FOK! wat een weer...Licht wisselvallig

Goedemorgen! De koude lucht weet met enige regelmaat tóch nog ons land te bereiken. In de noordelijke provincies valt er nog af en toe wat winterse neerslag en is het met 3 tot 5 graden aan de kille kant, terwijl het in het zuiden van het land een stuk zachter is.

In Limburg kan het vanmiddag wel 10 graden worden. Verder is het wisselend bewolkt vandaag en in de loop van de middag valt er af en toe wat regen. Vooral vanochtend schijnt de zon nog af en toe. De wind weet vandaag niet echt een vaste richting te kiezen, maar heeft in het noorden wel een lichte voorkeur voor het oosten. De komende dagen blijven de verschillen in temperatuur bestaan. Het weerbeeld blijft licht wisselvallig met af en toe een spatje regen, maar er is ook wat zon tussendoor.

Spanje maakte gisteren zowaar weer eens een zonnige dag mee en dat is vrij uniek geworden het afgelopen half jaar. Het meest slechte weer trok gisteren richting Griekenland en de Balkan en ook daar vielen er soms bakken met regen tegelijk.

Wij zouden graag zien waar onze users vandaag uithangen en daarom kun je jouw leukste kiekje mailen naar weer@fok.nl onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's verschijnen bij het weerbericht van morgen.

Wil je eindelijk wel eens weten waarom het steeds precies boven jouw hoofd regent? Of waarom de zon altijd lijkt te schijnen op het moment dat jij met een kater wakker wordt? Mail je vragen over het weer naar weer@fok.nl en de weercrew maakt je weer wijzer.

Lichte convectie
Een eerste teken van lente bij qltel in Goch. De lucht is licht onstabiel aan het worden door de iets hogere temperaturen.

inversie
De onstabiliteit nam wat toe en qltel vond het wat dreigend worden. Dat is op deze foto echter nog niet het geval. Over een maandje verwacht ik daar véél dreigendere luchten. Je ziet nu ook dat er nog een 'deksel' op de atmosfeer zit. Mooie foto en je ziet dat de lente nabij is.