels vijf verdachten gearresteerd.

In december werd een jonge Indiase vrouw door een groep mannen verkracht in een bus in New Delhi. Zij bezweek later aan haar verwondingen.

Octomom: pornofilm bevrijdend

Nadya 'Octomom' Suleman heeft geen spijt van haar pornofilm. "Het is een van de meest bevrijdende en kracht gevende dingen die ik heb gedaan", vertelt de moeder van veertien kinderen aan Oprah Winfrey.

Suleman nam vorig jaar een pikant filmpje op om uit de financiële problemen te komen. De alleenstaande moeder, die in 2009 beviel van een achtling, ging voor haar pornofilm niet met anderen naar bed, maar bedreef de liefde met zichzelf. "Ik heb het overduidelijk voor mijn gezin gedaan, maar ik heb er geen spijt van."

In het interview met Oprah, dat dinsdagavond wordt uitgezonden in de Verenigde Staten, vertelt Octomom ook over haar opname in een kliniek. De 37-jarige liet zich in november opnemen. "Ik was echt uitgeput, meer dan dat, en ik begon door te draaien", vertelt Suleman, die naar eigen zeggen werd opgenomen wegens posttraumatische stress. Volgens geruchten was ze echter verslaafd aan medicijnen. "Ik noem het een levensrevalidatie."

Owen bezig aan laatste maanden als voetballer

Michael Owen zet aan het einde van het seizoen een punt achter zijn loopbaan. Dat maakte 33-jarige aanvaller van Stoke City dinsdag bekend. Owen speelde eerder voor Liverpool, Real Madrid, Newcastle United en Manchester United. Hij kwam 89 keer uit voor Engeland, waarin hij veertig keer scoorde.

"Ik ben zeer gelukkig dat mijn carrière mij een avontuur heeft gebracht, waar ik als kleine jongen alleen maar van kon dromen", laat Owen weten op zijn website.

Owen brak in 1997 op 17-jarige leeftijd door bij Liverpool. Hij werd een jaar later opgenomen in de WK-selectie van Engeland en maakte op dat toernooi indruk met een goal tegen Argentinië. In 2001 werd 'Boy Wonder' uitgeroepen tot Europees voetballer van het jaar, nadat hij de Reds de FA Cup, de League Cup en de Uefa Cup had bezorgd.

Owens prestaties leverden hem in 2004 een transfer op naar Real Madrid, waar hij echter niet uit de verf kwam. Na een seizoen vertrok hij weer uit de Spaanse hoofdstad. Newcastle United pikte hem op, maar mede door blessureleed haalde hij zelden zijn niveau van Liverpool. Ook bij Manchester United kwam hij slechts sporadisch in actie.

Owen ging afgelopen zomer aan de slag bij Stoke. Hij scoorde tot dusverre een keer in zeven optredens. In totaal scoorde hij 220 keer in clubverband.


Owen bezig aan laatste maanden als voetballer (Foto: Novum)

Hans en Grietje mogen weer op heksen jagen

Hansel and Gretel: Witch Hunters krijgt een vervolg. Dat laten producenten Paramount en MGM weten. De duistere sprookjesfilm met Jeremy Renner en Gemma Arterton had in de Verenigde Staten een teleurstellende opbrengst van 54 miljoen dollar, maar wist die met ruim 150 miljoen dollar uit de rest van de wereld meer dan goed te maken.

In de eerste film zijn Hans en Grietje inmiddels volwassen en nemen ze het met allerhande middeleeuwse moordwerktuigen op tegen een meute heksen, van wie het opperhoofd wordt gespeeld door Famke Janssen. Het ligt voor de hand dat er in het vervolg wederom op heksen wordt gejaagd, maar wellicht worden nu ook andere monsters uit de kast gehaald.

Onder anderen Will Ferrell en Adam McKay keren terug als coproducenten. Of Renner en Arterton voor een vervolg te porren zijn, is nog onbekend. Ook is het nog gissen naar een verschijningsdatum.


Hans en Grietje mogen weer op heksen jagen (Foto: Novum)

CD: Claw Boys Claw - Hammer

Rockers van eigen bodem, Claw Boys Claw, bestaan dit jaar officieel al dertig jaar. Een zeer respectabele leeftijd in de muziekbusiness. Dat de heren ietsje ouder zijn geworden is slechts op enkele punten te merken. De productiviteit is de laatste 2 decennia behoorlijk ingekakt, de lokken van Peter te Bos zijn vergrijsd en de muzikale energie is iets rustiger en minder punk geworden in de loop der tijd. 

Friezinnen opnieuw opgepakt voor mishandeling

Twee jonge Friezinnen zijn maandagavond opgepakt voor een mishandeling op het station in Sneek. De twee werden eerder deze maand ook al aangehouden voor het mishandelen van twee homo's in een trein.

De 18-jarige vrouw uit Heerenveen en haar vriendin van 19 uit Sneek zouden maandag rond 19.00 uur twee vrouwen van 21 en 24 hebben aangevallen en mishandeld op een perron van het station in de Friese stad. Een van de slachtoffers is met hoofdletsel opgenomen in een ziekenhuis, meldt de politie dinsdag.

De vrouwen worden ervan verdacht begin deze maand in de trein van Leeuwarden naar Sneek twee homoseksuele mannen te hebben uitgescholden, geschopt, gekrabd en geslagen. Het incident leidde tot veel discussie op Facebook toen de slachtoffers daar melding hadden gemaakt van de mishandeling. De vrouwen zitten nog vast.

Urban Trial Freestyle naar 3DS en iOS

Ontwikkelaar Tate Multimedia heeft aangekondigd dat Urban Trial Freestyle naar Nintendo 3DS en iOS komt.  De 3DS-versie wordt alleen digitaal in de eShop uitgebracht. 
 
Urban Trial Freestyle komt met 45 banen en 64 motors.  De Stunt parcoursen en time trial missies worden ook meegenomen naar beide platformen. De game wordt ergens in deze lente verwacht voor iOS en 3DS.
 
 Freestyle

Dungeon Defenders 2 in de maak

Het coöperatieve strategiespel Dungeon Defenders krijgt een vervolg. Dungeon Defenders 2 moet gratis op de markt verschijnen voor de pc, Mac, webbrowser, iOS- en Android-apparaten. De game is op dit moment in een testfase en moet later dit jaar te downloaden zijn. Dat heeft gamestudio Trendy Entertainment maandagnacht onthuld.

In Dungeon Defenders 2 moeten spelers wapens en kledingstukken verzamelen om hun personage krachtiger te maken en vijanden te verslaan. Maximaal vijf spelers kunnen het gezamenlijk tegen allerlei monsters opnemen. Ze kunnen ook tegen elkaar spelen, waarbij de spelers de beschikking krijgen over torens om hun eigen burcht te beschermen.

Trendy Entertainment zegt te werken aan een functie waardoor gamers op verschillende apparaten toch samen kunnen spelen. Details hierover zijn nog niet bekendgemaakt.


Dungeon Defenders 2 in de maak (Foto: Novum)

'RadioShack stopt met wielerploeg'

RadioShack stopt aan het einde van het seizoen met de sponsoring van de gelijknamige wielerploeg. Het Amerikaanse elektronicabedrijf leed vorig jaar veel verlies en wil zich bovendien concentreren op de Aziatische markt. Dat meldt de Franse krant L'Équipe dinsdag. Ook de dopingperikelen rond onder meer Lance Armstrong zouden een rol hebben gespeeld.

De formatie begon in 2010 met Armstrong als boegbeeld. Twee jaar later was er een fusie met het Leopard-team van Andy Schleck. Naast de Luxemburger staat onder anderen de Zwitser Fabian Cancellara onder contract bij RadioShack.

Teambaas Flavio Becca moet opzoek naar een nieuwe geldschieter om de ploeg te redden. Afgelopen winter trok Nissan zich al terug als subsponsor.


'RadioShack stopt met wielerploeg' (Foto: Novum)

Haase treft Belg Goffin in Miami

Robin Haase neemt het in de eerste ronde van het masterstoernooi van Miami op tegen David Goffin. Dat heeft de loting maandagavond uitgewezen. De 25-jarige Hagenaar, de mondiale nummer vijftig, staat op de wereldranglijst drie plaatsen lager dan de Belg. Bij winst neemt Haase het op tegen de als achttiende geplaatste Philipp Kohlschreiber. De Duitser krijgt in de eerste ronde een vrije doortocht.

Igor Sijsling moet in zijn openingspartij zien af te rekenen met de Argentijn Leonardo Mayer. Een zege levert hem een treffen op met de Duitser Tommy Haas, de nummer vijftien van de plaatsingslijst. De 25-jarige Amsterdammer staat 74e op de wereldranglijst, elf posities lager dan Mayer.


Haase treft Belg Goffin in Miami (Foto: Novum)

Burgemeester moet weg om gesjoemel met woning

Burgemeester Alex van Hedel van het Betuwse Neerijnen moet per 1 januari 2014 vertrekken omdat hij niet 'open en transparant' is geweest over zijn verhuisperikelen. Een meerderheid van de Neerijnense gemeenteraad heeft hem weggestuurd.

Vorige week stelde het Bureau Integriteit Nederlandse Gemeenten (BING) vast dat de burgemeester niet heeft gefraudeerd, maar wel die indruk heeft gewekt.

Van Hedel informeerde de raad niet, niet volledig of niet op tijd over zijn zoektocht naar een woning binnen de gemeente Neerijnen, maar wilde wel de wettelijk vastgelegde tegemoetkoming dubbele woonlasten voor burgemeesters hebben. Omdat de raad vermoedde dat er iets niet klopte, werd BING in het najaar ingeschakeld.

Van Hedel trad op 1 juni 2011 aan en wist toen dat hij binnen een jaar zijn huis in Valkenswaard moest verruilen voor een woning in Neerijnen. Het huis dat hij op het oog had ging echter niet door en hij kreeg zijn andere huis niet verkocht. Daarop huurde de burgemeester in juni 2012 een huis in Haaften, maar dat was op dat moment onbewoonbaar en moest gerenoveerd worden. Volgens sommige raadsleden staat Van Hedel er nu wel ingeschreven, maar woont hij er nog steeds niet echt.

'Ook nieuwe spaartaks niet door parlement Cyprus'

Het door de regering van Cyprus gewijzigde voorstel voor een heffing op spaartegoeden kan waarschijnlijk nog steeds niet rekenen op een meerderheid in het parlement. Dat heeft regeringswoordvoerder Christos Stylianides op de Cypriotische radio gezegd, meldt persbureau Reuters.

Een stemming over de heffing staat gepland voor dinsdagmiddag 17.00 uur Nederlandse tijd. Volgens Reuters is het echter onwaarschijnlijk dat de regering het voorstel in stemming brengt als het zeker is dat het wordt afgewezen.

Over de eerste versie van de heffing, waarbij de kleine spaarders voor eenmalig 6,75 procent zouden moeten afstaan, ontstond veel ophef. Cyprus kreeg maandagavond toestemming van de eurogroep om de heffing te wijzigen. De overige eurolanden vinden het een goed idee als de kleine spaarders met een bedrag tot honderdduizend euro op de bank zouden worden ontzien.

Hoe de Cypriotische regering de heffing precies heeft gewijzigd, is niet bekend. Maandag meldden media dat de heffing op de kleine spaarders op drie procent zou uitkomen, maar er zijn ook berichten dat de kleine spaarders helemaal moeten worden ontzien.

Met de heffing moet Cyprus 5,8 miljard euro ophalen. In ruil daarvoor kreeg het noodlijdende eiland vrijdagnacht tien miljard euro steun toegezegd gekregen van de eurolanden en het Internationaal Monetair Fonds.

Beloning in zaak vermoorde kroegbaas Tuitjenhorn

Justitie looft een beloning van vijftienduizend euro uit in de zaak van de vermoorde kroegbaas uit het Noord-Hollandse Tuitjenhorn. De 43-jarige café-eigenaar werd in januari vorig jaar voor de deur van zijn eigen café doodgestoken toen hij een ruzie probeerde te sussen.

De man liep na de steekpartij bloedend het café weer in, waar hij in elkaar zakte. Hij overleed nog diezelfde nacht in een ziekenhuis. Voor de fatale steekpartij werden eerder meerdere mensen aangehouden, maar alle verdachten zijn uiteindelijk weer op vrije voeten gesteld.

De politie is nog altijd op zoek naar getuigen. Volgens de politie was het tijdens de steekpartij vrij druk op straat en moeten er mensen zijn die hebben gezien wat er is gebeurd.

Cities XL goes dubstep

Focus Home Interactive heeft de uitbreiding Cities XL Platinum al een maandje of anderhalf geleden uitgebracht op pc, maar brengen nog een launchtrailer met wat kleine dubstep-invloeden en wat subtiele verwijten richting SimCity. Zo kun je grote steden bouwen en steden verbinden met elkaar.

Cities XL Platinum heeft vijftig gebouwen extra ten opzichte van de al eerder uitgekomen Cities XL 2012. Er zijn meer dan zestig grote kaarten om op te gaan bouwen, waaronder heuvels, bergen of ander lastig te bereiken en te bebouwen terrein. Je moet de dagelijkse uitdaging van het beheer van een steeds groeiende stad zien op te lossen: het leveren van energie, het beheer van transporten, het beantwoorden van de behoeften van de burgers en het vinden van de perfecte balans tussen diensten, zoals werkgelegenheid, vrije tijd, zakelijke en huisvesting. Steden specialiseren is mogelijk en ervoor zorgen dat er een handelsnetwerk komt om zo een economische evenwicht te krijgen.

Cities XL Platinum heeft meer dan duizend beschikbare gebouwen. Het nabouwen van enkele van de grootste steden in de wereld, zoals New York, Parijs, Hong Kong of Rio de Janeiro, is dan ook goed mogelijk door de beschikbaarheid van karakteristieke gebouwen en monumenten.

Deze week is het spel te koop via Steam met 33% korting.

Samsung werkt ook aan horloge

Samsung werkt in navolging van Apple aan een horloge dat dezelfde mogelijkheden biedt als een smartphone. Dat zei vicepresident Lee Young Hee van het Zuid-Koreaanse elektronicabedrijf dinsdag.

Volgens Lee is het horloge "zeker" een van de producten die Samsung in de toekomst op de markt wil brengen. Samsung werkt volgens hem al geruime tijd hard aan het ontwerp van de slimme klok. Wat het horloge precies moet kunnen doen en hoe duur hij ongeveer wordt wilde de bestuurder niet zeggen.

De smartphonegiganten Apple en Samsung moeten op zoek naar nieuwe markten nu de markt voor mobieltjes steeds meer verzadigd begint te raken. Ingewijden meldden onlangs dat Apple zo'n 100 ontwerpers laat werken aan een horloge dat dezelfde mogelijkheden biedt als een iPhone of iPad.

Samsung werkt ook aan horloge
Samsung werkt ook aan horloge (Foto: ANP)

Lil Wayne uit het ziekenhuis

Lil Wayne is weer thuis. De rapper lag een kleine week in het ziekenhuis vanwege een toeval. "Bedankt Cedars-Sinai", twitterde Mack Maine, die aan het hoofd staat van Lil Waynes platenlabel Young Money. "Lil Wayne mag officieel het ziekenhuis verlaten en is op weg naar huis. God is geweldig."

De 30-jarige Lil Wayne werd vorige week opgenomen en bracht een paar dagen door op de intensive care. Het gaat inmiddels een stuk beter met de rapper maar hij voelt zich nog wel zwak, zeggen ingewijden tegen de Amerikaanse entertainmentsite TMZ. Lil Wayne doet het de komende tijd rustig aan.

De rapper werd vorige week dinsdag onwel na opnamen van een muziekvideo. Hij bracht enkele uren door in het ziekenhuis, waarna hij weer naar huis mocht. Vrijdag werd hij opnieuw opgenomen.

Pien Keulstra naar schaatsploeg Orie

Schaatsster Pien Keulstra gaat onder coach Jac Orie aan de slag bij Team Activia. Het 19-jarige talent uit Boekelo komt over van Jong Oranje, waarvan ze de afgelopen 3 jaar deel uitmaakte. "Talenten als Pien zijn er niet veel", zei Orie dinsdag.

De Twentse schaatsster vestigde in 2011 haar naam door in Thialf tot ieders verrassing de Nederlandse titel op de 3 en 5 kilometer te veroveren. Keulstra miste echter bijna dit hele seizoen vanwege de gevolgen van een eetprobleem. "We hebben een aantal testen gedaan en daaruit blijkt dat haar basis gewoon prima is", aldus Orie. "Ik heb er alle vertrouwen in dat Pien hartstikke goed gaat schaatsen."

Zoon Piet Römer in theaterstuk Baantjer

Peter Römer gaat een rol spelen in het theaterstuk Baantjer. De zoon van de vorig jaar overleden Piet Römer, die beroemd werd als rechercheur De Cock in de tv-serie Baantjer, kruipt in de huid van commissaris Buitendam.

De 60-jarige Peter, die ook verantwoordelijk is voor het script, wil er echter geen familieaangelegenheid van maken. "Onze zoon Thijs is gepolst voor politiepartner Vledder, maar die rol wordt gedaan door de eveneens talentvolle Mike Weerts", vertelt hij in De Telegraaf. "Thijs had zelf al nee gezegd, maar anders had ik hem er ook van af proberen te houden."

Thijs raadde zijn vader daarentegen wel aan om de planken op te gaan met Baantjer. "Mijn eerste neiging was mijn vader bellen voor advies, maar dat kan natuurlijk niet meer. Ik heb toch wel even geaarzeld, omdat ik al jaren niet meer heb gespeeld." Serge-Henri Valcke, die op tv ook commissaris Buitendam speelde, was eerste keus. "Maar Serge liet zich niet meer overhalen."

Baantjer was van 1995 tot en met 2006 te zien op de Nederlandse televisie. In de toneelversie, die in het najaar in première gaat, speelt Peter Tuinman rechercheur De Cock. Miryanna van Reeden is te zien als theaterdirecteur.

PlayStation 4 krijgt meer engine-support

Geomerics heeft aangekondigd dat het bedrijf een belangrijke upgrade van de engine Enlighten heeft uitgebracht. De nieuwe versie richt zich sterk op het vereenvoudigen van de workflow van artiesten die werken aan games. Het ondersteunt nu meer platformen waaronder PlayStation 4.

"Met deze release hebben we ons echt gericht op het vereenvoudigen van de creatie van hoogwaardige verlichting voor kunstenaars die werken aan games voor elk type platform", zegt Geomerics hoofd van de ontwikkeling, dr. Graham Hazel. De lichteffecten van de engine zijn eerder gebruikt in Battlefield 3, Need for Speed: The Run, Eve Online, Medal of Honor: Warfighter en de nog uit te komen Dragon Age 3.

"We zijn verheugd om samen te werken voor PlayStation 4", zegt Geomerics oprichter Dr Chris Doran over de samenwerking met Sony. "De hardware heeft alles waarop we gehoopt hebben voor een next-gen console, en een enorme stap voorwaarts ten opzichte van de huidige generatie. Real-time globale verlichting was belangrijk voor games die op de huidige generatie hardware moeten draaien, maar het vereist ontwikkelaars om een aantal compromissen te sluiten. Met PlayStation 4 zijn die dagen achter de rug. We kunnen eindelijk de volledige kracht van Enlighten loslaten, en de game-ontwikkelaars laten werken aan PlayStation 4-spellen met veel diepere niveaus van dynamiek en kwaliteit in de belichting in het spel. We kunnen niet wachten om te zien wat ontwikkelaars produceren met Enlighten."

Geomerics heeft nu het pakket uitgebreid met runtime-ondersteuning voor PlayStation 4, naast de al grote lijst met daarop pc, Linux, Mac en de huidige generatie consoles zoals de Xbox 360, PlayStation 3, Wii U en PlayStation Vita. Ook mobiele platformen worden nu ondersteund met iOS en Android. Wat de engine zoal kan? Zie de techdemo hieronder.

Marokkaanse geweldpleger vaker geslagen door ouders

Jonge Marokkaans-Nederlandse geweldplegers zijn als kind vaker door hun ouders mishandeld dan jonge Nederlandse geweldplegers. Kindermishandeling is een belangrijke reden dat jonge Marokkanen vaker in de fout gaan, concluderen onderzoekers van de Universiteit van Tilburg, schrijft de Volkskrant dinsdag.

Twee psychologen ondervroegen bijna vijfhonderd Nederlandse en Marokkaans-Nederlandse scholieren en jeugddelinquenten. Een op de vijf Nederlandse jongens heeft te maken gehad met grof huiselijk geweld, zoals in elkaar geslagen worden. Bij de Marokkaanse jongens was dit een op de drie. De helft van de Marokkaanse groep was er ooit getuige van dat zijn ene ouder de andere mishandelde. Bij de Nederlanders was dit minder dan een op de vijf.

Ook zijn de Marokkaanse ondervraagden vaker slachtoffer van seksueel geweld (zeventien procent) dan de Nederlandse ondervraagden (vijf procent). De verschillen zouden komen doordat Marokkanen vaak grotere gezinnen hebben. Ook zijn ze vaker werkloos en lager opgeleid. Doordat er meer zorgen zijn zou mishandeling vaker voorkomen.

Mishandelde kinderen hebben meer kans om later zelf geweld te plegen. Kindermishandeling verklaart volgens de onderzoekers de helft van de kans op geweldpleging door Marokkanen. Bij Nederlandse jongeren is er ook een verband, maar bij hen is dat verband niet zo sterk.

Hulpverleners en rechtsdeskundigen moeten beseffen dat gewelddadige Marokkaanse jongens vaak zelf getraumatiseerd zijn, zegt een van de onderzoekers, Esmah Lahlah, in de krant."Als je alleen maar kijkt naar daders en in je beoordeling niet meeneemt dat we ook iets moeten doen aan de traumatisering van de kinderen, dan blijven we tegen dezelfde problemen aan lopen."

'Parlement Cyprus niet achter spaartaks'

Het Cypriotische parlement zal waarschijnlijk niet instemmen met de omstreden belasting op spaargeld die als voorwaarde geldt voor Europese financiële steun voor het land. Dat heeft regeringswoordvoerder Christos Stylianides dinsdag gezegd op de staatsradio.

President Nicos Anastasiades heeft maandagavond overleg gevoerd met de Duitse bondskanselier Angela Merkel en Europees commissaris Olli Rehn (Monetaire Zaken). Hij heeft hen verzekerd dat hij achter de gemaakte afspraken staat, maar zei ook dat mogelijk "wat extra hulp van de EU-partners" nodig is, aldus de zegsman.

'Parlement Cyprus niet achter spaartaks'
'Parlement Cyprus niet achter spaartaks' (Foto: ANP)

Fukushima zonder koeling

Vier brandstofvaten van de door een tsunami ernstig beschadigde Japanse kerncentrale Fukushima Dai-ichi worden al ongeveer een etmaal niet gekoeld vanwege een stroomuitval. Beheerder van de centrale Tepco deelde dinsdag mee dat de temperaturen in de vaten zich nog op een veilig niveau bevinden en dat er de komende vier dagen nog geen risico is.

Tepco probeert de oorzaak van de stroomstoring te achterhalen en zoekt die in een mogelijk defect in een schakelbord. Ondertussen wordt gewerkt aan een back-upsysteem, zei Tepco-woordvoerder Masayuki Ono.

Als gevolg van een aardbeving en een daaropvolgende verwoestende tsunami werden de voedings- en koelsystemen van de kerncentrale vernield. Er vonden hierdoor drie kernsmeltingen plaats en brandstofvaten raakten oververhit. In de reactoren van de centrale ligt nog altijd zeer gevaarlijk afval van de radioactieve brandstof. De ontmanteling van de kerncentrale kan veertig jaar in beslag nemen.

Meer tekenen met Draw Something 2

Draw Something 2, het vervolg op het populaire tekenspel Draw Something dat vorig jaar de hitlijsten bestormde, is aangekondigd via het Twitterkanaal van Ryan Seacrest, de host van de talentenshow American Idol.

"I somehow convinced them to give me #DrawSomething2 first…this may be the best Mariah & Randy have ever looked", schreef hij. De foto hieronder zijn Mariah Carey en Randy Jackson, twee juryleden uit American Idol. Waarom uitgever Zynga de game aan Ryan heeft gegeven is op het eerste gezicht misschien raar, maar als je weet dat Ryan een show gebaseerd op Draw Something in Amerika gaat presenteren is het weer volkomen logisch.

Ontwikkelaar OMGPOP bevestigde deze aankondiging door het aankomende logo van Draw Something 2 te tweeten. Dus ga maar weer oefenen op je tekenkunsten op je smartphone of tablet, er moeten binnenkort weer dingen uitgebeeld worden.

Draw Something 2

Draw Something 2


Tess Milne: geen onenightstands

Tess Milne heeft weinig met onenightstands. "Omdat ik niet snel seks kan hebben met iemand voor wie ik geen gevoelens heb", doet Tess uit de doeken in het nieuwe Grazia Man. "Waar moet ik zo'n man dan na de seks laten?"

Onenightstands zijn niet haar ding, maar lang zonder seks kan de 25-jarige Milne ook niet. "Eén dag zonder seks vind ik al heftig. Zeker als je heel erg verliefd bent, zoals mijn vriend en ik, dan kan het eigenlijk niet op", zegt de presentatrice, die sinds twee jaar gelukkig is met haar jeugdliefde Ties.

Tess weet precies wat haar vriend wil. "Ik denk dat mannen er heel erg ongelukkig van worden als je alleen maar geeft en een soort slaafje bent. Dat is bij mij zeker niet het geval, er moet een goede rolverdeling zijn. Ik vind het soms ook leuk om zelf te ontvangen."

Over vreemdgaan hebben de twee duidelijke afspraken gemaakt. "De standaardregel bij ons is dat je het niet doet. Mijn vriend en ik zijn allebei totaal niet jaloers, we laten elkaar heel vrij." Tegen het idee van een trio zegt Tess dan ook niet bij voorbaat nee. "Maar op dit moment is het zo spectaculair tussen ons dat ik die extra afleiding helemaal niet nodig heb. Voorlopig blijven we het dus lekker met z'n tweeën doen."

Heel veel zand in Lightning Returns

Square Enix onthult vandaag nieuwe screenshots uit Lightning Returns: Final Fantasy XIII waarin een nieuwe omgeving, The Dead Dunes, te zien is.

The Dead Dunes is een gebied dat bedekt is met een eindeloze laag zand. Hier bevinden zich krotten waar goudzoekers hun basis hebben om op zoek naar schatten in de dorre woestijn te gaan, maar waarvan ook wordt gefluisterd dat eeuwenoude ruïnes er een goddelijke schat verbergen.

In de screenshots zijn enkele van Lightnings speciale vaardigheden te zien, waaronder het vertragen van de tijd om vijanden hulpeloos te maken en voor het herstellen van schade opgedaan tijdens gevechten.

Lightning Returns: Final Fantasy XIII komt in de herfst uit op PlayStation 3 en Xbox 360.

Lightning Returns: Final Fantasy XIII

Lightning Returns: Final Fantasy XIII

Lightning Returns: Final Fantasy XIII

Lightning Returns: Final Fantasy XIII

Lightning Returns: Final Fantasy XIII

Lightning Returns: Final Fantasy XIII

Lightning Returns: Final Fantasy XIII

Lightning Returns: Final Fantasy XIII

Paul de Leeuw stopt zaterdagavondshows

Paul de Leeuw stopt na dit tv-seizoen met grote shows op zaterdag voor de VARA. "Voor mij geen zaterdagavond meer", zegt hij in een interview met het AD dinsdag. "Nederland 1 heeft op dat tijdstip iemand anders nodig."

"Je ziet het aan de kijkcijfers: mijn manier van zaterdagavondtelevisie maken is op zijn retour", aldus De Leeuw (50). In mei eindigt zijn contract. Hij wil dan met de omroep praten over verlenging en een andere invulling van zijn overeenkomst.

De Leeuw is nu erg succesvol in Vlaanderen, waar hij bij de commerciële zender VTM het programma Manneke Paul presenteert en onlangs een Zilveren Televisiester won.

Paul de Leeuw stopt met zaterdagavondshows
Paul de Leeuw stopt met zaterdagavondshows (Foto: ANP)

Turkije klaagt ook in België over pleegouders

Turkije vraagt de Belgische overheid om Turkse kinderen niet meer bij Belgische pleegouders onder te brengen. Dat meldden verschillende Vlaamse media dinsdag.

Aanleiding is de ophef rond de 9-jarige Yunus, het jongetje van Turkse afkomst dat in Nederland bij lesbische pleegouders woont.

Turkije vindt het onacceptabel dat Turkse kinderen bij christelijke of homoseksuelen gezinnen worden grootgebracht. Ze zijn bang dat zo'n plaatsing leidt tot vervreemding van hun eigen waarden en tot gedwongen assimilatie.

België zegt niet aan de eis te kunnen voldoen. "Ten eerste beslissen niet wij dat een kind moet worden weggehaald uit een gezin, dat doet een jeugdrechter", aldus Karel Henderickx, afdelingshoofd algemene diensten van het Agentschap Jongerenwelzijn. "Ten tweede is onze voornaamste opdracht geschikte pleeggezinnen te vinden, die opleidingen gevolgd hebben en aan onze eisen voldoen. Hoewel we altijd met respect handelen voor culturele en religieuze overtuigingen, houden we geen rekening met nationaliteiten."

Turkije klaagt ook in België over pleegouders
Turkije klaagt ook in België over pleegouders (Foto: ANP)

Beckham meest verdienende voetballer

David Beckham is op dit moment de beste verdienende voetballer ter wereld. Dat heeft het Franse tijdschrift France Football berekend.

De Brit, die momenteel voor vijf maanden bij het Franse Paris Saint-Germain speelt, verdient 36 miljoen euro per jaar. Slechts 5 procent daarvan is salaris, de rest is afkomstig uit onder meer reclameactiviteiten. Het salaris dat Beckham in de Franse hoofdstad krijgt, schenkt de middenvelder aan een goed doel.

Lionel Messi, viervoudig wereldspeler van het jaar en vorig jaar nog de beste verdienende voetballer, staat met een inkomen van 35 miljoen euro op de 2e plek. De aanvaller van Barcelona krijgt 13 miljoen euro aan salaris en bonussen.

Cristiano Ronaldo is nummer de 3 van grootverdieners. De Portugese aanvaller van Real Madrid is goed voor 30 miljoen euro, waarvan 13,5 miljoen salaris en bonussen.

Jose Mourinho (Real Madrid) is de beste betaalde voetbaltrainer. Hij verdient 14 miljoen per jaar. De Italiaanse Paris Saint-Germain-coach Carlo Ancelotti staat met 12 miljoen 2e, net voor zijn landgenoot Marcello Lippi. Hij krijgt 11 miljoen euro voor zijn werkzaamheden bij het Chinese Guangzhou Evergrande.

Beckham meest verdienende voetballer
Beckham meest verdienende voetballer (Foto: ANP)

PvdD zweert geen trouw aan koning

De Partij voor de Dieren legt op 30 april geen eed van trouw aan de koning af. "Een eed wordt afgelegd bij ambtsaanvaarding en behoeft geen herhaling", schrijft de partij dinsdag op de opiniepagina van de Volkskrant.

Omdat parlementsleden al een eed van trouw aan de grondwet hebben afgelegd kunnen ze volgens de partij niet ook nog eens trouw aan een persoon beloven. Door trouw aan de koning te beloven, zouden parlementsleden zich niet meer kritisch naar hem kunnen opstellen als hun kiezers dat willen. Daarom zou de eed van trouw aan de koning in strijd zijn met de grondwet.

De partij is wel aanwezig bij de inhuldiging van Willem-Alexander in de Nieuwe Kerk. Ook zullen de Tweede Kamerleden Marianne Thieme, Esther Ouwehand en Eerste Kamerlid Niko Koffeman hem 'van harte geluk wensen en hem een in alle opzichten voorbeeldige toekomst wensen'.

Bij andere parlementsleden kan de eed volgens de partij ook op weinig steun rekenen. Zij zouden het als folklore zien waar ze in het kader van de festiviteiten niet te veel vraagtekens bij willen zetten. "Maar gemakkelijk voelen ze zich er niet bij."

Het afleggen van de eed heeft geen juridische betekenis, schreef premier Mark Rutte (VVD) vorige week in antwoorden op vragen van D66. De eed zou geen beperking van de handelingsvrijheid met zich meebrengen en niet te vergelijken zijn met de eed die Kamerleden bij hun aantreden afleggen.

Twee SP-Kamerleden kondigden eerder al aan geen eed af te leggen. Rutte schreef dat dit geen rechtsgevolgen heeft. De eed is volgens de premier vooral bedoeld om 'uiting te geven aan de onderlinge verbondenheid van de koning met de volkeren van het koninkrijk, belichaamd in de parlementen van de landen van het koninkrijk'. Behalve de Kamerleden leggen ook Statenleden uit Aruba, Curaçao en Sint Maarten de eed af.

FOK! wat een weer...Licht wisselvallig

Goedemorgen! De koude lucht weet met enige regelmaat tóch nog ons land te bereiken. In de noordelijke provincies valt er nog af en toe wat winterse neerslag en is het met 3 tot 5 graden aan de kille kant, terwijl het in het zuiden van het land een stuk zachter is.

In Limburg kan het vanmiddag wel 10 graden worden. Verder is het wisselend bewolkt vandaag en in de loop van de middag valt er af en toe wat regen. Vooral vanochtend schijnt de zon nog af en toe. De wind weet vandaag niet echt een vaste richting te kiezen, maar heeft in het noorden wel een lichte voorkeur voor het oosten. De komende dagen blijven de verschillen in temperatuur bestaan. Het weerbeeld blijft licht wisselvallig met af en toe een spatje regen, maar er is ook wat zon tussendoor.

Spanje maakte gisteren zowaar weer eens een zonnige dag mee en dat is vrij uniek geworden het afgelopen half jaar. Het meest slechte weer trok gisteren richting Griekenland en de Balkan en ook daar vielen er soms bakken met regen tegelijk.

Wij zouden graag zien waar onze users vandaag uithangen en daarom kun je jouw leukste kiekje mailen naar weer@fok.nl onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's verschijnen bij het weerbericht van morgen.

Wil je eindelijk wel eens weten waarom het steeds precies boven jouw hoofd regent? Of waarom de zon altijd lijkt te schijnen op het moment dat jij met een kater wakker wordt? Mail je vragen over het weer naar weer@fok.nl en de weercrew maakt je weer wijzer.

Lichte convectie
Een eerste teken van lente bij qltel in Goch. De lucht is licht onstabiel aan het worden door de iets hogere temperaturen.

inversie
De onstabiliteit nam wat toe en qltel vond het wat dreigend worden. Dat is op deze foto echter nog niet het geval. Over een maandje verwacht ik daar véél dreigendere luchten. Je ziet nu ook dat er nog een 'deksel' op de atmosfeer zit. Mooie foto en je ziet dat de lente nabij is.


 




[NBA] Miami Heat knokt zich langs Boston Celtics

Miami Heat heeft zijn zegereeks met veel moeite verlengd tot 23 wedstrijden. Onder leiding van LeBron James werd in Boston met 105-103 van de Celtics gewonnen. De zegereeks van Miami is nu de op een na langste ooit in de NBA. Alleen Los Angeles Lakers deed het in het seizoen 1971-1972 beter met 33 zeges op rij.

De Celtics hadden van tevoren de druk op Miami al opgevoerd door meermaals te stellen dat de reeks van de bezoekers ze niets zei. Dat bleek ook in de wedstrijd, want het grootste deel van de tijd stond de thuisploeg voor. Jeff Green had daarin met 43 punten een groot aandeel.

In het derde en vierde kwart kwam Miami geregeld tot op een of twee punten van Boston. Pas aan het einde van het vierde kwart namen de bezoekers voor het eerst sinds het eerste kwart weer een voorsprong. Boston maakte vervolgens een driepunter voor 103-101.

De laatste anderhalve minuut waren echter voor James. Hij scoorde zowel de gelijkmaker als de winnende treffer en eindigde de wedstrijd met 37 punten en twaalf assists.

Denver Nuggets tilde zijn zegereeks naar twaalf wedstrijden. Daar had de ploeg uit Colorado bij Chicago Bulls wel een verlenging voor nodig: 119-118. Na de reguliere speeltijd hadden beide ploegen, dankzij een goede comeback van de thuisploeg, 105 punten.

Overige resultaten NBA maandag:

Philadelphia 76ers - Portland Trail Blazers 101-100

Charlotte Bobcats - Washington Wizards 119-114

Cleveland Cavaliers - Indiana Pacers 90-111

Atlanta Hawks - Dallas Mavericks 113-127

Detroit Pistons - Brooklyn Nets 82-119

Memphis Grizzlies - Minnesota Timberwolves 92-77

New Orleans Hornets - Golden State Warriors 72-93


Miami Heat knokt zich langs Boston Celtics (Foto: Novum)

Double bagel De Bakker in Miami

Thiemo de Bakker heeft met overmacht de tweede ronde van het kwaliciatietoernooi in Miami bereikt. De Westlander gunde de pas 17-jarige Japanner Yoshihito Nishioka geen enkele game: 6-0 en6-0. De Bakker (15) treft in de tweede ronde Édouard Roger-Vasselin (4) uit Frankrijk of de Indiër Yuki Bhambri.

De Bakker en Nishioka kwamen in de middag al op de baan, maar moesten bij een 40-40 stand al terug naar de kleedkamer vanwege regen. Enkele uren later overleefde De Bakker zijn moeizame openingsgame en sprintte vervolgens in 47 minuten naar de zege.

De Bakker probeert de derde Nederlander te worden in het hoofdschema van het masterstoernooi in Miami na Robin Haase en Igor Sijsling. Daarvoor heeft hij nog een zege nodig in het kwalificatietoernooi.

Honkballers verliezen halve finale WBC

De halve finale van de World Baseball Classic is het eindstation geworden voor de Nederlandse honkballers. De Dominicaanse Republiek bleek in San Francisco met 4-1 te sterk en strijdt dinsdagnacht tegen Puerto Rico om de titel. Oranje nam nog wel de leiding, maar in de vijfde inning werden vier runs prijsgegeven.

In de eerste inning leek de Dominicaanse Republiek nog niet scherp te zijn. Werper Edinson Volquez liet Andrelton Simmons en Jurickson Profar met vier wijd op de honken komen. Roger Bernadina bracht de twee verder toen de onzekere Volquez er na een korte slag voor koos om de slagman op het eerste honk uit te gooien in plaats van voor het double play te gaan.

Wladimier Balentien ging vervolgens als tweede uit, maar stelde Simmons wel in staat te scoren: 1-0. Andruw Jones werd als derde uitgevangen toen zijn foutslag door Moises Sierra van over het randje van de tribune werd gevangen.

Onder leiding van werper Diegomar Markwell hield Nederland de Dominicaanse ploeg goed onder controle. Markwell gaf de gevaarlijke slagmensen geen kans om goed uit te halen en de een na de ander werd gemakkelijk uitgevangen. Aan de andere kant was Volquez op stoom gekomen en kwam Oranje nauwelijks meer op de honken.

De Nederlandse controle eindigde in de vijfde inning. Eerst sloeg Carlos Santana de bal laag het linkerveld in voor een tweehonkslag en even later deed Sierra hetzelfde: 1-1. Alejandro de Aza was de tweede uit, maar Sierra bereikte het derde honk en scoorde even later na een honkslag van Jose Reyes.

Markwell had het daarna moeilijk tegen Miguel Tejada. Zijn honkslag zorgde ervoor dat Reyes op het derde honk kwam. Markwell werd vervolgens vervangen door Tom Stuifbergen, maar een wilde worp van hem gaf Reyes de gelegenheid de 3-1 binnen te lopen. Op een slag van Edward Encarnacion werd Robinson Cano, die een vrije loop had gekregen, vervolgens uitgetikt op het derde honk. Tejada tekende net daarvoor echter voor de 4-1.

In de laatste vier innings maakten de Dominicaanse werpers het verschil. Kelvin Herrera en Pedro Strop gooiden beide twee inningsen lieten slechts drie mensen op de honken toe. Ook Oranje gaf niets meer weg, zodat de stand 4-1 bleef.


Honkballers verliezen halve finale WBC (Foto: Novum)

Kaká denkt nog steeds aan WK

Kaká heeft deelname aan het wereldkampioenschap in Brazilië nog niet uit zijn hoofd gezet. De middenvelder presteert goed bij Real Madrid. Om die reden kreeg hij van bondscoach Felipe Scolari de kans om zich weer terug te spelen in de Braziliaanse nationale ploeg. Hij maakt deel uit van de selectie voor de vriendschappelijke interland tegen Italië en Rusland.

"Het is een tijd terug dat ik hier een grote jongen was", beseft Kaká. "Het zou fantastisch zijn om weer vaker bij de nationale ploeg te zijn. Ik heb geen idee hoe lang dit avontuur gaat duren, maar ik hoop dat het nog niet eindigt als het WK 2014 is begonnen", zegt hij tegen pers.

Kaká is de meest ervaren kracht in de Braziliaanse ploeg. Hij heeft 83 interlands achter zijn naam staan. "Ik ben nu een veteraan. Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet wist dat ik zoveel interlands heb gespeeld. Maar ik ben blij dat ik veel ploegen heb meegemaakt en dat ik nu weer een nieuwe fase in ga met de nationale ploeg."

Hoogerland denkt aan rentree in Romandië

Johnny Hoogerland hoopt over ruim een maand zijn rentree te kunnen maken in het peloton. De renner van Vacansoleil mikt op deelname aan de Ronde van Romandië, die van 23 tot en met 28 april wordt verreden. Hoogerland raakte begin februari gewond bij een aanrijding met een auto. Hij kneusde daarbij zijn lever en brak meerdere ribben.

Hoogerland liet eerder nog weten vermoedelijk begin mei weer terug te keren in koers, maar het herstel verloopt sneller dan verwacht. Maandag werd hij onderzocht in het ziekenhuis en daarbij bleken zijn leverwaarden in orde. Ook herstellen zijn breuken voorspoedig.

Ondanks het goede nieuws houdt Hoogerland nog een kleine slag om de arm. "Ik heb soms nog veel pijn aan mijn rug of borst", zegt hij op de website van zijn team Vacansoleil. "Ik wil dan ook niet te hard van stapel lopen en probeer goed naar mijn lichaam en begeleiding te luisteren. De komende weken zal ik kijken hoeveel belasting ik kan hebben op training."

Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1258
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
©FOK.nl e.a.