City vreest speeltijd Kompany bij Belgen

Wessenator

Vincent Kompany kwam de laatste weken niet in actie voor Manchester City, maar kan misschien zijn rentree maken voor de Rode Duivels. City vreest dat hij te vroeg wordt ingezet.

Belgie kan een mooie stap zetten richting plaatsting voor het WK 2014. Komende vrijdag en dinsdag staan ontmoetingen met Macedonië op het programma. Aanvoerder Kompany is opgenomen in de selectie, maar nog wel een twijfelgeval bij onze Zuiderburen.

Of hij in actie komt maakt bondscoach Marc Wilmots pas op de wedstrijddag bekend. De staf heeft toegezegd alleen gebruik te maken van de sterke verdediger als hij volledig is hersteld en topfit is verklaard. Nacer Chadli kan sowieso rekenen op speelminuten. Hij maakte zondag als invaller zijn rentree tegen FC Groningen en is wedstrijdfit.

Dinsdag trainden Eden Hazard, Jan Vertonghen, Moussa Dembélé en Steven Defour uit voorzorg apart. Het viertal is volgens de keuzeheer gewoon fit genoeg.

België, dat samen met Kroatië na vier duels aan kop gaat in kwalificatiegroep A, speelt vrijdag het uitduel in Skopje. Dinsdag komen de Macedoniërs naar Brussel.